Knutselideeën CatechismusAmbachten zijn een geweldige manier om te benadrukken en versterken van de catechismus lessen, en wanneer ze worden weergegeven ambachten, zijn kinderen herinnerd aan wat ze elke keer als ze zien dat hun werk hebben geleerd. Probeer het aansluiten van het vaartuig naar de les voor de kinderen door vragen te stellen en hen te helpen begrijpen van de banden. Deze tips zullen de studenten ambachtelijke om na te denken over hun catechismus.

Rosario

Kinderen in de vierde en vijfde klas weet vaak de rozenkrans, maar de lay-out van de gebeden kan verwarrend zijn. Het maken van een rozenkrans van papier met de studenten om hen een visuele herinnering van de volgorde waarin gebeden worden gezegd te geven. Gebruik een groot stuk karton en teken de rozenkrans met individuele hiel. Je zou kunnen maken van een model voor de studenten om te worden gekopieerd, zodat ze niet hebt om jezelf te trekken. Gebruik gekleurd zijdepapier en maak een sleutel tot uw rozenkrans: groene stof voor de Apostolische Geloofsbelijdenis, roze stof voor Ave Maria, de gele stof voor de Gloria, en de blauwe stof voor het Onze Vader. Na het maken van de toets op papier, lijm klein vierkant van stof op de rozenkrans in de juiste kleur. Als studenten vergeten hoe de rozenkrans te zeggen, kan dit ambacht ze altijd herinneren.

Advent krans

De Advent krans is een mooie traditie om de weg naar de geboorte van Jezus 'licht. U kunt dit doen uit verse groene of ambacht. Begin met bloemist schuim, dat is een blok van polystyreen waarin je kunt aanvallen en groene kaarsen. Snijd gaten voor de vier Advent kaarsen en plaats drie roze en een paarse kaars in de gaten. Kaarsen moet hoog genoeg zijn om de plantengroei niet onder verbranden. Plaats de groene als een kroon rond de kaarsen. Omvatten alle andere dingen die je wilt, zoals kleine cijfers kribbe, op de kroon. Elke avond tijdens de Advent, gebruik dan de kroon te spreken van de les om de kaarsen aan te steken.


Vergeving

Vergeven en vergeven kan zijn moeilijke concepten voor kinderen, vooral kinderen. Als kinderen beginnen te worstelen met deze en leren over verzoening, om dit werk te doen. Geef ieder kind een plastic ei en lijm ze zeven vogelzaad erop. Vraag hen of dit is hoe vaak je iemand moet vergeven. Lees Matteüs 18: 21-22. Zodra u begrijpt dat vergeving is iets dat zal moeten veel meer doen dan zeven keer, hebben ze hun eieren vullen met vogelzaad. Als vergeving is moeilijk voor hen, kunnen ze de vogelzaad te herinneren hoe vaak ze zullen moeten vergeven giet.

Cross

Kinderen kunnen een kruis maken om hen te herinneren aan Jezus 'offer'. Kruisen kan worden gemaakt van verschillende materialen. Snijd cross-vormige kartonnen. Pasta suikerklontjes voor een marmeren effect of gesneden kleine stukjes van de bouw papier in verschillende kleuren om een ​​mozaïek kruis maken.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha