Instrumenten voor het bepalen van het ideale gewicht en dagelijkse calorie behoeftenBepaal het acceptabele bereik van het gewicht dat voor u geschikt is wanneer andere factoren een rol gaan spelen als de hoogte wordt het essentieel voor een persoon om ervoor te zorgen dat ze gezond zijn. Hiervoor zijn er weinig berekeningen die worden gebruikt. Zij zijn de volgende.

  • BMI (Body Mass Index)
  • BMR (Bassal Metabolic Rate)
  • Harris Benedict vergelijking

BMI (Body Mass Index)


BMI is een eenvoudige relatie tussen lengte en gewicht. Met dit hulpmiddel ideale lichaamsgewicht worden berekend. Het helpt ook om te bepalen of op basis van lengte en gewicht van de persoon is ondergewicht, normaal gewicht, overgewicht of obesitas.

BMI formule BMI = gewicht (kg)/lengte2 (m)

Classificatie (International)

BMI Gewicht Range Minder dan 15 kg/m2Underweight1 tot 25 kg/m2Normal Weight25 tot 30 kg/m2OverweightAbove 30 kg/m2Obese


BMI <15 kg/m2

Een BMI van minder dan 15 geeft aan dat de persoon is ondergewicht; gewichtstoename is wenselijk om in de gezonde range.

BMI = 15-25 kg/m2

Een BMI van 15-25 geeft aan dat de persoon een gezond gewicht hoogte date. Om een ​​gezond gewicht te behouden, is er minder kans op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsproblemen.

BMI = 25-30 kg/m2

Een BMI van 25-30 geeft aan dat de persoon een beetje 'overgewicht. En 'geschikt om gewicht te verliezen om gezondheidsredenen.

BMI> 30 kg/m2

Een BMI van 30 geeft aan dat de persoon met overgewicht. Gezondheid in gevaar kunnen worden en het verlies van gewicht is absoluut noodzakelijk. Het is raadzaam om uw arts of een diëtist om advies te praten.

Bijvoorbeeld: Mijn lengte is 5 voet 6 duim = 6764 meter. Mijn gewicht is 66 kg.BMI = 66/(6764) 2 = 248 (normaal gewicht). Mijn gewicht is ver onder de normale grenzen.

Basaal metabolisme (BMR)

BMR is de hoeveelheid energie (calorieën) het lichaam te branden te leven, terwijl het in rust en verteren van voedsel. Het is de primaire energiebron nodig orgaan en weefsel van het lichaam te overleven. Omvat niet de spijsvertering en elke vorm van lichamelijke activiteit.

BMR is de lengte, gewicht, leeftijd en geslacht van de persoon.

BMR Formula Vrouwen: BMR = 655 + (6 x gewicht in kilo's) + (8 x hoogte in cm) - (7 x leeftijd in jaren) Mensen: BMR = 66 + (17 x gewicht in kilo's) + (5 x lengte in cm) - (8 x leeftijd in jaren) Bijvoorbeeld: Mijn lengte is 5 voet 6 duim = 166 Mijn gewicht is 66 kg. Ik ben 30 old.BMR = 655 + (6 * 66) + (8 * 1664) - (7 * 30) = 144 352 of zo. 1450 calorieën

Voor mij is 1450 calorieën is wat mijn lichaam nodig heeft om een ​​dag te overleven, als je het niet uitvoeren van een lichamelijke activiteit en geen voedsel eten.

Harris Benedict vergelijking

Harris Benedict vergelijking calculatestotal aantal calorieën dat de persoon moet de hele dag door het bepalen van de activiteit en te vermenigvuldigen met BMR. Deze vergelijking is zeer nauwkeurig in te schatten van de dagelijkse calorie-verbruik, met uitzondering van de mensen zeer gespierd of zeer vet.

Harris Benedict formule om de totale dagelijkse calorie behoeften te bepalen, vermenigvuldigen BMR door de juiste activiteit factor, als volgt: Voor sedentaire (weinig of geen oefening): Calorie-Berekening = BMR x 2Om Active Light (lichte inspanning/sport 1-3 dagen/week): Calorie-Berekening = BMR x 375For matig actieve (matige lichaamsbeweging/sport 3-5 dagen/week): Calorie-Berekening = BMR x 55For zeer actief (harde training/sport 6-7 dagen per week): Calorie Calculator = BMR x 725For extra actieve (zeer moeilijk oefening/sport en fysieke baan of 2x training): Calorie-Berekening = BMR x 9 Bijvoorbeeld: Mijn BMR = 1450. Mijn activiteitenniveau = Matige actieve totale dagelijkse calorieën nodig = 1450 * 55 = 2245 calorieën


Mijn dagelijkse calorie mijn huidige gewicht te behouden met een matige niveau van activiteit is 2245 calorieën per dag. Ik oefen regelmatig, 3 dagen per week yogalessen en ten minste twee dagen per week loop ik voor twee mijl. Dit is anders voor mij om de trap en de normale dagelijkse activiteiten te klimmen, zoals huishoudelijk werk in mijn huis. Dus ik kan gerust zeggen dat ik een matige niveau van activiteit. Om mijn gewicht te verminderen met een gezonde benadering moet ik 500 calorieën gesneden uit mijn dagelijkse behoefte (of minder eten of meer bewegen, of beide).

Dus dames zorg ervoor dat je deze berekeningen geen recht doen om gezond te blijven en mooi zijn tegelijk!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha