Ik krijg de foutmelding/bin/bash: Permission denied op rekening RootBij de toegang tot het root account in Linux, zou je denken dat je deken toestemming om alles op de computer. Echter, het systeem bestand permissies nog steeds van toepassing. Als u probeert om iets te openen zonder de juiste rechten ingesteld, wordt u een "/ bin/bash: Permission denied" fout ontvangst.

Over Bestandsrechten

Alle Linux distributies gebruiken bestandsrechten te bepalen welke gebruikers toegang hebben tot bestanden en directories hebben, en wat ze kunnen doen met het bestand. Run, lees en schrijf rechten kunnen worden ingesteld voor elk individueel dossier. Het systeem werkt om de veiligheid te garanderen op de Linux computer. Gebruikers die proberen om een ​​bestand te openen zonder toestemming zal niet kunnen. Dit voorkomt dat malware van het veranderen van belangrijke bestanden op uw computer.

Root Account

Alle computers met Linux zijn ten minste twee gebruikersaccounts: een loginnaam en een root account. De inlognaam is wat u gebruikt om uw bureaublad kunt opstarten. Het root account is vaak een verborgen rekening met willekeurige hash in plaats van een wachtwoord. U kunt het root wachtwoord te veranderen en ga naar het bureaublad als root. Echter, dit kan de veiligheid van uw computer in gevaar brengen. Voor regelmatig gebruik, meldt u zich aan als een gewone gebruiker, en gebruik de "sudo" of "su" commando om root toegang tijdelijk te krijgen.


Toestemming geweigerd fouten

Wanneer u probeert om iets te doen in een Linux-terminal, zodat u geen toestemming hebt, krijgt u een foutmelding:/bin/bash: Permission denied. Bijvoorbeeld, als u zich aanmeldt als een gewone gebruiker en een programma probeert te installeren zonder dat tijdelijk root-toegang, de computer niet toestaat. Als u het bericht als root te ontvangen, dan is het root-account heeft geen toestemming om het commando geplaatst op bestand uit te voeren.

Problemen en Fix Probleem

Om een ​​permission denied fout te corrigeren, moet u weten permissies van het bestand. In de terminal, navigeer naar de map waarin het bestand zich bevindt, en "ls l bestandsnaam." U ziet een lijst van machtigingen voor het bestand te zien. U kunt de permissies veranderen door het invoeren van de juiste waarde met het commando "chmod". Bijvoorbeeld, het typen "chmod 777 test.txt" kan iedereen lezen, schrijven en uitvoeren van het bestand "test.txt".

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha