Jaggery - Een gezond alternatief voor suikerAls u een gezondheid bewuste persoon, dan is de kans groot dat u al hebt geprobeerd om inname van suiker te vervangen door andere vormen van gezonde natuurlijke zoetstoffen. U kunt ook veel over hoe jaggery hebben gehoord en is een veel betere keuze in termen van suiker verzoeten. Maar je echt weet hoe jaggery verschilt van suiker? Nou, laten we u vertellen over dit vandaag.

Jaggery Vs. Suiker: Een vergelijkende studie

Laten we eens een kijkje nemen als jaggery verschilt van suiker.


Verwerkingsmethoden:

Zowel jaggery en suiker worden bereid door het brengen van het sap van suikerriet aan de kook. Echter, dit is slechts de eerste stap. De gekookte sap wordt geklaard met been steenkool in een duidelijke en transparante siroop die, na afkoeling, condensatie en kristallisatie, verandert in witte suiker normaal. Anderzijds is suikerrietsap continu gekookt tot een dikke, kleverige pasta van sago vormen. Wordt vervolgens gekoeld en in vormen gegoten om te komen met jaggery blokken nodig.

Samenstelling:

Sucrose (C12H22O12), een disaccharide (glucose + fructose), is bekend dat het hoofdbestanddeel van zowel suiker als jaggery zijn. Er is echter geen andere componenten tafelsuiker, terwijl sago is van sucrose (65-85%), invertsuiker (10-15)%, as 5%, en zeer kleine hoeveelheden vezels, ijzer en mineralen dieet. Het gehalte aan invertsuiker van jaggery maakt hoger in zoetheid en GI (glycemische index) van gewone suiker.

Kleur:

Gewone suiker is wit. Maar de kleur van rietsuiker kan variëren van goudgeel tot bruine tinten (dat is goudbruin, perfect, donkerbruin, etc.). De kleur hangt meestal af van de kooktijd van het sap van suikerriet.

Textuur:

Wat de structuur betreft, suiker en sago verschillend van elkaar. Suiker heeft een solide en hard dat kristal lijkt, terwijl jaggery is semi-vaste (relatief zacht) en hebben geen specifieke vorm (amorf).

Voordelen voor de gezondheid:

Worden geladen met sucrose, en suiker en rietsuiker leveren veel energie voor ons lichaam. Maar suiker wordt beschouwd als de meest gevaarlijke van rietsuiker. Zoals eerder vermeld, de suiker is de eenvoudigste versie van sucrose, die geabsorbeerd in ons bloed onmiddellijk. Het beïnvloedt onze interne organen (nieren, ogen, enz.) En kan diabetes verergeren. Anderzijds is de onderhavige sucrose sago complexiteit (lange keten), wat tijd kost om geabsorbeerd in de bloedstroom van energie en geleidelijk vrijgeeft. Dit zorgt ervoor dat het geen invloed onze interne organen.

Voordelen van een vaste tafel Sugar Jaggery aanvulling:

Er zijn vele andere voordelen voor de gezondheid van jaggery suiker dan gewone tafel. We hebben hieronder opgesomd:

  • Jaggery is rijk aan antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in ons lichaam. Hierdoor interne systeem ontgift en ons bloed gezuiverd.
  • Het gehalte aan antioxidanten in jaggery speelt een cruciale rol bij het voorkomen van voortijdige veroudering.
  • Het helpt ook om de dodelijke ziekten zoals kanker op afstand te houden.
  • Houdt onze maag koel en helpt de spijsvertering. De voedingsvezels aanwezig in het ook helpen genezen constipatie.
  • Jaggery is rijk aan selenium, die onze zenuwen kalmeert, houdt onze geest ontspannen en helpt ons beter slapen 's nachts.
  • Het is een veel gezonder glucose en heeft relatief kleinere hoeveelheid calorieën.
  • Bevat grote hoeveelheden ijzer zouten of ijzer, waardoor het een geweldige optie voor mensen die last hebben van bloedarmoede maakt.
  • Houdt ons ademhalingswegen beschermd tegen alle soorten infecties en aandoeningen.
  • Het is een prachtige natuurlijke bron van mineralen, essentieel is voor het normaal functioneren van ons lichaam.
  • Het heeft veel energie, vooral wanneer we herstellend bent van een ziekte en tijdens de kraamtijd.

Gebruik:

Nou, het gebruik van suiker is veelzijdig. Van eenvoudige zoete of dessert elementen zoetwaren, suiker is overal! Sommige alcoholische en niet-alcoholische dranken bevatten ook suiker gekarameliseerd. E 'gebruikt in sommige medicijnen ook. Hoewel jaggery wordt niet veel gebruikt, kunt u het ruime gebruik in de keuken te vinden. Van soepen tot curry's tot land zoete rum, kunnen bruine suiker worden gevonden in een aantal bepalingen.

Beschikbaarheid:

Jaggery niet onmiddellijk beschikbaar is als suiker. Ongeacht het deel van de wereld je woont, kunt u gewone witte suiker overal te vinden. Maar de productie van rietsuiker doorgaans beperkt tot Aziatische landen. Bovendien kan niet worden opgeslagen of gemakkelijk getransporteerd. Dus, vinden jaggery kan een probleem voor mensen van de rest van de wereld zijn.

We willen allemaal een gezond leven. Maar niet jaggery ons daarbij helpen? Ik hoop dat de vergelijkende studie van suiker en rietsuiker geholpen Wis het beeld voor u. Jaggery is zeker een gezondere keuze, als het gaat om zoetstoffen. Dus waar wacht je nog op? Gaan kopen jaggery vandaag!

Gebruik alternatieve zoetstoffen? Wat is uw voorkeur? Neem contact op met ons.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha