Hoe werkt ijzertekort oorzaak haaruitval en wat u kunt doen om het te voorkomen?We hadden allemaal slapeloze nachten na te denken over haar verlies. Ik woonde en doe ik nog steeds, soms. Maar de moderne technologie en wetenschappelijke vooruitgang heeft ons toegestaan ​​om te stoppen met zorgen te maken over onze haren. Met de perfecte mix van natuur en wetenschap, de producten die we vandaag de dag gebruiken zijn veel effectiever dan iets voor hen! Hier is een artikel dat u zal helpen bij de bestrijding van haaruitval.

Inzicht haaruitval:

Haaruitval is een natuurlijk proces. Elk haarlok kweken gedurende ongeveer 6 jaar en gooit, terwijl een nieuwe haar doordrukt. Dus als je verliest rond 100-150 secties Een dag, daarna ontspannen. Het past goed. Maar als je meer verliezen dan dat nummer, is het tijd om iets aan te doen


Redenen voor haarverlies:

Nu, als u zeker weet dat u last van haaruitval, maken we een plan van aanpak om het probleem aan te pakken. Eerst begrijpen de redenen voor haaruitval. Hoewel er vele redenen voor het verliezen van de kroon, zoals hierboven styling, warmtebehandeling, bijzondere kapsels, vitaminegebrek, enz mogelijkerwijs één van de belangrijkste redenen is het gebrek aan ijzer.

Als u de volgende symptomen, samen met haaruitval, kunt u er zeker van zijn dat zijn gebrek aan ijzer, dat oorzaak is van uw manen af ​​te slanken:

 • Bleke huid
 • Gebrek aan energie
 • Koude voeten en handen
 • Broze nagels
 • Restless Legs
 • Kortademigheid op een kleine taak

Ijzer en haaruitval

Er zijn twee soorten van ijzer in je lichaam - serum ijzer en ferritine. De laatste is een essentieel onderdeel van de haarfollikels. Lage niveaus van ferritine in het lichaam veroorzaken

 • Niet-gepigmenteerde (wit) fijn haar
 • Wijzig de structuur van het haar
 • Droog haar
 • Haren verliest haar krullend textuur en wordt inert
 • Haren verliest zijn natuurlijke kleur en glans
 • Plukjes haar wordt erg dun en gevoelig zijn voor breuk
 • Vallen Algemeen Hair

Hoe te gebruiken ijzer voor haarverlies:

Nu dat je op een vermoedelijke oorzaak heeft gewist en moet u weten hoe slecht de situatie. Het verkrijgen van een bloedtest gedaan om het niveau van ijzer in het bloed te bepalen. Voor deze moet je twee test--hemoglobine en ferritine nemen. Voor gezond haar en groeit, moet het hemoglobinegehalte van meer dan 140 g/l zijn en ferritine moet hoger zijn dan 40 ug/L. Anders, raadpleeg dan uw arts voor een ijzersupplement voldoende.

Eet veel groene bladgroenten. Ja, je moeder had gelijk! Groene bladgroenten doen maakt je haar glanzend, en het vermindert ook haaruitval. Groene bladgroenten zoals broccoli, spinazie, kool, enz. Zijn eigenlijk goed voor je. Deze groenten zijn rijk aan ijzer en kan wonderen doen voor je haar en huid te doen. Dus het maakt niet uit hoeveel je haat ze, ze op te nemen in uw dagelijkse maaltijden en zie de magie voor jezelf. Alle soorten linzen zijn ook zeer rijk aan ijzer. Dus ga je gang, ze op te nemen in uw dieet ook!

Dat is goed nieuws voor alle liefhebbers van eieren. U kunt zo veel van uw favoriete gerecht als je wilt hebben. Het eigeel is een rijke bron van ijzer. Dus, maak er het beste gebruik van maken. Opnemen in uw maaltijden, gebruik ze in haarmasker (natuurlijk als je de geur kan verdragen) en gooi ze in uw salades.

Je lichaam kan ijzer niet alleen te absorberen; je vitamine C voor nodig. Terwijl je altijd vitamine kan slikken C is een aanvulling op een betere keuze is om voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, zoals chili, peper, kiwi, guave, papaya, sinaasappels, aardbeien, enz. Verbruiken

Last but not least, twee remedies voor haar vallen

Neem in 500 g kokosolie 100 g droog amla (Indische kruisbes) en kook. Kook de olie totdat het donker wordt. Scheid de stukken MLA en koelen van de olie. Bewaar op een koele en masseer de hoofdhuid met de olie. U kunt dit doen om de andere dag voor het beste resultaat.

Klop een ei wit met amandelolie en toe te passen op de hoofdhuid en het haar. Laat het maar voor een uur of twee en was je haar met een milde shampoo. Meer dan een paar weken zul je minder haaruitval en weelderige haar dat zeker is om wat hoofden draaien hebben!

Dus, hier is alles wat je moet weten over haarverlies correlatie van ijzer. Krijgen nu klaar om afscheid te nemen van haar verlies voor echt zeggen. Vergeet niet om een ​​reactie hieronder achterlaten. Blijf fit, gezond te blijven!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha