Home remedies voor colitis ulcerosaCalendula

Calendula is een plant kalmerende en anti-inflammatoire die helpt om de symptomen van colitis ulcerosa beheren. Het verbetert ook de spijsvertering en weefselherstel.

 1. Zet één of twee theelepels van calendula bloemen in een kopje heet water.
 2. Laat het trekken gedurende 10 tot 15 minuten.
 3. Zeef en drink de thee twee of drie keer per dag.

Hay griekse


Gesponsorde links

Hay griekse, ook wel methi kan helpen verminderen de symptomen van colitis ulcerosa door vorming van een beschermende bekleding langs het spijsverteringskanaal. Het vermindert ook ontsteking en voedt zoals is rijk aan vitaminen A en C, ijzer, calcium, eiwitten en andere voedingsstoffen.

 1. Voeg een theelepel zaden hooi Griekse vermalen tot een kopje heet water.
 2. Verlaat infuseren 3-5 minuten.
 3. Zeef en drink deze thee een keer per dag tot je een verbetering.
Home remedies voor colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa is een ontstekingsdarmziekte die ontsteking van de dikke darm en rectum veroorzaakt. En 'beschouwd als een auto-immuunziekte, waarbij het immuunsysteem van het lichaam aanvallen zijn eigen gezonde weefsels, waardoor het ontstoken raken.

De exacte oorzaak van deze chronische aandoening is nog niet bekend. Aangenomen wordt dat een combinatie van genetische en omgevingsfactoren bijdragen aan het probleem. Stress neigt symptomen verergeren.

Colitis ulcerosa resulteert in symptomen zoals abdominale pijn of ongemak, diarree, rectaal bloeden en de productie van pus als gevolg van wonden of zweren in de binnenbekleding van de dikke darm. Symptomen meestal komen en gaan, maar vijf tot 10 procent van de mensen met deze ziekte symptomen de hele tijd.

Gesponsorde links

Hoewel er geen bekende behandeling voor deze aandoening, kunt u proberen een aantal huismiddeltjes natuurlijke en eenvoudige manier om hulp te krijgen van de invaliderende symptomen.

Hier zijn de top 10 home remedies voor colitis ulcerosa.

Olijfolie

Olijfolie is een van de meest effectieve home remedies voor milde tot matige colitis ulcerosa. En "rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en heeft een anti-inflammatoire en immunomodulerende eigenschappen. Uit onderzoek blijkt dat olijfolie ook kan beschermen tegen dit probleem.

Gewoon eten twee of drie eetlepels olijfolie per dag.

Aloe Vera

Studies hebben aangetoond dat aloë vera kan helpen de behandeling van milde tot matige colitis ulcerosa vanwege zijn anti-inflammatoire eigenschappen.

 • Verbruiken twee ounces (een kwart cup) van de aloë vera gel zes tot acht keer per dag wanneer u opflakkeringen ervaren.
 • Als alternatief, drink twee eetlepels verse sap van aloë vera, gevolgd door een glas water, twee of drie keer per dag gedurende enkele weken.

U kunt ook een beetje 'van kurkuma poeder toevoegen aan de aloë vera sap of gel. Kurkuma bevat een stof genaamd curcumine die werkt als een anti-inflammatoir middel.

Wheat Grass Juice

Tarwe grassap is nuttig gebleken voor mensen die lijden aan colitis ulcerosa te wijten zijn antioxiderende eigenschappen. U kunt buikpijn, diarree en rectaal bloeden veroorzaakt door deze chronische aandoening te verminderen.

U kunt beginnen met het drinken van ongeveer vier theelepels van tarwe gras sap per dag, en het geleidelijk verhogen van de dosis tot 5 gram per dag.

Visolie

Het gehalte aan omega-3 vetzuren en anti-inflammatoire eigenschappen van visolie om de symptomen van actieve ulceratieve colitis. Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die kunnen helpen om de ontsteking te verminderen.

Onderzoekers aan de Boston University Medical Center blijkt dat patiënten die lijden aan gastro-intestinale stoornissen hebben de neiging om abnormale profielen essentiële vetzuren hebben.

Als remedie voor colitis ulcerosa, start met één gram supplement van visolie per dag en geleidelijk de dosering 2-4 gram.

Slippery Elm

Gladde iep geeft verlichting van ontsteking veroorzaakt door colitis ulcerosa, omdat het een gellaag op de darmwand door de inhoud van slijm vormt. Voorts zou bulk aan de ontlasting diarree verminderen.

 • Voeg een eetlepel poedersuiker schors van iep voor een kop heet water en laat het steil voor een paar minuten. Drink twee keer per dag.
 • U kunt ook een theelepel iep en suiker mengen in twee kopjes warm water tot een pasta te maken. Tweemaal per dag verbruikt.

Psyllium zaden

Rijk aan oplosbare vezels, psyllium werkt als vulstof en verbetert de beweeglijkheid van de darmen, waardoor het verlichten van milde tot matige diarree veroorzaakt door colitis ulcerosa.

De helft toe te voegen aan twee theelepels psyllium zaden vermalen tot een kop heet water en drink het voordat het te dik wordt. Doe dit een keer per dag totdat de conditie verbetert.

Degenen die niet worden gebruikt om dit te verhelpen moet beginnen met een halve theelepel en geleidelijk verhogen van de dosering. Bij het gebruik van deze remedie, veel water drinken gedurende de dag om constipatie te voorkomen.

Let op: Voor het begin van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts als deze symptomen in sommige gevallen kan verergeren. Gebruik psyllium niet in als je darmobstructies of spasmen.

Home remedies voor colitis ulcerosa

Gember

Een studie uit 2008 gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology suggereert dat gember nuttig zijn bij het beheer van de symptomen van colitis ulcerosa kunnen zijn, dankzij zijn anti-inflammatoire en anti-oxidant. Daarnaast is uitstekend voor het spijsverteringskanaal. Neem niet meer dan, dat wel.

 • Leg twee eetlepels geraspte gember in een kopje water. Kook de oplossing en laat het sudderen voor ongeveer 10 minuten. Tot slot, de stam en drink de thee. U kunt ook een beetje 'van citroensap en honing toe te voegen. Doe dit een paar keer per week naar verbetering te zien.
 • U kunt ook gember supplementen te nemen na overleg met uw arts.

Kamille

Gesponsorde links

Kamille kan erg handig zijn omdat het kalmeert het spijsverteringskanaal en heeft anti-inflammatoire eigenschappen.

 1. Voeg drie theelepels gedroogde kamille bloemen in een kopje heet water.
 2. Laat het trekken voor ongeveer 10 minuten en zeef het dan.
 3. Drink deze thee drie keer per dag tijdens de flare-ups.

Naast deze nuttige huismiddeltjes, volgt bepaalde dieetmaatregelen zoals het verminderen van geraffineerde koolhydraten en elimineren van voedselallergenen uit je dieet.

Ook, neem probiotica, drink veel water en eet vijf of zes kleine maaltijden in plaats van de gebruikelijke twee of drie grootste. Eet een zeer voedzaam dieet en overwegen om multivitaminen omdat colitis ulcerosa heeft de neiging om te interfereren met het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen.

Ook, onnodig te zeggen, niet naar uw arts als de symptomen verergeren.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha