Karma Yoga - Wat is het en wat zijn de voordelen?Wil je yoga en ervaring van de eeuwige vrede te leren? Hier is hoe het te doen met Karma yoga. Yoga is geoefend in ons land voor eeuwen. Van oorsprong uit India, yoga betekent in feite 'spirituele discipline'. Het is niet alleen de beheersing verschillende houdingen en het vergroten van de flexibiliteit, maar het is iets verder dan dit. In de loop der jaren, is de beoefening van yoga veranderd tot op zekere hoogte. Echter, de wortel blijft hetzelfde. Het richt zich op de belangrijkste aspecten zoals fysieke praktijken, mentaal en spiritueel tot een permanente staat van vrede te bereiken.

Voor Shekhartagra (Eigen werk) via Wikimedia Commons


Wat is Karma Yoga?

Ook bekend als de Gita Karma Yoga heeft vele componenten. Dergelijke module is 'Karma Yoga'. Het is een vorm van yoga op basis van de Bhagavad Gita. Het is één van de vier paden van yoga en is spreekt voor zich. Karma, welke actie betekent, suggereert dat een persoon altijd moet kiezen voor de weg van het juiste te doen in het leven. Dit betekent dat een persoon zijn plicht moet doen zonder verwacht geen beloning voor. Je rijdt een persoon om de onbaatzuchtige dienstbaarheid.

Meditatie is een zeer belangrijk aspect wanneer een persoon leert yoga. Het is de eerste stap, terwijl het leren van yoga asana's. Je hebt om volledige concentratie hebben terwijl het doen van yoga. Karmayoga wordt aangenomen dat de belangrijkste stap in alle andere vormen van yoga. Elke persoon die leren yoga moet eerste van zijn soort te leren in dat het helpt het individu om de goddelijke wijsheid te bereiken. Zijn inspanningen in alle andere vormen van yoga zal gaan afval als het niet volgen van de principes en richtlijnen van Karma Yoga in zijn routine.

Slechte eigenschappen zoals ego, jaloezie, superioriteit, haat zijn volledig verwijderd uit de geest van een individu en de ziel wanneer je de weg van Karma Yoga beoefenen. Daarom wordt de praktijk van Karma Yoga gebaseerd op Nishkaam karma, wat betekent dat de acties uit te voeren zonder enig verlangen. Een persoon wordt gezegd dat alle Karma yoga te hebben geleerd bij het overwegen dichter bij God bij elke actie die doet.

Na deze, de tweede stap in het leren Karma yoga is dat een individu de moed moet hebben. Dit is een belangrijke stap als in de praktijk juiste acties moet altijd moed. Een persoon die de moed nodig om de waarheid onder ogen zien en de stand door het. Daarom moet een individueel leren Karma yoga de balans tussen de onderneming en haar studie en acties waar te behouden. Het is zeker geen gemakkelijke taak als het lijkt. Niet iedereen kan dit doel te bereiken. Maar een individu met een sterke wil, de beslissing om de macht en zelfvertrouwen nemen kan zeker deze taak te volbrengen.

Hier zijn een aantal stappen die u kunt experimenteren en oefenen Karma Yoga: -

  • Ontwikkel een discipline van meditatie. Neem de tijd uit uw drukke schema en probeer onze handen in een ontspannen houding. Nu sluit je ogen en focus op je ademhaling. Deze activiteit is ook bekend als 'Prana Dharana' in yoga. Dit zal u helpen vergeet al uw hectische schema's en drukke en focus op yoga.
  • Leer de principes van Karma Yoga, dat is de sleutel tot het dienen van mensen en God, zonder iets terug te verwachten.
  • Probeer het zingen 'OM'. Het zal u helpen om de eeuwige vrede te krijgen.
  • Ontwikkel een vriendschap met God, zingen gebeden en de mensen dienen.

In de drukke wereld van vandaag, Karma yoga is het enige aspect dat het potentieel heeft om een ​​persoon dichter bij God te maken heeft Er is een grote zeggen in de Bhagavad Gita, die zegt:. "Uw recht is om alleen te werken, maar nooit met zijn vruchten, laat niet de vruchten van actie uw motief, noch laat uw gehechtheid aan het stilzitten Zoals de onwetenden handelen van gehechtheid aan actie, dan moeten ze verstandig zonder gehechtheid handelen, verlangend. welzijn van de wereld. "

Ik hoop dat dit artikel was informatief. Laat een reactie.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha