Hoe werkt obesitas oorzaak diabetes type 2?Ziek is de natuurlijke manier van leven. Zolang we leven, we ziek. Maar er zijn een aantal ziekten die we kunnen vermijden door kiezen van een gezonde levensstijl. Diabetes is één van hen.

Diabetes heeft epidemische proporties wereldwijd aangenomen. Uit een recent onderzoek blijkt dat meer dan 23 miljoen Amerikanen lijden aan diabetes. Wat is het meest verrassende is dat, uit deze populatie, 7 Amerikanen zijn niet eens van bewust dat zij lijden aan deze ziekte. Diabetes is van twee typen: Type 1 en Type Beide typen diabetes worden veroorzaakt door onregelmatigheden in de productie van insuline, die bekend is om de bloedsuikerspiegel te reguleren.


De type 1 diabetes oppervlakken meestal tijdens de jeugdstadium, zoals puberteit of kindertijd. In deze toestand, het niveau van suiker in het bloed verhoogt wanneer het lichaam niet in staat is om voldoende insuline te produceren. Echter, het type 1 diabetes is niet erg gebruikelijk. Echter, meer dan 90% van de gevallen van diabetes tot 2 diabetes die vooral optreden na 40 jaar typen. Vanwege verkeerde voedingsgewoonten en levensstijl, is deze vorm van diabetes ook begonnen voorkomende onder kinderen.

Type 2 diabetes en insuline Training:

De meeste deskundigen gezondheid verbinden fysieke inactiviteit en overgewicht met diabetes type 2. In deze vorm van diabetes:

 • Het lichaam produceert insuline, maar het is niet in staat goed te gebruiken
 • Dit verstoort het lichaam in staat om insuline te produceren, en na een bepaalde periode van tijd, kan je lichaam niet genoeg insuline produceert om de normale niveaus van de bloedsuiker te behouden.
 • Dit verhoogt het niveau van suiker in het bloed, wat diabetes veroorzaakt.
 • Diabetes op de lange termijn kan ook invloed hebben op de werking van uw andere organen en kan leiden tot blindheid, beroerte, hart-en vaatziekten, zwangerschapscomplicaties, voet en been amputaties en nierfalen.

Opmerking: Volgens een enquête, diabetes doodt meer dan 2, 00.000 mensen per jaar.

Obesitas en het risico van type 2 diabetes:

Hoewel de meeste gezondheid deskundigen zijn van mening dat obesitas verhoogt de kans op diabetes type 2, de mate van obesitas en stabiele BMI heeft veel te maken met het optreden van dit type diabetes. Volgens onderzoek:

 • Het is niet nodig dat al die mensen die lijden aan obesitas of overgewicht lopen het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes.
 • De basisinformatie, onderzoek suggereert dat veel andere factoren zijn betrokken bij het ontstaan ​​van type 2 diabetes.
 • Onderzoek heeft dat obesitas volgt verschillende patronen en derhalve het percentage ontstaan ​​van type 2 diabetes worden geëvalueerd volgens verschillende modellen van obesitas voorgesteld.
 • Bovendien, de metabole risicofactoren spelen een belangrijke rol bij het ontstaan ​​van diabetes.
 • Wanneer een internationaal team voerde een grondige beoordeling van de studie van meer dan 5.000 mensen tussen 1991-2009 bleek dat 604 mensen met een body mass index stabiel en stabiel overgewicht toonde slechts een lichte stijging van hun insulineresistentie vijf jaar eerder opsporing van diabetes type 2.
 • Aan de andere kant, een groep van 15 personen met toenemende obesitas liet een sterke verhoging van de insulineresistentie die leidde tot de diagnose van type 2 diabetes bij deze mensen.
 • Zesentwintig mensen die gedurende het onderzoek werden obesitas nadrukkelijk geen significante verandering in hun insulineresistentie behalve uitsterven sommige beta cel/alvleesklier.

Dit suggereert dat obesitas zeker brengt je dichter bij het verkrijgen van diabetes type 2. Het risico neemt toe indien het lichaam volgens een bepaald patroon van obesitas.

Hoe werkt obesitas triggers van diabetes type 2?

Obesitas invloed op het lichaam en veroorzaakt veranderingen die tot type 2 diabetes op verschillende manieren. Sommige hebben:

Obesitas veroorzaakt een onderbreking in het metabolisme van vet:

 • Een theorie stelt dat als u obesitas kan leiden tot onderbrekingen in de normale metabolische activiteiten.
 • Deze vetweefsel ook bekend als vetweefsel dat vetmoleculen release in het bloed.
 • Deze vetmoleculen binnen het bereik van insuline reagerende cellen die reageren met het in de lever en spieren insuline cellen.
 • Daarom zijn deze vetmoleculen verstoringen in de werking van de lever en spieren, waardoor de cel het vermogen om te reageren op insuline beschadigen.

Obesitas leidt tot een ontstekingsreactie:

 • Veel gewicht rond de buik zorgt ervoor dat de vetcellen om chemische stoffen vrijkomen met pro-inflammatoire eigenschappen.
 • De aanwezigheid van deze stoffen veroorzaakt een onderbreking in de reactie van het lichaam op insuline tot insuline resistentie.
 • Verliest een deel van de dikke buik kan de snelheid van afgifte van deze chemische stoffen te verminderen en vertragen het ontstaan ​​van type 2 diabetes.

Obesitas leidt tot symptomen prediabetic:

 • Volgens één theorie, obesitas leidt prediabetes.
 • Dit is de toestand waarin de bloedsuikerspiegel zijn hoger dan normaal, maar niet hoog genoeg om te worden gediagnosticeerd als diabetes te bereiken.
 • In deze toestand, worden grote hoeveelheden vetzuren in het bloed circuleren.
 • Uiteindelijk deze vetzuren of vette blokken vertragingen veroorzaken bij de verwerking van de mitochondria, de stuwende kracht van de lichaamscellen.
 • Vanwege dit de cellen te stoppen met werken, het creëren van een complete chaos binnen de werking van het algemeen stelsel van het lichaam.

De beoordelingen bovenstaande blijkt dat de toename van de hoeveelheid vetweefsel in het lichaam kan beschadigen de normale werking van het gehele lichaam systeem creëren pre-diabetische symptomen die uiteindelijk leiden tot het ontstaan ​​van diabetes type 2. Dus de " obesitas op de lange termijn kan altijd leiden tot type 2 diabetes.

U kunt voorkomen dat diabetes type 2?

Hoewel het voor mensen met obesitas of overgewicht assessment kan genoeg lijkt slecht, het beste deel is dat je kunt verlengen of te elimineren het ontstaan ​​van type 2 diabetes als je verliest 5% tot 10% van zijn eigen gewicht. Volgens een Amerikaanse studie, matige lichaamsbeweging een half uur per dag kan helpen om diabetes type 2 op de baai.

U kunt kiezen voor eenvoudige oefeningen, zoals wandelen, joggen, fietsen of te springen om gewicht te verliezen. Het eten van een uitgebalanceerd dieet, rijk aan vezels en voeding sans vet voedsel en het onderhouden van een regelmatige slaap schema gaat een lange weg in het beperken van het ontstaan ​​van type 2 diabetes.

Als je zwaarlijvig bent, je bent zeker een risico op diabetes type 2. Echter, als je een goede levensstijl te handhaven, smalle uw BMI en proberen om het gewicht te verminderen door deel te nemen aan oefeningen en de hele dag actief te zijn. Nu, kunt u deze dodelijke ziekte te houden op.

Heeft u diabetes? U bent zwaarlijvig? Als u probeert om de ziekte te beheren? Deel je tips met ons.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha