Preksha meditatie- Wat is het en wat zijn de voordelen?Jaïnisme is een religie van vrede, zoals we allemaal weten. Jainisme is altijd gericht aan te sluiten op ons innerlijk door rust en meditatie. Eigenlijk, meditatie is de bevoorrechte manier om spiritualiteit te oefenen. Meditatie in het jainisme is bekend als Samayika .Het is gericht op de realisatie van het innerlijke zelf en bewustzijn te bereiken redding evenals het aanbieden van een gevoel van vrijheid voor de ziel. Er wordt aangenomen dat door middel van meditatie, één het gevoel van harmonie en wederzijds respect voor alle levende wezens bereikt. Er waren 24 Tirthankaras in Jain religie en ieder van hen wordt altijd gezien in meditatieve houdingen. Alle Tirthankaras hebben beoefend meditatie met de grootst mogelijke toewijding en hebben bereikt verlichting door de verlossing.

In het jainisme, verschillende Tirthankaras predikte een reeks van meditatietechnieken, direct vanaf de leeftijd van de eerste Tirthankara, Rishabha. Rishabha wordt gezegd te hebben afkomstig uit de prehistorie. Rishabha wordt gezegd beoefend meditatie op de berg Kailasha te hebben en had de verlichting bereikt. Zijn zoon, Bahubali, wordt verondersteld te hebben gemediteerd in een staande positie voor twaalf maanden. De oudste zoon van Rishabha koning Bharata had gemediteerd en blik op haar reflectie in de spiegel. Deze vorm van meditatie, om hun blik op een object en meditatie vast te stellen, wordt beschouwd als een cruciale techniek Jain religie.


Oorsprong van Preksha Meditatie:

Acharya Mahapragya was de tiende leider en prediker van Jain Swetambara Terapanth sekte. Onder de deskundige leiding van Anuvrata Anushasata Shri Tulasi, aan het einde van 1970, Acharya Mahapragya formuleerde de meest georganiseerde en populaire meditatie, Preksha meditatie. Nu wat staat als een manier gezond menselijk leven zijn twee decennia genomen komen deze vorm. Acharya Mahapragya begon deze vorm van meditatie in Udaipur Chaturmasin 194 Twintig jaar van toegewijde werk, onderzoek en experimenten Acharya Mahapragya gegeven resultaten, en uiteindelijk kwam in vorm met een mix van wetenschap en spiritualiteit in Jaipur in 197

Wat is Preksha meditatie?

Preksha Meditatie is een manier om de ziel te zuiveren, reiniging van het lichaam van allerlei ziekten, en voor maximaal comfort en rust voor zowel de ziel en de geest. Preksha meditatie veranderen van menselijk gedrag en plasma wordt in een geïntegreerde persoonlijkheid met een sterke wil.

Preksha betekent van zintuiglijke waarneming. In deze meditatie waargenomen en ontwikkelt een duidelijk beeld van het verschijnsel binnenkant van het menselijk lichaam. Zodra Preksha meditatie wordt een vast onderdeel van je leven, is vrijgesteld van alle zorgen en spanningen. Het blijft in een toestand van puur bewustzijn en volledig. Geen passie of emotie externe invloed of zou winnen.

Elke persoon, ongeacht geslacht, godsdienst, kaste of religie kan oefenen Preksha meditatie. Moet toewijding en verleent een geest altijd alert.

Voordelen van Preksha meditatie:

Preksha therapie vandaag wordt beoefend door een groot aantal mensen over de hele wereld. In dit tijdperk van enorme stress en spanning, is een van de meest gewilde behandelingen om de geest en de ziel te zuiveren. Deze intense druk maken diverse psychosomatische ziekten in het menselijk lichaam, zoals hoge bloeddruk, hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten. Preksha therapie gaat om een ​​holistische benadering van een gezonde psychische en lichamelijke gezondheid. Het elimineert ook psychologische vervormingen, zoals haat, wreedheid, vergelding. Preksha Meditatie is een van de beste fysio-psychologische therapieën voor de behandeling van lichamelijke ziekte, mentale en emotionele gezondheid van individuen.

Er zijn vele manieren om een ​​beter leven te leiden. Het enige wat je hoeft te doen is het vinden van een manier om je gelukkig te maken! Misschien Preksha meditatie is meer in jouw straatje? Waarom niet eens proberen en ontdek de voordelen.

En vergeet niet om ons te laten weten hoe Preksha meditatie voor je werkte.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha