Rich Elizabethaanse ModeElizabethaanse mode - stijlen en kledingstukken die dateren uit de tweede helft van de 16e eeuw - was buitengewoon rijk en complex, althans voor de hogere klassen. Zowel mannen als vrouwen van de adel droegen zware kleren in luxe stoffen en zwaar geborduurd. Hoewel dit niet de kleding van de massa's, dat zijn de leiders die de rechtbanken van Elizabeth en landhuizen van Engeland hebben opgeluisterd. Onderkleding

Voor mannen en vrouwen, dressing begonnen met een verscheidenheid van onderkleding. Mannen droeg een linnen hemd los naast hun huid. Een korset, ook wel "een paar lichamen," ging over het shirt, ondersteuning en vermagering je romp. Mannen droegen sokken of slang die kwam de benen, maar voldeed niet aan in het midden. Een codpiece, soms opgevuld, bedekt de opening in de buis. De vrouwen droegen een lange montage, losse kleding of een schort, een korset, een rok of hoepelrok cirkel, over de knie sokken en ondergoed en diverse vullingen.

Herenkleding

Aan het hof, mannen droegen een doublet, een kledingstuk vergelijkbaar met een jas en een shirt versierd. Het doublet had afritsbare mouwen die zijn aangepast aan verschillende gelegenheden waarbij het hoofd werd gedragen passen. De mouwen genaaid in de doublet. Hij droeg een broek met doublet. Terwijl broek voor de benen en leek op de moderne korte broek of broek, hebben het paard ontdekt vertrokken. Rijbroek, genaamd pijp stam, werden gebracht op lange kousen. De codpiece waarop deze opening aan het begin van de periode. Later, stroppen gebogen over de liesstreek, die een opening verbergt. Mannen droegen mantels voor de warmte. Een hoed, riem, kemphaan, handschoenen, schoenen en sieraden voltooide de outfit voor de man Elizabethaanse goed gekleed.


Vrouwen Kleding

Rijke vrouwen had een breed scala aan opties, als ze eenmaal waren gekleed in hun schort, een paar organen en hoepelrok. Een petticoat, lijfje bel of kiel werd gedragen over de hoepelrok. De petticoat was een onderrok, terwijl de kiel was een undergown. Een shirt of partlet bedekt het bovenste deel van de borst, het verstrekken van bescheidenheid. Tot slot, een jurk mouwen en ging naar de top van de kiel of petticoat. Overskirts en mantels werden gedragen als bovenkleding om kleding in geval van slecht weer te beschermen. Een kraag, hoed en juwelen voltooide deze zware versnelling en weelderig.

accessoires en cosmetica

Mannen en vrouwen droegen kragen, of grote franje plooien nek. Sommige vrouwen hebben een leven te stijven, de druk en het instellen van kragen in formele opsmuk. Kettingen werden gedragen over de jurk en kemphaan, vaak vallen relatief laag op de borst. Ook vrouwen droegen sieraden en kettingen in het haar, en de rijkste van de jurken waren versierd met edelstenen. Mannen en vrouwen droegen parfum of geparfumeerde pomanders vervoerd. De vrouwen droegen make-up, inclusief fundering van loodwit en kleur kersen tint aan de lippen en wangen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha