Passion zondag IdeeënPassion zondag of Palmzondag, herdenkt de intocht van Jezus Christus in Jeruzalem vijf dagen voor zijn kruisiging. Passie Zondag is de zesde zondag van de vasten, die valt tussen 15 maart en 18 april van elk jaar, en markeert het begin van de Goede Week. Het merendeel van de kerken associëren de dag met de zegen en de processie van palmen. In de Middeleeuwen, zou een processie van de palm een ​​kerk te beginnen, en het reizen naar alle naburige kerken om de gezegende handpalmen hebben, totdat uiteindelijk terug te keren naar de primitieve kerk naar de liturgie zingen. Er zijn vele manieren om Passion/Palmzondag, die individuen toestaan ​​om zich te verheugen in hun geloof te vieren.

Ambachten

Met behulp van de handpalmen naar ambachten te creëren is een geweldige manier om betrokken te raken bij het vieren van de dag van de hele familie te krijgen. Weven handpalmen tegen elkaar, kunnen families palm kruisen, beeldjes, kransen en slingers maken. Stimuleer kinderen om hun beeld van Christus betreden Jeruzalem dat je kunt hangen aan de muur, of geven aan grootouders voor Pasen trekken. Met behulp van gekleurde bouw papier, kunnen de kinderen knippen en versier je eigen kont ter ere van de man die Jezus ging naar Jeruzalem.

De Palm Story

Om de betekenis van het festival echt waarderen, kinderen en volwassenen nodig hebben om te begrijpen wat Passion zondag zo belangrijk maakt. Het reciteren van het verhaal van de Passie Zondag, kunnen families een beter begrip van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de kruisiging van Christus in de handen van de Romeinen te krijgen. In de Bijbel, Mattheüs 21: 1-14, Marcus 11: 1-11, Lucas 19: 28-44 en Johannes 12: 12-19 combineren om het volledige verhaal van de rit van Christus in Jeruzalem te vertellen.


Re-enactment

Reenacting de intrede van Christus in Jeruzalem kan een leuke en boeiende voor het hele gezin. Kinderen kunnen helpen scènes en achtergronden op papier en palmbladeren. Met behulp van een groot stuk karton of andere kleinere elkaar geplakt, kunnen families een clipping ezel voor Jezus te maken om ze te doen alsof om te rijden. Dekens en lakens kunnen verdubbelen als de kleding die gedragen tijdens de periode. Deze activiteit is een prachtige manier om de kinderen te leren de Schrift, zoals kinderen Jezus en de apostelen spelen moeten hun regels uit het Heilige Boek onthouden.

Kerk

Geen Passion zondag is compleet zonder het bijwonen van de dienst van de kerk te zijn. Naar de kerk laat christenen de mogelijkheid om deze heilige dag te vieren met de leden van hun gemeente door middel van zang, gebed en preek. Praat met uw kerkleiders om evenementen te organiseren, zoals een post-dienst barbecue, pot luck picknick of kunsten en ambachten tijd voor de kinderen, of nodigen een gast om een ​​les over de vakantie leiden. Activiteiten kerk helpen gemeenten groeien dichter --- en wat een betere manier is er om de leer van Christus, dat een band met andere christenen vieren?

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha