Macrobiotisch dieet - 11 Richtlijnen belangrijk om te volgenDe term 'macrobiotische' is een Grieks woord en betekent 'lang leven'. Het dieet en de filosofie achter het werd ontwikkeld door George Oshawa. Deze Japanse opvoeder geloofde in de eenvoud als de sleutel tot een goede gezondheid. Hij vormde een dieet programma dat is gericht op voedsel toxine te vermijden om het leven langdurige en gezond te krijgen. Macrobiotisch dieet is een dieet dat volle granen als het hoofdvoedsel aangevuld met verse groenten bevat. Dit dieet strikt vermijdt het gebruik van geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen en dierlijke producten. Daarnaast zetten we ook de noodzaak van een goede kauwen van voedsel en zich te onthouden van het eten van te veel.

Macrobiotisch dieet plan Richtlijnen:

Het is een bekend feit dat de macrobiotische dieet is meestal vegetarisch. Het eten van granen, volle granen en gekookte groenten. Om dit dieet te volgen, moet je voorzichtig zijn in uw eetgewoonten te zijn en de manier waarop we het eten koken. Dit dieet advies te onthouden van bewerkte voedingsmiddelen bevatten conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Het schrikt ook het nemen van elke vorm van minerale of vitaminesupplementen. Hieronder zijn een aantal fundamentele richtlijnen om een ​​macrobiotisch dieet plan te volgen:


 1. Ten eerste moet volkoren granen maken 50-60% van uw maaltijd porties. De opties van volkoren dat je kunt eten zijn rijst, gerst, volkoren granen, boekweit, gierst, maïs en rogge. Pasta, brood, havermout, gebak, pasta en meelproducten kan slechts zelden worden gegeten.
 2. Het wordt aangeraden om 1-2 kommen soep dagelijks hebben. Soep gemaakt van gefermenteerde sojabonen, miso en shoyu zijn het meest favoriet.
 3. Groenten moeten 30-40% van je voedselinname per dag. Er kan echter slechts 1/3 ° van dit rauw worden gegeten. Rest van de groenten moet worden gekookt, gestoomd, gebakken of gebakken.
 4. Bonen kunnen worden gevormd slechts 10% van de dagelijkse voeding. Het kan worden gekookte bonen of bonen producten zoals tempeh, natto of tofu.
 5. Zelfs als het een veganistisch macrobiotische, sommige dierlijke producten, zoals zeevruchten en vis je eet een paar keer per week. Bovendien, de zeevruchten en vis worden gegeten alleen met wasabi, mierikswortel, mosterd, diakon of geraspte gember. Ze helpen het lichaam bij het ontgiften effecten van deze dierlijke producten.
 6. Eten van noten en zaden zijn toegestaan ​​met mate.
 7. Vers fruit, zoals peren, perziken, druiven, appels, abrikozen, meloenen en bessen kan meerdere keren worden gegeten in de week. Toch moet tropische vruchten zoals papaya, ananas en mango vermeden.
 8. De inname van snoep moet worden beperkt tot twee of drie keer per week. Het dieet benadrukt het eten van levensmiddelen die van nature zoet en het gebruik van uitsluitend natuurlijke zoetstoffen.
 9. Uw voedsel moet in plantaardige olie ruwe worden gekookt. Hoewel sesamolie donkere meestal de voorkeur, is het ook mogelijk om lichte sesamolie, mosterdzaad of maïsolie gebruiken.
 10. Kruiden en specerijen die kunnen worden gebruikt in de keuken onder shoyu, zeezout, rijstazijn, umeboshi pruimen, gefermenteerde augurken, geraspte gemberwortel, geroosterd zeewier, en gesneden lente-uitjes Gomasio.
 11. Het bestuur van de beoefenaar Macrobiotische drinken alleen water als je dorst. Anders dan water, zijn toegestaan ​​thee zonder cafeïne of met toegevoegde smaakstoffen. Zij benadrukken ook het gebruik van gezuiverd water om te drinken en koken.

Hoewel deze zijn de basisprincipes van een macrobiotisch dieet, dat kan variëren, afhankelijk van individuele factoren, zoals leeftijd, geslacht, het klimaat, het seizoen, de gezondheid en de lichamelijke activiteit.

Voordelen van Macrobiotische Dieet:

Macrobiotisch dieet is ontworpen voor mensen die willen een gezond dieet te volgen, de integratie van geestelijke gezondheid, fysieke en planetaire. Omdat het weinig vet en veel vezels, is dit dieet vaak voorgeschreven voor mensen met kanker of chronische ziekten. Aangezien de macrobiotische dieet rijk aan fyto-oestrogenen, is bruikbaar bij de preventie van borstkanker, endometriose en menopauze gerelateerde problemen.

Voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen:

Voordat u dit dieet te volgen, is het belangrijk om te zoeken naar een goede praktiserende macrobiotiek. Sommige voedingsdeskundigen beschouwen dit dieet regime te beperkend zijn. In sommige gevallen, kan leiden tot voedingstekorten zoals vitamine B12, calcium, magnesium en eiwitten.

Ik hoop, vindt u dit informatieve artikel te vinden. Stuur ons uw gedachten in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha