Olijfolie Vs. Canola Oil - welke is beter?Gezondheidsbewuste mensen krijgen vaak verward bij de keuze tussen koolzaadolie en olijfolie. Terwijl sommige van hen zijn ervan overtuigd dat koolzaadolie is erg goed voor de gezondheid, anderen blijven stevig op de overtuiging dat olijfolie is veel beter. Het lijkt misschien vreemd, maar het feit is dat beide van deze oliën hebben een aantal opvallende overeenkomsten vanwege hun voordelen voor de gezondheid.

Koolzaadolie

Er is veel controverse over de koolzaadolie en de voordelen ervan. Terwijl sommige deskundigen zijn van mening dat de olie niet gezond is voor de mens, de vierde verschillende beveelt hetzelfde zeer voedzaam. In het begin van 1970, werd koolzaadolie gewonnen uit de canola plant. Deze olie extract bevat hoog gehalte aan erucazuur, die een hoog toxines bevat. De consumptie van zuur leidt tot Keshan ziekte die geassocieerd kan zijn met vezelachtige laesies van het hart.


Na 1970 is de teelt van de plant is volledig veranderd. Het werd niet meer gewonnen uit koolzaad plant, maar uit koolzaad. Volgens de FDA, ofwel koolzaadolie tegenwoordig grote hoeveelheden erucazuur, dat schadelijk is voor de mens bevatten. Daarom is het belangrijk de canolaolie verwarren met koolzaadolie. Deze olie is laag in verzadigd vet en bevat enkelvoudig onverzadigd vet, dat is minder belastend van aard. Het verbruik van canolaolie effectief vermindert het cholesterolgehalte in het bloed. De olie is rijk aan omega-3, die bruikbaar zijn voor het hart wordt beschouwd.

Olijfolie

Vergeleken met canola-olie, olijfolie meer populair in vrijwel alle delen van de wereld. Deze olie is afkomstig van olijven zijn er in overvloed in het Middellandse Zeegebied. De olie van de gouden kleur is zeer geliefd voor zijn laag in cholesterol en andere attributen van de gezondheid. Dus, gemakkelijk verwerft de voorkeur van veel mensen op zoek naar gezondere opties. Consumptie van olijfolie helpt bij het slechte cholesterol of LDL in het bloed, en verhoogt de hoeveelheid goede cholesterol of HDL. De hoeveelheid vet in olijfolie relatief hoog uit koolzaadolie, die slechts 6% verzadigd vet bevat.

Koolzaadolie vs olijfolie

Als het gaat om de voordelen van koolzaadolie vs olijfolie, moet u een aantal aspecten te overwegen. Vooral, deze oliën zijn zowel kwalitatief gezond. Beide zijn gezondere opties dan andere oliën zoals kokosolie of mosterdolie. Koolzaad en olijfolie beide kunnen worden geconsumeerd in de reguliere cursus. Ze zijn veilig en niet bijna geen bijwerkingen bevatten.

  • TV-commercials recente verzoek dat koolzaadolie is superieur aan olijfolie. Men moet voor het gebruik van het zelfde aan de feiten te oordelen. Sommige fabrikanten beweren dat koolzaadolie bevat een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten dan olijfolie. Laboratoriumonderzoek kan een heel ander resultaat te presenteren, zoals zelfs olijfolie kan winnen van koolzaadolie als deze factor wordt beschouwd. Zeggen dat zo is, hij zegt ook dat olijfolie bevat hoge hoeveelheid goede vetten die olie koolzaad. Als u het bedrag te meten, zou het ongeveer drie keer hoog olie koolzaadolie.
  • Het niveau van polyonverzadigde vetzuren ook laag in olijfolie. Echter, koolzaadolie winnen van de olijfolie, als het gaat om verzadigd vet, die ook wordt beschouwd als slecht vet. Olijfolie bevat marginaal hoog niveau van verzadigd vet dan koolzaad.
  • Canola olie, zoals hierboven besproken is rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren, die uitstekend voor het hart zijn.
  • Als het gaat om de prijzen, de olijfolie is duurder om koolzaadolie.
  • Smaak verstandig, olijfolie bevat sterke smaak en geur die niet kan worden de voorkeur van veel mensen. Koolzaadolie is relatief smaakloos en geschikt voor het koken en het einde van het koken.

Ik hoop dat het artikel over olijfolie vs. koolzaadolie was informatief. Gelieve feedback te geven.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha