Nail Psoriasis - oorzaken, symptomen en behandelingenVandaag de dag is psoriasis bekend als een veel voorkomende aandoening huid ervaren door talloze mensen over de hele wereld. In de VS, ongeveer 7 miljoen mensen lijden aan psoriasis en over duizenden gevallen per jaar gediagnosticeerd. In het algemeen nemen we aan psoriasis is een huidziekte die flarden van rood leer in reliëf met zilverachtige schubben verlaat. Maar psoriasis gaat niet alleen over de knieën, ellebogen en hoofdhuid, maar ook van invloed op de nagels!

Studies tonen aan dat mensen met een nagel psoriasis hebben ook psoriasis. Slechts ongeveer 5% van de mensen met psoriasis hebben nagelpsoriasis.


Oorzaken van psoriasis van Spijkers:

Psoriasis is niet een besmettelijke ziekte. Hoe deze huidziekte lompe nagels groeien moet nog bekend worden. Maar van wat we weten, de volgende zijn enkele van de belangrijkste redenen om nagel psoriasis te krijgen:

 1. Psoriasis is het resultaat van een combinatie van immunologische factoren, milieu en genetische bekend.
 2. Als een individu een eerstegraads familielid met psoriasis, dan is er een 16 tot 25% kans dat zij/hij het zelfs op een bepaald punt.
 3. Als beide ouders psoriasis, dan is de persoon heeft een risico van 75% om het te krijgen

De symptomen van psoriasis van Spijkers:

Mensen die psoriasis van de nagels hebben vaak last van de huid symptomen. Als een individu heeft psoriasis van de nagels en niet de huid symptomen, dan is het misschien moeilijk zijn voor de arts om de diagnose te stellen.

De volgende zijn enkele van de tekenen of symptomen van psoriasis van de nagels:

 1. Lichtgele kleur van de nagel, die vergelijkbaar is met een druppel olie of bloed onder de nagelplaat roodachtig. Deze aandoening staat bekend als patch zalm of een druppel olie.
 2. Kleine putjes in de nagel of putjes in de nagel matrix. Deze aandoening ontstaat wanneer het oppervlak nagels verliest cellen.
 3. Lijnen die kant lijken naar rechts via de nagels. Dit staat bekend als lijnen beau nagel.
 4. Krijg dikke huid onder de nagel. Artsen noemen dit verdikking als subungual hyperkeratose. Dit zou kunnen leiden tot een verzwakking van de nagels.
 5. Nagel plaat met witte gebieden wordt genoemd als midmatrix leukonychia of ziekte.
 6. Afbrokkelen van de nagel is een ander teken van psoriasis van de nagels. De nagel wordt zwak en kwetsbaar.
 7. Versoepeling van de nagel wordt genoemd onycholyse hyponychium de nagel en nagelbed. De nagel omvat een wit gebied, waarin de nagel wordt gescheiden van de onderliggende huid. Het nagelbed kan ook besmet raken.
 8. Kleine zwarte lijnen op de nagels. Dit zijn de zogenaamde verwijde kronkelig haarvaten of bloeding. Dit gebeurt wanneer kleine capillairen in de vingers bloeden tussen de nagel en de onderliggende huid.
 9. Roodheid van het gebied boog aan de onderkant van je nagels. Deze aandoening staat bekend als lunula gevlekt. Wanneer de haarvaten onder de nagels verzadigd zijn, wordt deze aandoening ervaren.

Drugs voor nagels Psoriasis:

Als de arts diagnosticeert met nagel psoriasis, kan volgen een van de volgende behandeling plannen:

 1. Zalven en crèmes worden gewreven op en rond de nagels. Ze konden onder andere vitamine A-derivaten actueel tazarotene als derivaten en vitamine D, zoals drugs calcitriol. Sommige antischimmel oplossingen kunnen ook gebruikt worden als infectie is. Behandelingen met de toepassing van medicijnen rechtstreeks kan niet effectief zijn, omdat de toepassing wordt belemmerd door de barrière die uitgaat van de nagelplaat.
 2. Steroïden kunnen worden geïnjecteerd of onder de nagel aangebracht. Steroïde injecties zou meer effectieve toepassing van steroïden in de vorm van zalven of crèmes zijn.
 3. PUVA-therapie is een bekend geneesmiddel voor de behandeling van nagel psoriasis. Het is een combinatie van psoraleen, voorgeschreven medicijnen en blootstelling aan ultraviolet licht UVA.

Het voorkomen van psoriasis van Spijkers:

Nagel nagel psoriasis hangt grotendeels af van erfelijke genen (erfelijke), dus het voorkomen van psoriasis is bijna onmogelijk. Echter, het uitbreken van nagelpsoriasis voorkomen, is het essentieel dat je nagels droog en beschermd zijn tegen beschadiging.

Als je nagel psoriasis ervaren, dan de volgende punten kan helpen handhaven van gezonde nagels:

 1. Houd de nagels droog.
 2. De vingers en tenen nagels kort.
 3. Bij het doen van handmatige werk, draag handschoenen om je nagels te beschermen.
 4. Vermijd hand- aan de basis van de nagel. Aangezien dit te doen kan infectie.
 5. Email kan worden gebruikt om putjes in de nagels dekken. Maar vermijd verven met aceton, omdat schade aan de nagels veroorzaken.
 6. Laat het puin niet schoon onder de nagels met scherpe voorwerpen. Dit kan de aandoening verergeren. U kunt uw nagels weken in warm water en zeep om vuil te verwijderen.
 7. Wrijf in hydraterende nagelriemen van de nagels of genieten van uw nagels in verzachtende oliën om de conditie te verbeteren.

Net als elke andere ziekte zichtbaar, psoriasis van de nagels ook kan een oorzaak zijn van verlegenheid. Maar met de juiste behandeling, kunt u de ziekte te behandelen en terug te keren uw vertrouwen!

Dit informatieve artikel? Deel uw opmerkingen bij ons in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha