Leuke activiteiten voor kinderen met hiërogliefenOude Egyptische hiërogliefen, waaronder meer dan 2.000 verschillende picturale symbolen om woorden, gedachten en ideeën te vertegenwoordigen. Hiërogliefen zijn een geweldige manier om de geschiedenis, cultuur, kunst en symboliek te verbinden aan een activiteit. Kinderen vinden het lezen van en het creëren van hiërogliefen leuk en interessant.

Cartouche Kettingen

Maak kettingen cartouche met kinderen. Een cartouche is een ovaal kader geplaatst rond de naam van een Egyptische god of een belangrijk persoon. Laat de kinderen te maken klei ovale waarop zij hun naam te schrijven. Plaats een klein gat in de bovenkant van het ovaal zodat het koord door te draaien om een ​​ketting te maken. Bieden studenten met een kopie van het alfabet Egyptische zodat ze hun naam te schrijven in de klei. Studenten kunnen een houten stok gebruiken om de symbolen te tekenen in de klei. Laat de klei drogen. Studenten kunnen verf zorgvuldig gebeeldhouwde symbolen, zodat ze makkelijker te zien na het drogen.

gecodeerde berichten

Maak een gecodeerde boodschap volledig gemaakt van hiërogliefen. Bieden studenten met een sleutel zodat hiëroglifische decoderen van de boodschap is makkelijker. Om de taak moeilijker te maken, om niet te zeggen tegen de studenten dat de brief wordt geassocieerd met elk hiëroglief. Zorg voor een aantal feiten in het bericht te decoderen, zodat kinderen kunnen beginnen te bepalen wat hiërogliefen overeenstemmen met die letter.


Maak je eigen hiërogliefen

Het creatieve potentieel van kinderen te ontsluiten. Zorg voor kinderen met een kopie van het alfabet Egyptenaar. Vertel hen dat ze zullen worden het creëren van hun eigen schrijftaal met hiërogliefen. Studenten moeten symbolen belangrijk om ze te selecteren om elke letter van hun alfabet te vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld, als de student geniet honkbal, de letter "B" kan worden vertegenwoordigd door een honkbal, of een honkbalknuppel. Laat de cursisten een naam cartouche maken of maak een bericht met behulp van de nieuwe talen hiërogliefen.

oog van Horus Breuken

De Horus was een belangrijke godheid voor de Egyptenaren. Het oog van Horus, dat is een menselijk oog met markeringen havik op zijn wang, werd blootgesteld in de thuisbasis van het kwaad te voorkomen. Elk deel van het oog vertegenwoordigde een breuk. Bijvoorbeeld, de wenkbrauwen vertegenwoordigde 1/8 en de oogbol vertegenwoordigde 1/4. Geef studenten een oog van Horus met breuken op elk deel van het oog. Bieden bijvoorbeeld problemen voor de kinderen met behulp van delen van het oog. Bijvoorbeeld, zou wenkbrauw oogbol gelijk aan 3/8.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha