OM Meditatie - Hoe maak je en wat zijn de voordelen?Foto: Getty

Heb je ooit geprobeerd om te oefenen meditatie thuis? Als het antwoord 'nee' is, dan is het moment dat je begint te meditatietechnieken thuis oefenen en krijgen de goddelijke aanraking in uw leven. Meditatie is beoefend in ons land voor eeuwen.

In tegenstelling tot yoga, meditatie heeft geen contra-indicaties voor het. In plaats daarvan, het geeft enorme voordelen voor degenen die regelmatig oefenen. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt oefenen meditatie. Een van deze is het OM meditatie.


OM meditatie verwijst in wezen naar de traditionele manier van zingen van de heilige mantra's en gebeden. Het woord OM wordt gezegd dat de goddelijke aspect waardoor men u verbinding met God. Dit woord kan worden uitgesproken als 'OM "of" Aum' chanting gebeden hebben. Door het gebruik van het Om Dhun voor meditatie wordt is de praktijk is gevolgd voor een lange tijd.

OM Meditatie Procedure

Om meditatie mantra OM thuis oefenen in een paar eenvoudige stappen, volg de stap voor stap instructies hieronder en aan de slag:

 • Het vinden van een plek om te zitten en te ontspannen thuis. De plaats moet rustig en weg van het lawaai rond zijn.
 • Kies een yoga mat of een stuk stof waar je de praktijk van meditatie zitten en. Deze mat of doek wordt vaak 'asana's' op het gebied van yoga.
 • Tijd is een belangrijke factor als je de praktijk meditatie. Neem ten minste 15-30 minuten van uw drukke schema om te oefenen meditatie dagelijks.
 • Nadat u alles hebt ingesteld, start de sessie door je ogen te sluiten en zich te concentreren op je ademhaling. Dit is een belangrijk aspect en het 'Pran dharana genoemd.
 • Start sessie OM hardop te reciteren. U kunt dit woord zo vaak als hij kan zingen, tot het einde van zijn sessie.
 • Uiteindelijk altijd de sessie oefenen dharana Pran. Sluit je ogen en focus op je ademhaling.
 • Herhaal deze activiteit ooit dag. U kunt de tijd uit te breiden tot meditatie OM oefenen naar zijn vermogen.

Tips om te onthouden

 • Er zijn verschillende soorten uitspraak OM. Deze omvatten Om of Aum.
 • Er zijn verschillende manieren waarop je kunt oefenen OM.
 • In yogameditatie, al moet men doen is zingen Om zodanige wijze dat de recitatie van het woord M groter is dan die van het eerste alfabet.
 • Dit helpt bij het creëren van een positieve energie in je meditatieruimte. Elk type uitspraak creëert verschillende trillingen en geeft verschillende effecten.

Voordelen van Meditatie OM:

 • OM meditatie wordt gezegd dat vele ziekten te genezen. De trillingen die creëert een gevoel van positiviteit in je leven. Er wordt aangenomen dat OM meditatie brengt je dichter bij God. Om Meditatie brengt in zelfrealisatie en een gevoel van eenheid met de Heer.
 • OM meditatie wordt beschouwd als een stress buster zijn. Het helpt om de hersenen te kalmeren. Studies tonen aan dat meditatie ook helpt verlichten van de symptomen van posttraumatische stress. OM meditatie doet wonderen voor mensen met een laag gevoel van eigenwaarde als je regelmatig mediteert.
 • Het woord 'OM' bevat een positieve energie kosmische helpt bij het creëren van positieve vibes en voelt goddelijk. Van alle voordelen die meditatie wordt aangeboden, het belangrijkste van alles is dat het helpt om jezelf te bevrijden van gedachten die het proces van het denken belemmeren. Daarnaast kunt u de praktijk Sakshi Bhavana mediteren. Sakshi Bhavana is een proces waarbij u getuige yoga gedachten in en uit je hoofd.

Meditatie helpt zeker om stress te verminderen en de innerlijke rust. Het vitaliseert het lichaam, geest en ziel en houdt je verjongd voor het leven! Proberen om meditatie OM thuis oefenen en voel het verschil! Goede praktijken!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha