Low Protein Diet Plan - Hoe om te eten en wat te vermijden?Een dieet met weinig eiwit is een dieet programma dat is ontworpen door artsen en diëtisten om de inname van eiwitten voor sommige mensen die zijn gediagnosticeerd met lever- of nierproblemen te beperken, en degenen die lijden aan erfelijke stofwisselingsziekten . Eiwitinname is beperkt, afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, en gezondheidsvoorschriften etc.

Dit dieet aanzienlijk beperkt de consumptie van dierlijke bijproducten, zoals vlees, eieren, vis, gevogelte, yoghurt, melk, kaas, bonen, en dringt aan op de consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten laag als groenten, fruit, brood, maïs en aardappelen. In dit dieet zijn Dieter dagelijkse calorieën verkregen uit complexe koolhydraten, in plaats van eiwitten.


Nodig heeft voor een eiwitarm dieet:

  • Eiwit is een essentiële macronutriënten die het lichaam nodig voor de normale celgroei, weefselherstel en bescherming tegen infectieziekten. Eiwit heeft 16% stikstof dat wordt uitgescheiden uit het lichaam als ureum in de vorm van urine. Echter, als een persoon heeft een zieke lever of nierziekte, wordt de normale stofwisseling gehinderd. Dit leidt tot de accumulatie van ureum en ammoniak in het bloed toxische effecten produceert in het lichaam met als gevolg verlies van eetlust en vermoeidheid. Daarom wordt eiwitarm dieet aanbevolen voor patiënten met een leverziekte, renale (nier) mislukking en aandoeningen waarbij de ureum cyclus.
  • Diëten die 30% of meer van de eiwitten kan leiden tot ernstige metabole veranderingen, waardoor het verlies van bot en nierstenen.

Low Protein bronnen:

Het doel van dit dieet is de inname van eiwit beperken. Groenten en fruit zijn de basis van dit dieet. Zij kunnen echter niet de hoeveelheid calorieën voor de hele dag. Daarom, om te compenseren voor het verlies van calorieën, gezonde vetten zoals enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten worden in het dieet opgenomen. Plantaardige oliën zoals olijfolie, saffloerolie, sojaolie of zonnebloemolie zijn laag in eiwit en zijn grote bronnen van deze gezonde vetten. Noten zoals walnoten, amandelen en cashewnoten zijn ook laag in eiwit, maar rijk aan calorieën. Snoep, zoetstoffen en fruitconserven kunnen worden opgenomen in dit dieet. Voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan proteinen low carb dieet van eiwitten zoals vlees, eieren, kip, rundvlees, vis, eieren, yoghurt, melk en kaas hebben, moeten worden geconsumeerd in kleinere hoeveelheden.

CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Olearys

Low Carb eiwitrijk dieet Grafiek: Voorbeeld Menu

Hier is een tabel van low carb eiwitrijk dieet.

  • Ontbijt:

1 ei of ei orange1 substitute1/2 kopje rijst of tompouce cereal1 volkoren brood (geroosterd) 1/2 eetlepel margarine of butter1/2 cup hele milkHot, niet-calorische dranken

1 eetlepel suiker (optioneel)

  • Lunch:

1 gram gesneden Turkije breast1/2 cup volkoren sneetje broccoli1 stoom bread1/2 eetlepel margarine of butter1 apple1/2 cup gelei cup dessert1 juiceHot druiven, niet-calorische dranken
  • Snack:

6 vierkantjes ongezouten soda crackers1/2 eetlepel margarine of butter1 a/2 kopje appelsap 2 eetlepels Jelly1
  • Diner:

1/2 kopje tomaat juice1 liver1 gram gekookte rundvlees potato1 theelepel margarine of boter (optioneel) 1/2 kop volkoren sneetje spinach1 stoom bread1/3 cup abrikoos sherbet4 halvesHot, niet-calorische dranken
  • Avond Snack:

  • 1 banaan

Voordelen van Low Protein Diet:

Een gezond persoon heeft ongeveer 40-60 gram eiwit per dag om hun gezondheid te behouden. Deze eiwitten worden gemetaboliseerd door de lever en vrijkomen uit het lichaam ureum. Indien de lever of nieren aangetast, ammoniak of toxische metabolieten geaccumuleerd in het bloed leidt tot nierziekte en gedragsveranderingen zoals vermoeidheid, delirium, psychose en hallucinaties. Afnemende stress op de nieren en de lever, dit dieet voorkomt verslechtering van nieren en lever. Volgens het onderzoek, een vegetarisch dieet relatief weinig eiwitten en calorieën verlaagt bloedspiegels van bepaalde hormonen en andere stoffen die worden geassocieerd met bepaalde vormen van kanker. Bovendien, een eiwitarm dieet beschermt tegen jicht, die wordt veroorzaakt door hoge niveaus van urinezuur in het bloed.

Een dieet met weinig eiwit is nodig in de zorg tyrosinemie - een zeldzame erfelijke ziekte die optreedt als gevolg van een fout van de stofwisseling waarbij het lichaam niet effectief kan breken tyrosine.

CC licentie (BY SA) flickr foto gedeeld door Jennifer Chait

Risico's die samenhangen met voeding Low Protein:

De beperkte eiwit dieet is nuttig voor mensen die lijden aan lever- en nierziekten. Overeenkomstig een laag eiwitdieet continu beïnvloedt vitale functies van cellen zoals wondgenezing en de immuunrespons op infecties. Omdat deficiënt eiwit kan een laag eiwitdieet belast spieratrofie als het weinig meer aminozuren door de spiereiwitten. Bovendien, dit dieet is laag in ijzer, calcium, thiamine (vitamine B-1), riboflavine (vitamine B-2), vitaminen niacine (vitamine B-3) en voedingssupplementen vereist gebrek voorkomen.

Een dieet met beperkte inname van eiwit kan leiden tot ondervoeding bij mensen met gevorderde nierziekte leidt tot gewichtsverlies en verlies van spiermassa, gebrek aan energie en moeite in het bestrijden van infecties. Om dit probleem te voorkomen, periodieke controle van het lichaamsgewicht en eiwit-status is absoluut noodzakelijk. Hart gezonde vetten zoals snoep en andere zoete voedingsmiddelen zoals ingeblikte en bevroren vruchten op siroop worden gebruikt ter compensatie van het verlies van calorieën.

Voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen in een laag eiwit dieet:

Laag eiwit dieet moet onder strikt medisch toezicht te worden gevolgd door een geregistreerde diëtist die bekend is met ziekten van de lever en de nieren. De voeding moet zodanig zijn dat de voedingsbehoeften van de voeding aan zodat het effectief is in het snijden van de belasting van de nieren en lever. Zijn niet gericht op de volledige afschaffing van eiwitrijke voedingsmiddelen zoals eieren, vlees en kaas uit de voeding. Eerder moeten ervoor zorgen dat voldoende eiwitten wordt geleverd door een vegetarisch dieet voor groei en ontwikkeling, spieropbouw en het herstel van wonden.

Extra calorieën kunnen worden toegevoegd door het opnemen hart gezonde vetten in het dieet. Mensen die lijden aan een nierziekte en diabetes moeten koolhydraten matig met enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten verbruikt.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha