Linux Webcam HelpEen van de moeilijkste delen over het gebruik van Linux is om alle hardware te werk, vooral hardware die wordt geleverd met een Windows-driver te krijgen. Terwijl de meeste Linux distributies hebben een generieke driver stevige, betekent dit niet dat het per se gaat uit de doos aan de slag met uw eigen. U kunt een paar tests uitvoeren om erachter te komen of je webcam werkt met uw distributie.

Basic Issues

Als je problemen hebt met je webcam op een Linux-machine, in gedachten te houden is het aantal variabelen die kunnen bijdragen aan uw probleem. Als u gebruik maakt van een externe webcam, zorg ervoor dat de poort gebruikt u om het apparaat te werken verbinden door er een ander apparaat; bijvoorbeeld op een USB-poort met een flashdrive te testen. Testen van de webcam een ​​andere computer zodat het ook werkt. Controleer de USB-kabel en de stekker zijn beschadigd. Verschillende webcams zouden anders op verschillende distributies te gedragen; wat zou goed werken met Fedora kan helemaal niet werken met Ubuntu. Raadpleeg de documentatie van het distributiemodel en de specifieke webcam hardware compatibiliteit te bepalen.

Driver webcam

Meest generieke webcam drivers zijn opgenomen in uw Linux-distributie. U wilt Video4Linux (v4l) en Video4Linux2 (V4L2), webcam als sommige toepassingen niet ondersteunen V4L2. De Linux UVC-stuurprogramma, opgenomen in de Ubuntu 10.04, biedt compatibiliteit voor apparaten die USB Video Class gebruiken; de website voor de lijsten van Linux UVC-stuurprogramma bekend compatibele webcams. Sommige webcams zijn uitgerust met specifieke drivers; bijvoorbeeld, waren er een aantal specifieke stuurprogramma's voor de QuickCam webcam.


Software defect

Test uw webcam inbreng in een paar verschillende programma's om ervoor te zorgen dat eventuele problemen niet alleen vanuit een individueel programma. Als uw video voldoet aan dezelfde fouten in een verscheidenheid van programma's, dan kunt u het probleem beperken tot je webcam en niet de software. De kaas is een basis webcam opname-programma beschikbaar voor de GNOME desktop omgeving. U kunt uw webcam in VLC te testen door te gaan naar "Open Capture Device" en klik op het spel; Dit selecteert automatisch uw standaard webcam met Video4Linux. U kunt ook een video-chat programma zoals Skype of Empathy, om uw webcam te testen.

Met behulp van dmesg

U kunt zien of de kernel is het bekijken van uw webcam aan te sluiten op de computer en typ "dmesg" in een terminal venster (zonder de aanhalingstekens). Dmesg geeft een vermogen van alle gedetecteerd door de kernel apparaten, gedeeld door verschillende bestuurders. Dit werkt voor zowel interne als externe webcam. U wilt op zoek naar een regel die begint met "uvcvideo" die een stuurprogramma USB Video Class Linux geeft. Als de webcam niet wordt vermeld naast "uvcvideo:" Dit betekent dat de kernel ziet het niet helemaal. Volgens Carla Schroder in zijn artikel voor LinuxPlanet, dit is zo'n beetje het einde van de lijn in termen van compatibiliteit voor uw webcam.

gebruikersgroepen

Als de gebruikersaccount niet in de juiste groep, mag u niet in staat zijn om toegang te krijgen tot de webcam. Hoe toegang krijgen tot de context van de groep uitkeringen varieert, maar over het algemeen je wilt op zoek naar de optie "Gebruikers en groepen". Vinden "Groepen beheren", te bewerken of bekijk de eigenschappen voor de groep "Video" en voeg de user account voor de groep. Log uit van uw systeem en log opnieuw in om de wijziging vast te stellen. Als u niet beschikt over beheerdersrechten, moet u een beheerder hoe hiermee om te gaan vragen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha