Obstipatie en gewichtsverliesConstipatie kan een neveneffect ongemakkelijk wanneer u uw dieet te veranderen. Volgens de National Institutes of Health, wordt deze toestand gedefinieerd als het ontbreken van stoelgang wanneer het minder dan drie keer per week. Dit wordt vaak geassocieerd met een aantal vervelende bijwerkingen zoals opgeblazen gevoel en gas. Meer dan 4 miljoen Europese burgers klagen over dit probleem een ​​paar keer, waarvan 2,5 miljoen doktersbezoeken per jaar vertegenwoordigt. Constipatie geassocieerd met gewichtsverlies, vaak gekoppeld aan uitdroging.

Types van veranderingen in het dieet, dat kan invloed hebben op onze stoelgang


De diëten die het gewichtsverlies in een korte tijd te benadrukken, met name die welke koolhydraten beperken, kan leiden tot constipatie. Mensen die bepaalde medicijnen kunnen ook last hebben van obstipatie en ook andere aandoeningen, zoals depressie

Het belang van constipatie bij low carb dieet

Als je wilt afvallen, verminderen uw calorie-inname of verbranden meer van hen. Gewichtsverlies diëten die koolhydraten beperken vaak de oorzaak van een gewichtsverlies veel sneller in een vroeg stadium. Het metabolisme van koolhydraten opgeslagen in de spieren en de lever is voorstander van de evacuatie. Bovendien, dit soort dieet verhoogt de concentratie van bepaalde zouten die worden uitgescheiden door het lichaam. Het verlies van lichaamsvloeistoffen, in combinatie met onvoldoende hoeveelheden voedingsvezels en verminderde voedselinname kan leiden tot constipatie lijden.

Voordelen dieetverandering

Het verliezen van gewicht moet niet leiden tot constipatie. In feite, fruit, groenten en granen weinig calorieën. Neem zes tot acht glazen water per dag is compatibel met een goede darmgezondheid. Vermijd ook vloeistoffen zoals cola en alcohol, die dehydratie kunnen veroorzaken, kan ook zeer nuttig. De American Dietetic Association raadt het eten van 20 tot 35 gram vezels per dag.

Preventie/Oplossing

De beste manier om dit probleem te voorkomen is het geleidelijk gewichtsverlies gebaseerd op het behoud van een gezond dieet volgt een regelmatig schema voor de maaltijden, en neem voldoende vocht. Beweging is ook een belangrijke factor bij het verbeteren darmfunctie.

Experts waarschuwen dat we moeten niet vergeten dat constipatie kan een symptoom van een ernstige ziekte. Als u een onverklaarbaar gewichtsverlies en een verandering in onze stoelgang te ervaren, moeten we onze arts te informeren.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha