Mahamudra Meditatie - Wat is het en wat zijn de voordelen?Mahamudra meditatie symboliseert de verwezenlijking van alle andere praktijken van contemplatieve meditatie. Het is geworteld in India en is geoefend om de inherente transparantie, duidelijkheid en nauwkeurigheid van de geest te begrijpen.

Wat is Mahamudra meditatie?

Mahamudra '(ook wel' Big Hand Posture ') is een Sanskriet woord dat betekent' groot symbool 'of' big block 'of' grote seal '. Het is een eenvoudige en praktische aard van 'aanschouwing', die is gebaseerd op intuïtie "en" rust ". Alle drie de energieke 'zegels' of i 'Bandhas' 'Moola Bandha', 'Uddiyana Bandha' en 'Jalandhara Bandha' zijn betrokken bij deze meditatie om de energie kanalen in het lichaam aansturen van de te openen 'prana' of 'levensenergie' in de goede richting. Het is een deel van de zeer populaire 'Boeddhistische Meditatie'.


Zoals de praktijk Mahamudra meditatie?

Nu, laat ons u begeleiden door het proces stap-voor-stap Mahamudra meditatie. Je nodig hebt om regelmatig te oefenen om ervan te profiteren:

 1. Begin met het zitten op de vloer in Personeel Pose of Dandasana. U moet zich comfortabel voelen, waarbij je je rug recht en zet beide handen op de grond aan weerszijden van de heupen.
 2. Druk je handpalmen naar beneden tegen de grond. Breng uw schouders naar achteren en een beetje 'down. Deze zullen de kist te openen en de kruin van je hoofd om direct naar de top.
 3. In de tussentijd moet je het gevoel dat je paar botten zitten (zitbeenknobbels) heeft aan de grond genageld. Dus, moet u uw benen frontwards verspreiden en wijzen je tenen en zorg ervoor dat ze nu zijn.
 4. Nu, haal diep adem en trek je rechter voet naar de rechter dij. Wanneer het ademen van de lucht uit, breng de knieën naar beneden. Het is raadzaam de punt dichter bij de binnenzijde van de dij te plaatsen, terwijl de voltooiing van één cyclus van ademhaling.
 5. Neem nog eens diep adem en trek je armen mee. Je doel zal zijn om ze recht boven je hoofd te brengen, het uitlijnen van elk van de vingers in een rechte lijn. Na dat, adem uit en schakel de 'Moola Bandha' tijdens deze periode.
 6. Uitademen, in dit stadium, moet het voorste gedeelte van de beenderen van de zitting trekken. Zorg ervoor dat uw ruggenmerg en de hele rug is recht de hele tijd. Nu, wapens dragen en vang ze op de vloer van je voet met Bandha Jalandhara (hoogte van het hoofd) en Uddiyana Bandha (in de maag) in beweging.
 7. De hele houding zal een 'ruimte' in je lichaam en geest te creëren. Je moet bewust zijn, dat de focus te verschuiven van de adem volledig te krijgen.
 8. Zodra u terug naar de vorige toestand, voelt u zich weer ademen. Laat je voet en bandha naar buiten en haal diep adem. Begin met je armen strekken. Tegen de tijd dat je klaar bent om de lucht in te ademen, zouden beide armen naar beneden te krijgen aan uw kant.
 9. Vervolgens sluit je ogen zonder dat je je lichaam. Haal diep adem en verspreid het rechterbeen.

Herhaal alle bovenstaande stappen voor de andere zijde van het lichaam en de afwerking van de meditatie.

Voordelen van Mahamudra meditatie:

De voordelen van Mahamurda meditatie kan worden onderverdeeld in twee categorieën. De eerste omvat de fysieke voordelen en de tweede draait om innerlijke wezen. Laten we eens kijken naar de reden waarom je deze meditatie moet de praktijk:

Fysieke voordelen van Mahamudra meditatie:

 • Maakt de verschillende groepen van de spieren (schouderspieren, buikspieren, bovenrug, rugspieren, etc.) in ons lichaam sterker.
 • Verhoogt kracht in het onderste deel (inclusief heupen, dijen, poten, etc.) van het lichaam.
 • Geeft ons immuunsysteem een ​​belangrijke impuls.
 • Verbetert de functie van het zenuwstelsel.
 • Activeert het hele lichaam in grote mate.
 • Helpt om verschillende ziekten te genezen (om zijn therapeutische toepassingen).

Voordelen interne Mahamudra meditatie:

 • Verhoog de kracht van concentratie en verhoogt het gevoel van eigenwaarde.
 • Verfrist de geest van alle gedachten te verduidelijken pest.
 • Het helpt om onze beste kwaliteit te ontwikkelen.
 • Kalmeert de geest en maakt het stabiel.
 • Leert ons om liefdevol en medelevend zijn.
 • Weerhoudt ons egocentrisch.

Woord van waarschuwing:

Echter, voordat je de sprong te wagen om te oefenen Mahamudra meditatie, hier zijn enkele feiten die in aanmerking moeten worden genomen voor de beschermende volgorde:

 • Ga niet voor het, als u zwanger bent of één van de volgende aandoeningen: hoge bloeddruk, oogaandoeningen, glaucoom, ontsteking van abdominale ontsteking chronische rug, enz.
 • Zorg ervoor zich te richten op de betrokkenheid van de eerste "vanaf meditatie drie bandha '.
 • Roep de hulp van een professionele instructeur in het geval u een beginner tot meditatie.

Net als elke andere vorm van meditatie, volharding is de sleutel tot Mahamudra meditatie. Ijverig en je zult al snel zien een verandering over je heen komen. Probeer het!

Bent u geïnteresseerd in Mahamudra meditatie? Heb je het ooit gezien een keer te proberen? Vergeet niet om ons te laten weten door hieronder commentaar.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha