Pancreatitis Diet - Wat is het en wat voedsel te eten en te voorkomen?



Foto: Shutterstock

Als u lijdt aan pancreatitis, u waarschijnlijk al weet dat met de medische behandeling, moet je drastische veranderingen in uw dieet te maken ook. Als u niet de juiste zorg te nemen, heeft u waarschijnlijk eindigen met chronische pancreatitis, die nog meer pijn en ongemak veroorzaken. Maar wat is precies pancreatitis?

Pancreatitis is een ontsteking van de pancreas en is meestal zeer pijnlijk. In deze toestand, de afgifte buitensporige alvleesklier enzymen die beginnen met "verteren" de alvleesklier zelf! In ernstige gevallen worden patiënten gedwongen om te gaan op een vloeibaar dieet. Om een ​​dergelijk scenario te voorkomen, is het raadzaam dat u een dieet pancreatitis starten.


Starten van een dieet pancreatitis moet het einde van de wereld voor u niet zijn. In feite is het echt tijd dat je, en iedereen in de wereld, dacht om gezondere keuzes te maken als het gaat om voedsel. Een dieet pancreatitis is alles over gezond eten. Een kleine verandering in levensstijl ook vereist is om de symptomen van pancreatitis overwinnen en te voorkomen dat ze een echte versie van de chronische ziekte.

Dieet plan pancreatitis

Voedingsmiddelen te eten:

Als u op een dieet pancreatitis, moet het voedsel dat u vetarm eet houden omdat de aanwezigheid van vet in het bloed vooral ingegeven uw toestand kan worden. Maar je niets te klagen hebben, want tegenwoordig, voedsel laag in vet zijn wereldwijd verkrijgbaar en zijn allemaal heerlijk! Er zijn veel rassen om uit te kiezen, dus het is bijna zeker dat zich aan uw dieet geen probleem zal zijn. Hier zijn een aantal keuzes die kunnen opnemen in uw dieet pancreatitis:

 • Yoghurt moet een belangrijk onderdeel van uw dagelijkse voeding te zijn, of je eten met uw maaltijd of als een lichte snack als je het gevoel alsof je iets koel en verfrissend.
 • Veggie soepen zijn heerlijk. Als u houdt van de tomatensoep, het is geweldig, want het heeft veel anti-oxidanten.
 • Spinazie is rijk aan ijzer dus ga 'Popeye' op alle eten veel van deze rijke veggie!
 • Bosbessen zijn groot als ze zijn ook rijk aan antioxidanten die vrije radicalen te bestrijden.
 • De rode druiven zijn rijk aan anti-oxidant resveratrol, die groot voor de behandeling van pancreatitis.
 • Vitamine B is belangrijk, dus houd voedingsmiddelen, zoals bladgroenten, volle granen, enz. Op voorraad.
 • Mager vlees is een goede keuze als u een wens voor sommige of u misschien tofu krijgen als een substituut.
 • Vloeistoffen zijn een must! Water, sappen en soepen zijn een groot ja! Ga voor deze elk moment van de dag.

Voedingsmiddelen te vermijden:

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die moeten worden vermeden als u een medische aandoening hebt, zoals pancreatitis. Hebben voedingsmiddelen die goed zijn en welke niet. Beide zijn even belangrijk in een dieet, dus zorg ervoor dat je weet welk voedsel je weg van het zou moeten zijn.

 • Wit brood, pasta, suiker en andere geraffineerde voedingsmiddelen zijn een strikte no-no voor u.
 • Indien mogelijk, moet je absoluut vermijden rood vlees.
 • Weg te houden van de commerciële voedingsmiddelen die transvetten bevatten, zoals donuts, koekjes, enz.
 • Schop de thee en koffie!
 • Gefrituurd voedsel, pizza, boter, eieren, kaas en bonen moet worden vermeden ten koste van alles.
 • Als u rookt sigaretten, de gewoonte zo snel mogelijk!

Als u lijdt aan pancreatitis, moet je kleine maaltijden gedurende de dag te nemen in plaats van het eten van drie grote. Het is gemakkelijk om dit te doen en u zult zeker zien en voelen de verandering in je lichaam. Je zult meer energie hebben en je zal veel lichter voelen. Met goed eten en een goede planning, kunt u overwinnen van de symptomen van uw aandoening.

Zoals u weet, voordat u begint met een dieet, is het best om uw arts en diëtist raadplegen. U kunt andere voorwaarden dat het dieet niet geschikt zou zijn, dus controleer of alles anders in je lichaam is op zijn plaats. Zodra dit gedaan is, ga verder met uw dieet voor pancreatitis en leven een gezond leven zonder de symptomen van de aandoening je stoort.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha