Mirin saus, de samenstelling en het gebruik in de keukenDe saus Mirin steeds bekend en wordt door de groei van Aziatische en Japanse name, maar wat de samenstelling en gebruiken?

Wat is Mirin Sauce?

Het is een saus die gewoonlijk wordt gebruikt in Japanse keuken. Je zou kunnen zeggen dat het is zoals onze kookwijn, maar het is zoeter en met een andere basis.

Zijn kleur is lichtgeel en is gemaakt van shocu (gedestilleerd sake).


Het wordt alleen gebruikt voor het koken en brengt een intens zoete smaak en subtiele aroma's sake. Het geeft ook veel glans aan voedsel.

Samenstelling

De saus is met liefde gedestilleerd Mirin (shocu) gemengd met kleverige rijst gekookt met koji-schimmel (Aspergillus oryzae), dat een schimmel die groeit op gestoomde rijst inenten sporen.

Deze schimmel wordt ook gebruikt voor de fermentatie van sojabonen voor de productie van sojasaus en miso, goed doen, shochu ...

De voorbereiding van deze saus is verspreid over meerdere maanden. Sommige van superieure kwaliteit kan zelfs jaren worden gemaakt.

Zijn alcoholgehalte is ongeveer 14% (minder dan sake), die kan worden teruggebracht naar de gerechten te bereiden.

Klassen Mirin

Er zijn echter verschillende soorten, met verschillende verhoudingen alcohol Mirin:

  • Mirin-fuhmi, een synthetisch product bereid met een alcohol concentratie van 1%
  • De hon-mirin, die wordt bereid op natuurlijke wijze en een alcohol 14%.

Eigenschappen Mirin

Het belangrijkste gebruik is in de keuken, waar we minder add smaak en zoetheid van stoofschotels en soepen.

De saus Mirin wordt zowel gebruikt om de smaak van de vis te verbeteren willen visachtige smaak te verwijderen. Het is ook gebruikt in veel sauzen als yakitori en teriyakii die zijn gemaakt op basis Mirin, suiker, sojasaus en sake.

We kunnen ook deze zoete saus over het vlees en vis recepten als onderdeel van dressings, of met eieren en soja-ingrediënten Japanse omelet, het aanbieden van smaak en glans aan deze gerechten.

Waar het wordt verkocht?

In Spanje kunnen we kopen in de supermarkt gespecialiseerd, Japans eten en reformwinkels. Het wordt verkocht in verschillende grootte flessen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha