INGREDIËNTEN LIPSTICK: WAT echt je lippenstift?INGREDIËNTEN LIPSTICK: WAT echt je lippenstift?

Lipstick cosmetisch product de voorkeur heeft het merendeel van de meisjes en bijna elke vrouw heeft verschillende tinten, maar heb je ooit overwogen wat is eigenlijk de lipstick? Je kon de ingrediënten op de verpakking van levensmiddelen te controleren en je moet nooit kopen voedingsmiddelen die giftige stoffen, dode insecten, en kunstmatige conserveringsmiddelen meer dan kon je een lijst aan de kant van een buis van lippenstift bevatten, maar dat is precies wat je in sommige lippenstift vindt. De ingrediënten in lipstick gemakkelijk in het lichaam geabsorbeerd door de mond en volgens sommige statistieken, de gemiddelde vrouw £ 5 lippenstift innemen in hun lichaam jaarlijks. Dus laten we een kijkje nemen op sommige ingrediënten die kunnen worden gevonden in lippenstift lip product dat vandaag de dag wordt gedragen.

1. Het is niet allemaal slecht nieuws!

We houden allemaal van onze lippenstift en we willen niet dat je om te gaan en te gooien alle lippenstift rechtstreeks in de prullenbak! Het meeste van wat de lipstick bevat is volkomen onschadelijk en het hoofdbestanddeel van de meeste lipstick is niets meer offensieve dan castorolie, bijenwas en andere wassen, die gewoonlijk voor ongeveer 90% van de ingrediënten . Enkele van de andere ingrediënten, echter, zijn giftig, dus je zou willen overwegen te gaan gemakkelijk op lippenstift als je meer over wat zou kunnen worden in het te lezen.


2. geplette insecten

Het pigment dat wordt toegepast in rode lippenstift wordt meestal gemaakt van gemalen insecten; de cochenille insect, om precies te zijn. Cochenille insecten, die leven op cactus, gekookt in een oplossing van natriumcarbonaat of gekookt in ammoniak, waarbij brengt de rode erin. Vervolgens worden ze gedroogd tot poeder en toegevoegd aan je lippenstift.

3. De schalen van vissen

Lippenstift met een twinkeling hebben, krijgen vaak dat glans door lipstick ingrediënten zoals vis schubben. Hij zou nu gedacht hebben dat de wetenschap zou komen met synthetische alternatieven voor schalen en geplette insecten vissen, maar wetenschappers hebben nog een kosteneffectieve manier om opnieuw te maken van de intense rood van een cochenille insect en de delicate glans van een vis schaal vinden .

4. Lood

Hoewel het gebruik van lood in lippenstift was vele jaren geleden verboden, is er nog steeds omhoog te vinden in vele lippenstiften. Lood is bekend in het lichaam eenmaal verteerd blijven en kan leiden tot neurologische problemen. Het lood niet opzettelijk toegevoegd aan lippenstift, het komt met de andere ingrediënten die worden gebruikt. Het is nog steeds een probleem, hoewel, want in een studie uitgevoerd in 2009, elke lipstick dat werd getest heeft sporen van lood bevatten.

5. chilipoeder

Nog een van de meest gebruikte ingrediënten lippenstift is kil poeder. Vollere lippen lippenstiften bevatten vaak capsaïcine, dat is de verbinding die in paprika's en hete pepers, die zorgt voor de warme, branderig gevoel wanneer je eet. Capsaïcine is niet gevaarlijk, maar het fungeert als een mild irriterend voor de huid en maakt de huid deining, dat is wat maakt de lippen voller.

6. Methylparaben

Methylparaben is een conserveringsmiddel dat is verboden voor gebruik in cosmetische producten in vele Europese landen, maar is nog steeds aanwezig in lippenstift ingrediënten in sommige andere landen. Methylparaben kan worden geabsorbeerd door de huid zeer eenvoudig en is in verband gebracht met kanker en kan zelfs schadelijk zijn voor het endocriene systeem.

7. Propylparaben

Propylparaben, die een lid van de familie van paraben conserveermiddelen, wordt vaak gebruikt in lippenstiften en andere cosmetische producten. Parabenen gedacht kunnen het hormonale systeem en propylparaben worden gewijzigd, in het bijzonder, kan de huid irriteren en allergische reacties.

8. tocoferolacetaat

Tocoferol acetaat wordt gebruikt in cosmetica als alternatief voor natuurlijke vitamine E, omdat het goedkoper is en langer duurt. Tocoferol acetaat wordt beoordeeld als slechts een matig risico, maar is bekend dat huidirritatie veroorzaken en, in sommige gevallen, blaarvorming.

9. Retinylpalmitaat

Retinylpalmitaat is een ander ingrediënt lipstick synthese die wordt gebruikt als vervanging van vitamine A. Hoewel dit een slechts beoordeeld als matig gevaarlijk, sommige medische experts geloven dat het kanker en onvruchtbaarheid bij vrouwen veroorzaken.

10. We moeten stoppen met het dragen lippenstift?

Als je te dicht genoeg kon je sporen van gevaarlijke chemische stoffen te vinden in alles en zoals alles in het leven kijken, gematigdheid is de sleutel. Tenzij je gaat om te beginnen met het eten van je lippenstift voor de lunch, dan is het niveau van gevaarlijke chemische stoffen in de meeste lipsticks zijn te laag van elke echte zorg te zijn. Als u zich zorgen over wat er werkelijk in je lippenstift zijn, hoewel, kunt u organische lippenstift of 'schoon' dat geen van deze potentieel schadelijke chemicaliën niet gebruiken kopen.

Blijf mooi en gezond!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha