Maak Dragon Puppets voor Chinees NieuwjaarVreugdevol en vol traditie, Chinees Nieuwjaar is een vakantie voor gezinnen, vrienden en gemeenschappen van Peking naar San Francisco. Lantaarns, vuurwerk en muziek karakteriseren de festiviteiten, maar de onbetwiste ster van de show is de kleurrijke Chinese draak, wiens verschijning kondigt het begin van een succesvol jaar. In de vorm van een marionet draak kan dienen als een boeiende ambacht voor kinderen en als een introductie tot de wereldcultuur.

Betekenis

Chinees Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lente Festival, vindt plaats op data rotatie aan het begin van elk kalenderjaar. Het festival begint met de nieuwe maan, die aan het eind van januari of begin februari verschijnt, en eindigt ongeveer twee weken later met een lantaarn festival te laten samenvallen met de volle maan. De draak is een traditioneel onderdeel van de nieuwe jaar viering, die te zien zijn als alles van een eenvoudige marionet aan een vertegenwoordiging aangedreven door een aantal mensen in kostuum te werken.

Wie Engage

Kinderen van de kleuterschool of kleuterleeftijd kan waarderen de festiviteiten van het Chinese Nieuwjaar draak ambachten en participeren. In de westerse cultuur, zijn draken traditioneel afgeschilderd als slecht of gevaarlijk; uit te leggen aan de kinderen dat de Chinese draak - zelfs met zijn karakteristieke "eng" - is eigenlijk een symbool van wijsheid en geluk. Oudere kinderen kunnen de marionet draak te gebruiken als onderdeel van een les aan de wereldcultuur of geïntegreerd in de kunst klasse.


Puppet Ideeën

Kleuters kunnen poppen van eierdozen gesneden in individuele kommetjes en verbonden door bogen met het lichaam te maken een lange draak te creëren. Ze kunnen hun draak versieren met behulp van markers, glitter en papier cut-out of feather "vleugels". Laat kleuterschool-leeftijd kunstenaars zetten hun vaardigheden om te werken door het creëren van een draak masker uit een papieren bord, borstel met "horens" en de tissue-papier-strip "schaal". Voer een rubberen band door de gaten in de plaat om het masker op zijn plaats - maak het kind van de poppenkast. Oudere kinderen kunnen genieten van het project van het creëren van een full-length marionet groep voeden zich. Het is versierd papier of doek ondersteund op palen en lang genoeg om te draperen over verschillende kinderen die zijn afgestemd. Het kind staat in de voorkant van een drakenkop op een paal apart. Als muziek speelt, de draak beweegt in regelmatige rotaties vergelijkbaar met de martial arts moves. Kinderen de draak niet verbeelden kan muziek voorzien van trommels, bekkens en een gong.

Lessen Correlatie

De marionet draak mascotte kan fungeren als een klaslokaal voor de duur van de viering van het Chinese Nieuwjaar. Elke dag, gebruik maken van de draak om een ​​aspect van de Chinese cultuur, met inbegrip van de Grote Muur en de Chinese dierenriem in te voeren; fabrikanten nemen woordenschat van eenvoudige woorden Mandarijn als "ni hao" (hallo). De draak kan ook de fasen van de maan, die samenvallen met de twee weken durende festival markeren. Laat de cursisten de traditionele gerechten van het Chinese Nieuwjaar, zoals pasta, die een lange levensduur vertegenwoordigen, en lychee noten, die familiebanden symboliseren, breng aan "voeden" van de draak. Laat de kinderen de praktijk trekken het symbool van de Chinese draak.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha