Hoe werkt de slaap invloed op uw stofwisseling?Hoe lang ideale slaap in een dag? Je verslapen? Of heb je een gewoonte van undersleeping? En u weet dat uw slaappatroon kan invloed hebben op de stofwisseling?

Nou, er is een hoop relatie tussen slaap en metabolisme. Wilt u weten wat het is? Ga verder met uw bed!


Slaap en metabolisme:

Meestal, de menselijke slaap (zoogdieren) bestaat uit twee delen - REM (rapid eye movement) en NREM (non-REM) slaap. NREM bevat vier fasen. De derde en vierde fase omvat slow wave sleep (SWS). In het algemeen, het metabolisme op de langzaamste in slow wave sleep (1).

Het hoofddoel van slaap is het centrale zenuwstelsel van de hersenen te herstellen. Studies hebben echter aangetoond dat het verband tussen slaap en de stofwisseling. De resultaten spreken dat de slaap een belangrijke rol in het reguleren van het metabolisme van het lichaam speelt. Onvolledige of minder slaap kan metabole stoornissen veroorzaken en ook aandoeningen zoals diabetes bevorderen. Echter, dit niet te nemen als een excuus om te slapen, net als teveel slapen kan de metabole balans (2) verstoren.

Ghreline en leptine:

Ghreline en leptine zijn hormonen van essentieel belang om de eetlust en verzadiging signalering respectievelijk induceren. Deze twee hormonen zijn essentieel voor het regelen van de eetlust. Ghreline is gevonden in de maag en veroorzaakt honger. Anderzijds, leptine is een hormoon, dat meestal het vetweefsel. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het signaleren van de hersenen dat je vol zit.

Je kunt je afvragen waarom we spreken van ghreline en leptine hier. Nou, studies (zoals we hierboven vermeld: wetenschappelijk onderzoek) concluderen dat het gebrek aan slaap de niveaus van ghreline en daling niveaus van leptine (3) kan verhogen. Wanneer dit gebeurt, duurt het een lange tijd en een beetje 'van voedsel om te voldoen wanneer je honger hebt. De overtollige calorieën die je eet kan leiden tot gewichtstoename onbedoeld.

Verminderde gevoeligheid voor insuline:

Gebrek aan slaap kan ernstiger gevolgen dan alleen onbedoelde gewichtstoename hebben. Zoals we weten, het gebrek aan slaap voorkomt metabole processen. Slaapdeprivatie beïnvloedt ook het vermogen van het lichaam en beperkt de hoeveelheid geproduceerde insuline.

Insuline is een essentiële component die zorgt opgenomen voedsel omgezet in elektriciteit. Niet genoeg slaap heeft invloed op de gevoeligheid van je lichaam om de insuline die het produceert. Insuline is nodig om het voedsel dat je eet om te zetten in brandstof voor je lichaam. Wanneer het lichaam resistent wordt voor insuline, is het voedsel dat je eet niet meer omgezet in energie. Een van deze studies concludeerden dat de gevoeligheid voor insuline bij mensen zijn slaap verkregen met 30% verminderd.

Een afname van insulinegevoeligheid en onvoldoende slaap gewoonlijk leiden tot ongewenste gewichtstoename en het risico van diabetes (4).

Hoeveel slaap heb je nodig?

Ja, hoeveel slaap je Idealiter moet elke dag? Genoeg slaap is noodzakelijk voor het zenuwstelsel en de stofwisseling. We bespraken hoe slaaptekort problemen kan veroorzaken; en het omgekeerde is ook waar. Te veel slapen kan ook contraproductief zijn en kunnen de metabole balans verstoren.

Dus, proberen een evenwicht te vinden. Streven om overal slapen tussen 7-9 uur; tenzij kan leiden tot allerlei problemen zoals we die vermeld, terwijl teveel slapen kan leiden tot een eigen set van ziekten (5).

Conclusie:

Kijkend naar al deze aspecten en de studie van de feiten, de relatie tussen slaap en metabolisme wordt vrij duidelijk. Slaapdeprivatie kan leiden tot insulineresistentie, verminderde leptine en verhoogde ghreline. Al deze symptomen wijzen op een tragere stofwisseling. Tijdens de slaap minder kan gevaarlijk zijn, slapen meer dan nodig heeft ook zijn problemen. Slaapgebrek is aangehaald als een belangrijke reden voor de belangrijkste chronische aandoeningen, waaronder obesitas en diabetes.

Zo, nu dat je weet hoe de slaap kan invloed hebben op de stofwisseling, waarom wachten? Deel deze informatie met je vrienden ongelooflijke workaholic of lui enen en hen vertellen over de negatieve effecten van de slaap meer of minder dan nodig. Vertel ons uw ervaringen hier. Een reactie hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha