Ontbrekende slaap oorzaak van het gewichtsverlies?Het debat over de vraag of de slaap minder leidt tot gewichtsverlies of niet zo oud als de tijd zelf - of misschien nog niet zo oud, maar zeker verdeelt de bevolking in de helft. Sommigen geloven dat de slaap minder eigenlijk maakt je gewicht verliezen, of in ieder geval niet leiden tot gewichtstoename. Een andere groep van Weight Watchers zweer dat ik minder slapen, in feite, leidt tot gewichtstoename. Maar dat is waar? Is een van hen een mythe of heb beide theorieën hebben geen medische basis aan alle? Leidt het gebrek aan slaap veroorzaakt gewichtsverlies? Of is goed slapen om gewicht te verliezen? Laten we eens kijken.

Gebrek aan slaap en gewichtsverlies:

'Gebrek aan slaap is gelijk aan gewicht te verliezen'. De logica hierachter is dat hoe langer je wakker te blijven, zal het meer energie. True, zelfs terwijl je slaapt, je lichaam is niet slapende. Sommige van de systemen in 'inactief', de energiebesparing. Het werd gevonden in ratten acute slaaptekort tot verhoogde voedselinname en calorie verbranden, maar niet in evenwicht. De muizen verloren gewicht, maar langzaam met hun dood. Deze studie werd geëxtrapoleerd om te suggereren dat het chronisch gebrek aan slaap leidt tot een verhoogde voedselinname en het energieverbruik. Echter, we zijn noch muizen noch beroofd van slaap volledig. Wij hebben toegang tot calorieën verleidelijke lekkernijen belasting aangeeft dat verbruiken veel calorieën. Hoe meer je calorie-inname is, hoe meer de kans om op gewicht. Daarom gewichtsverlies veroorzaakt door het gebrek aan slaap is een schatting op zijn best zwak en kunnen gemakkelijk worden ontrafeld door artsen en biologen allemaal.


Gebrek aan slaap en gewichtstoename:

De reden de logica achter deze theorie is simpel, eenvoudig en praktisch - Deze theorie is een betere acceptatie wereldwijd ontvangen. Er zijn namelijk een aantal directe oorzaken van gewichtstoename die verband houden met het verlies van slaap. Het menselijk lichaam heeft een ontspannen vakantie te ruimen de rotzooi uw spijsvertering heeft tijdens de dag ondersteund. Als je slaapt voor minder uren dan vereist, heeft uw lichaam niet genoeg rust te versnellen van de spijsvertering en de stofwisseling. Dit, op zijn beurt, vertraagt ​​de stofwisseling, triggering gewichtstoename.

Slaapgebrek is ook bekend om het endocriene systeem van ons lichaam verstoren. Dit resulteert in grote hormonale onevenwichtigheden, een van de meest voorkomende oorzaken van ongewenste gewichtstoename bij mensen nu. Elke hormonale veranderingen zal zijn tol te halen op uw gewichtsverlies regime.

De fysiologische redenen:

Volgens de teksten, de mens nodig acht uur ononderbroken slaap. Als je niet kan slapen voor 8 uur, probeer een goede 5 tot 6 uur slaap in ieder geval. Volgens onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Chicago, kan je lichaam niet vet te verbranden op onmiddellijk als u de slaap een hele nacht missen. Tijdens een studie werd opgemerkt dat zonder voldoende slaap, het niveau van de ghreline was verhoogd bij proefpersonen. Ghreline is het hormoon dat verantwoordelijk is om ons te vertellen dat het tijd is om onze buiken te vullen.

In een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Laval in Canada, bleek dat mensen die sliep voor vijf uur per dag ghreline niveaus waren 15% hoger dan degenen die de slaap kreeg voor acht uur. Degenen die hebben deelgenomen aan de Wisconsin Sleep Cohort Studie en sliep urenlang korte tentoongestelde hoge niveaus van ghreline en leptine teruggebracht in hun systemen. Leptine hormoon is verantwoordelijk voor ons te vertellen dat we zijn vol en we moeten stoppen met eten. Hoe hoger het niveau van ghreline, hoe de consumptie van voedsel. En de lagere niveaus van leptine zijn, zul je altijd hungy voelen. Spreken van 'double hit'! In beide gevallen bent u gebonden aan een sprong in gewichtstoename ervaren.

Depressie - de indirecte oorzaak:

In aanvulling op deze, een andere bekende effect van slaaptekort is een depressie, en we weten allemaal dat de grote depressie dader is als het gaat om factoren van eetbuien. Zelfs als je niet veel te eten, depressieve mensen de neiging om te genieten van het comfort voedsel dat niet precies bevorderlijk voor gewichtsverlies.

Dus tot slot, kunnen we zeggen dat slaapgebrek is niet van plan om je te verliezen die extra kilo's. Naar alle waarschijnlijkheid, ga je wat toe te voegen. Dus, de beste manier om gewicht te verliezen is om vast te houden aan een gezond dieet, lichaamsbeweging regime interessant, en natuurlijk, een goede nachtrust's. Dus, slapen strak, eet goed, en gewicht te verliezen!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha