Islamitische Meditatie: Wat is het en wat zijn uw technieken?

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 10, 2015 Admin Schoonheid 0 14


Voelt u zich vaak onrustig en dat er geen vrede in je leven? Je voelt je zwak en ontzenuwd, en vind je geest slepende in voortdurende onrust? Vanwege mechanische leven dat we vandaag de dag leiden, al deze symptomen komen vaak voor. Maar ze zijn gevaarlijk.

Is er iets dat je kunt bevrijden van deze en andere soortgelijke problemen? Nou, er is! En nee, we praten niet over drugs hier. We hebben het over iets veel hoog en verheven.


We hebben het over meditatie islamitisch. De voordelen zijn schokkend. En zijn technieken zijn interessant! Wilt u meer weten? Lees dan dit bericht!

Islamitische meditatietechnieken:

Hoewel Salat en Dhikr niet expliciet beschouwd als meditatieve praktijken van de volgelingen van de islam zijn, worden gebruikt als een middel om de ziel te zuiveren op een symbolische manier. Vergelijkbaar met de traditionele meditatie, deze methoden van de islamitische eredienst hebben een geestelijke en een praktische kant. Geestelijk, het fungeert als een herinnering aan een plaats voor God en de wereld. In de praktijk helpt tegen alle dagelijkse spanningen en stammen die mensen gaan door.

Hier is een korte blik op de islamitische meditatie en de twee belangrijkste technieken die worden beoefend:

Salat:

Het woord 'Salat' is de correcte term die wordt gebruikt voor gebed islamitische ritueel. Dit gebed wordt vijf keer per dag uitgevoerd. U kunt slechts vijf minuten tot een uur, afhankelijk van hoe lang je wilt bidden. Salat wordt gebruikt als een manier om zich te concentreren op God en het hiernamaals in plaats van zich te concentreren op de alledaagse angsten en activiteiten die je bewustzijn te vullen.

Je begint de Salat rechtop. Dit wordt gevolgd door een boog, en tenslotte volledige uitputting. De volledige beweging staat bekend als rakat. Koranpassages worden voorgelezen tijdens elke rakat. Tijdens dit spel, zijn de woorden van de specifieke stap gegeven volledige focus op de persoon.

Dhikr:

In de islam, wanneer de naam van God, wordt voortdurend herhaald, staat bekend als Dhikr. Ook kan de herhaling van de attributen. Korte passages uit de Koran worden vaak herhaald. Dit gebeurt na het voltooien van het rituele gebed, of salat. Het blijft op zijn knieën op de mat dat je gebeden. U kunt ook gebruik maken van rozenkransen, hoewel niet verplicht.

Dhikr kan overal worden uitgevoerd, zolang het is een plek waar u rust en stilte te concentreren kan hebben. Het doel van Dhikr is om de mogelijkheid om al uw gedachten over God en niets anders concentreren geven.

Sufi meditatie technieken:

Muraqaba is een meditatie soefi. De betekenis van het woord is 'observeren', 'control' of 'bescherming', of 'bewust'. Het is een praktijk die is gebaseerd op de weergave van de naam van God. Het vereist dat u een beetje 'van de tijd in je dag en na te denken over God en de betekenis van zijn naam. Muraqaba is een manier van het beoefenen van spirituele contemplatie om een ​​grondig begrip van je Zelf, Ziel of Ego krijgen.

Muraqaba heeft drie fasen die kunnen worden verkregen en zijn de volgende:

Fana fil Shaykh:

Dit is de eerste fase en wordt gebruikt om "vernietiging in de Sheikh" bereiken.

Fana fil Rasul:

Dit is de fase die wordt gebruikt om te krijgen "vernietiging van de profeet Mohammed."

Fana fillah:

Dit is de laatste fase en wordt gebruikt om te bereiken "vernietiging in Allah."

Het primaire doel van meditatie in het soefisme is de manifestatie van Hadra, of de eeuwige aanwezigheid, in de voorkant van de soefi-meester, die bekend staat als de sjeik. Hoe meer je oefent, hoe meer je krijgt om de eerste fase, dwz Fana fil Shaykh te bereiken.

Degenen die deze vorm van meditatie hebben geprobeerd zal u vertellen er is geen andere oefening die gemoedsrust en een betere gezondheid kan bieden. Probeer het!

En als je iets anders over meditatie islamitische weet, doe met ons delen in het opmerkingenveld!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha