Jeuk tijdens de zwangerschap - de oorzaken, behandelingen en huismiddeltjesJe bent een zwangere vrouw die lijdt aan ernstige jeuk? Vraag je je af hoe je dit probleem kan verminderen? Jeuk is een veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap, maar zeker niet ongeneeslijk.

Er zijn een aantal huismiddeltjes die de jeuk kunnen genezen! Wilt u meer weten over jeuk te leren tijdens de zwangerschap en remedies die het kan genezen? Ga verder met uw bed!


Je jeuk tijdens de zwangerschap normaal?

Ja, dat is het zeker. Zoals eerder vermeld, de huid strekt de groeiende buik en borsten tegemoet. Als je een droge huid hebt, kan verergeren tijdens de zwangerschap. Er zijn ook een aantal omstandigheden die zich voordoen, vooral tijdens de zwangerschap, wat leidt tot zeer jeukende huiduitslag die jeuken of zonder de aanwezigheid van een uitslag. Dit is waarom het wordt aanbevolen om de mantelzorger te bezoeken en moeten de symptomen als ze een teken van bepaalde voorwaarden, waarvan sommige kunnen zeer ernstig zijn en schadelijk voor u en uw ongeboren baby kan zijn.

Als u zwanger voor de eerste keer zijn, wees niet ongerust als je begint te jeuken ervaren in sommige delen van het lichaam. Het komt met het grondgebied! Maar als het wordt alarmerend erger, raadpleeg dan uw arts zo snel mogelijk!

Onophoudelijke jeuk kan veroorzaken schade aan de baby?

Als je zwanger bent, bent u zeker te maken over de kleinste zaken. Problemen die vaak niet geïnteresseerd waren in het begin last van hebt. "Zal het eten van bananen pijn mijn baby?", "Kan ik eet bloemkool?", "Moet ik mij wenden zonnebrandcrème?" - Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die je kan vastlopen.

Een jeuk op een andere dag van de zon kan niet bellen je een slapeloze nacht door te brengen. Echter, als u zwanger bent, bent u gebonden te vragen of het uw baby zal enkele manier schadelijk. Nou, maak je geen zorgen, omdat in de meeste gevallen, een jeuk is vrij onschuldig en heeft absoluut geen verband met de gezondheid en de groei van uw opgroeiende kind.

In zeer zeldzame gevallen kan een ernstig geval van jeuk in het derde semester om een ​​reden tot bezorgdheid zijn. Als je in je derde trimester en uw jeuk ernstig is, is er de kans dat je verloskundige cholestase (OC) kan hebben ontwikkeld (1), een leverziekte die kunnen onmiddellijk handelen vereist is.

Symptomen om op te letten zijn:

 • Jeuk is beperkt of gericht op de handpalmen en voetzolen.
 • Jeuk erger als de zon ondergaat.
 • Er zijn geen uitslag, maar de jeuk ernstig is
 • Het gaat bleke ontlasting.

Als je OC, zal de arts een medicijn evenals voorschrijven als crème om de jeuk te bestrijden en geeft opluchting. OC vaak kan leiden tot vroeggeboorte, dus is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen om uit te sluiten de kans dat je OC kan hebben. Vergeet niet, OC is niet een ernstige ziekte en pas, zodra de baby geboren is. Met de juiste medicatie, kan de toestand worden gecontroleerd.

Er zijn andere oorzaken van jeuk tijdens de zwangerschap?

Naast gewichtstoename en hormonale veranderingen in zwangere vrouwen zijn er andere oorzaken van jeuk tijdens de zwangerschap. Deze oorzaken zijn de volgende:

PUPPP:

Dit is een aandoening die algemeen bekend staat als PUPPP. Het is een uitslag die lijkt op netelroos, en meestal op de buik van zwangere vrouwen. PUPPP ontwikkelt zich meestal in de loop van het derde kwartaal en komt vaker voor bij zwangere vrouwen, voor de eerste keer, of degenen die zwanger van een tweeling zijn. Deze voorwaarde geldt niet een bedreiging voor de moeder of het kind te vertegenwoordigen; maar het kan veel ongemak veroorzaken.

Cholestase:

Dit is een aandoening waarbij zwangere vrouwen leverproblemen ontwikkelen. Normale lever galstroom hele lichaam wordt beïnvloed. Met cholestase, zwangere vrouwen last heeft van ernstige jeuk die over hun hele lichaam, maar geen zichtbare uitslag. Deze voorwaarde is een bedreiging voor de foetus en moet onmiddellijk worden behandeld.

Besmetting van de Gist:

Sommige vrouwen ervaren jeuk of irritatie in de vagina. Dit wordt veroorzaakt door infectie (2). Deze infectie is het gevolg van schimmelgroei in het genitale gebied. Hormonale onbalans of een dieet met weinig koolhydraten en teveel suiker veroorzaakt schimmelgroei. Artsen antibiotica voorschrijven veilige zwangerschap voor vrouwen die deze infectie tijdens de zwangerschap te ontwikkelen.

Prurigo van de zwangerschap:

Dit is een aandoening die normaliter optreedt tijdens het laatste deel van de tweede fase of het begin van het derde trimester van de zwangerschap. Je begint als plekken die eruit zien als insectenbeten, maar kan wenden tot kleine wondjes de korst als gevolg van krassen. Dit is een zeldzame aandoening die jeuk dat de romp of ledematen beïnvloedt kan veroorzaken. Antihistaminica en actuele medicatie worden meestal voorgeschreven. In zeldzame gevallen kan orale steroïden nodig zijn om het te behandelen. De voorwaarde is niet een bedreiging voor de kinderen en hun moeders vormen, en verdwijnt meestal na de geboorte. In sommige gevallen kan tot drie maanden na de bevalling.

Herpes gestationis:

Dit is een zeer zeldzame aandoening waarbij zwangere vrouwen ontwikkelen huiduitslag die zeer pruritus (3). Ze beginnen als netelroos en langzaam veranderen in blaren laesies die groot in omvang zijn. Deze voorwaarde normaliter optreedt tijdens de tweede of derde trimester. U kunt echter op elk moment starten, zelfs één of twee weken na de bevalling. Uitbarstingen eerste verschijning rond de navel gebied en verspreiden naar andere delen van het lichaam, met inbegrip van de voetzolen en de handpalmen.

Orale steroïden zijn de meest voorkomende geneesmiddel gebruikt om de aandoening te behandelen. Hij riskeert zoals groei problemen voor de foetus, vroeggeboorte of doodgeboorte, dat is waarom het is absoluut noodzakelijk voor zwangere vrouwen onmiddellijk behandeld te krijgen als de voorwaarde is gediagnosticeerd. Nauwkeurige controle van de zwangerschap is ook een must.

Impetigo herpetiformis:

Dit is een aandoening die zelden optreedt. Het is een vorm van psoriasis die ontstaat wanneer een vrouw zwanger (4). Hoewel het eerder kan beginnen, deze aandoening ontwikkelt zich meestal in de loop van het derde kwartaal. Het veroorzaakt grote gebieden van het lichaam om rode met kleine uitbarstingen gevuld met pus draaien. Deze uitbarstingen kunnen grote pus gevulde gebieden die wit geworden geworden. De huiduitslag verschijnen op de liesstreek, dijen, oksels, onder de borsten, rond de navel, etc. Ze kunnen pijn veroorzaken, maar slechts een paar gevallen zijn jeuk. Het veroorzaakt braken, koorts, rillingen en diarree.

Zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen worden nauwlettend gevolgd als ze zich ontwikkelen deze aandoening kunnen er complicaties. Systemische corticosteroïden worden gebruikt om het te behandelen. In sommige gevallen, afhankelijk van de toestand, kunnen patiënten voorgeschreven andere medicijnen. Verdwijnt na de bevalling, maar kan opnieuw optreden tijdens een zwangerschap.

Als je jeuk ervaren tijdens de zwangerschap, kunt u de veilige en natuurlijke remedies te gebruiken om hulp te krijgen. Deze remedies kunnen helpen verminderen roodheid, zwelling, pijn en jeuk, zonder bijwerkingen. Laten we eens een kijkje bij enkele van de beproefde behandelingen thuis best om u te helpen vrij van jeuk tijdens de zwangerschap:

Havermout baden:

Dit is een van de meest aanbevolen home remedies om verlichting van de jeuk te krijgen tijdens de zwangerschap. Voeg een kopje havermout aan het badwater warm en laat verzachten de geïrriteerde alle delen van uw huid en vermindert jeuk. Je zal veel beter na een bad van havermout voelen!

Koud kompres:

Een andere goede manier om de jeuk te verlichten is om een ​​zak ijs te gebruiken op de onderdelen jeukende huid. Dit is vooral handig als u een ontsteking van delen van uw lichaam. De koude zal een snelle verlichting van de ongemakken kunnen voorkomen en weg te houden meer jeuk, althans voor een tijdje '.

Kruiden:

Distel en paardebloemen zijn kruiden die veel goeds kan doen, als je huid jeuk tijdens de zwangerschap. Zijn effectieve natuurlijke behandelingen voor leverproblemen en kan verlichting van de jeuk die wordt veroorzaakt door aandoeningen zoals cholestase. Natuurlijk en veilig, ze zijn veel beter dan chemische drugs gevuld.

Aloe Vera Gel:

Deze plant is wereldwijd bekend om zijn doeltreffendheid in het helen van verschillende huidaandoeningen. U kunt de gel om delen van toepassing jeukende huid te voorkomen of te verminderen eventuele ontstekingen. Aloë Vera gel kan ook zorgen voor een laag die de huid beschermt en voorkomt eventuele schade die kan ontstaan ​​wanneer u krassen op de huid.

Natte handdoek:

Om verlichting van de jeuk die wordt geleverd met zwanger raken, kunt u een kleine handdoek die is gedrenkt in koud water te nemen en rol het op. Plaats de natte handdoek op de buik en tussen haar borsten en ontspanning. U zult zich veel beter voelen en je kunt stoppen met krabben zich voor een tijdje '!

Calendula Creme:

Deze lotions of crèmes kunnen de broodnodige verlichting van de jeuk die optreedt tijdens de zwangerschap geven. Wrijf de crème op jeukende gebieden om ontsteking veroorzaakt door krabben zich te voorkomen. Dit is een van de meest gebruikte remedies voor jeukende huid bij zwangere vrouwen.

Calamine lotion:

Het is een middel dat is uitstekend, vooral voor vrouwen die last hebben van PUPPP. Neem de lotion en toepassen op gebieden zoals de huidplooien tussen de borsten en dijen te verminderen of de ontsteking en irritatie te voorkomen. Je zult beleven een wereld van verschil na het gebruik van deze lotion. U kunt ook proberen om geparfumeerde body poeder.

Zuiveringszout plakken:

Om verlichting van de pijn, roodheid en irritatie van de huid te krijgen, maken een pasta met water en bakpoeder en toe te passen over de buik of de gebieden die zijn meer vatbaar voor jeuk. U zult gekalmeerd voelen en het ongemak zal worden verlicht als het deeg werkt haar magie op je huid. Dit is een ander middel dat op grote schaal wordt gebruikt door zwangere vrouwen wereldwijd.

Massage oliën:

Als je een droge huid hebt, een geweldige manier om weg te doen met jeukende huid is de buik, borsten, dijen, enz. Te masseren met olijfolie of amandelolie. U kunt ook gebruik maken van essentiële oliën zoals lavendel om zich te ontdoen van jeuk te krijgen en te ontspannen door de kalmerende en verzachtende olie. Vergeet niet om uw arts te raadplegen voordat u een etherische olie.

Basilicum Tea:

Hoe vreemd het ook mag lijken, kan het basilicum dat gaat in veel Indiase gerechten, nuttig bij de behandeling van een aanval nogal onaangename jeuk zijn. Het kruid bevat een verbinding genoemd eugenol die onmiddellijk verlichten jeuk. Steile een paar blaadjes verse basilicum in een grote kop kokend water. Gebruik een zachte doek in het mengsel als het eenmaal is afgekoeld en plaats het op de getroffen gebieden. Wat nog meer? Basil is absoluut veilig in te nemen in de hoeveelheid voedsel die tijdens de zwangerschap (5).

1 Munt:

Deze verse kruid kan vechten met jeuk in het knipperen van een oog. Echter, niet verpletteren de bladeren en gebruik direct op het getroffen gebied, uit angst het zou kunnen verbranding van de huid veroorzaken. Steile wat bladeren in heet water en gebruik de vloeistof op de getroffen gebieden. Hetzelfde kan worden gedaan met tijm.

1 citroensap:

Niemand heeft geen introductie nodig om de citroen! Al decennia lang is de citroen is gebruikt als een huis remedie voor de behandeling van gezondheidsproblemen horde. Verdund citroensap indien toegepast met een watje, kan wonderen doen om jeuk te verlichten.

1 Juniper Berry Lotion:

Hoewel deze bessen zijn moeilijk te vinden, kan het gewoon de remedie die u nodig hebt om die vervelende jeuk te genezen zijn. Deze bessen hebben anti-inflammatoire eigenschappen, en in combinatie met de kruidnagel bevatten eugenol, kan een krachtige behandeling jeuk. Maal samen een aantal kruidnagels en bessen en meng met een beetje 'van bijenwas, en voila! Je hebt een jeuk onmiddellijke verlichting! Net wrijf deze pasta op de huid, en ontspannen terwijl jeuk verdwijnt in de vergetelheid.

1 Besan Poeder:

Vergeet niet dat je oma belijden de vele wonderen van dit ingrediënt? Nou, nu is het tijd om te proberen op je jeuk. Gewoon mix een beetje 'van water en besan en van toepassing op de huid. Niet alleen de jeuk, is verdwenen, de huid te voelen de baby zacht en fris!

1 koude douches:

Wanneer de huid begint te jeuken, onthouden van krassen en in de douche voor een verkoelend effect. De huid voelt heerlijk en, natuurlijk, zal u zo fris als een hoentje voelen! Zachtjes handdoek jezelf droog en koesteren in de vreugde van de huid zonder jeuk!

Tips om jeuk tijdens de zwangerschap te voorkomen:

Hier zijn enkele van de meest nuttige tips die u kunt gebruiken om te voorkomen dat de huid is jeuk tijdens de zwangerschap:

 1. Zorg ervoor dat uw huid is altijd goed gehydrateerd, vooral als je een droge huid hebt.
 2. Gebruik body lotions en moisturizers reukloos zoals sommige parfums jeuk kan veroorzaken.
 3. Vermijd warme baden en douches die een droge huid veroorzaken, waardoor het jeuken.
 4. Gebruik ongeparfumeerde zeep en douchegels ook.
 5. Zorg er altijd voor om de zeep af te spoelen en bij het baden of douchen.
 6. Veeg jezelf altijd voorzichtig met een zachte handdoek.
 7. Verwijderd houden van open vuur als het de jeuk intenser kan maken.
 8. Draag altijd katoenen kleding los en comfortabel als ze jeuk zal voorkomen en ook beter te voelen op je huid.
 9. Niet sponzen of borstels plantaardige lichaam te gebruiken wanneer je onder de douche of in bad als ze je huid zal verergeren.
 10. Draag katoenen ondergoed zodat de huid kan ademen en irritatie te voorkomen.
 11. Kleren wassen met milde zodat de huid niet wordt beïnvloed door hen.
 12. Drink veel water (minstens 8-10 glazen per dag), zodat je lichaam gehydrateerd blijft ten alle tijden en je huid goed gehydrateerd is, natuurlijk.
 13. Gebruik natte kleding of zwemkleding niet dragen langere tijd omdat zij de groei van schimmels, die op hun beurt kunnen leiden tot schimmelinfecties kunnen bevorderen.
 14. Voorkom dat uw AC op voor langere tijd, zoals u uw huid kunt laten drogen en irritatie en jeuk veroorzaken.
 15. Hoewel niet wordt aanbevolen om de airco aan te houden te lang, denk je niet oververhit te krijgen ook. Warmte kan huiduitslag die verder kunnen verergeren jeuk veroorzaken. Proberen om binnen te blijven en dragen mooie kleren en breed comfortabel wanneer je naar buiten in de zon!

Als u ernstige jeuk of huiduitslag ontwikkelen, moet u onmiddellijk uw arts te bezoeken om te controleren of het is niet het ontwikkelen van een ernstige aandoening. De rechtsmiddelen en de bovenstaande tips kan onvoldoende om hulp te bieden als je huid is extreem jeukende of als u ernstige huiduitslag hebben ontwikkeld. Dit is waarom het belangrijk is voor u om te praten met uw arts. Het kan nodig zijn om actuele zalven of orale medicatie, of misschien zelfs gebruiken zowel voor opluchting.

Jeuk is een van de natuurlijke bijwerkingen die bij de zwangerschap. Een groot percentage van de zwangere vrouwen ervaren het en met een beetje 'tijd en moeite, er zijn vele manieren om hulp te krijgen. Het heeft geen ongemakkelijk en vervelend. Met remedies en advies, kunt u zwanger zonder constante krabben en hebben huid die vrij is van irritatie, huiduitslag en ontstekingen.

Je weet dat alle andere remedies voor jeukende huid tijdens de zwangerschap? Met ons te delen door commentaar te geven in het vak hieronder!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha