Hoe te appelazijn maken thuis?Herfst, het seizoen van de appel is hier. Het is de perfecte tijd om te profiteren van de vrijgevigheid van het seizoen en maak wat appelazijn. Net zoals vruchtensappen, de beste appel cider azijn is ongefilterd, biologisch en rauw. Gelukkig is het gemakkelijk om de biologische appelciderazijn bereiden thuis. Alles wat je nodig hebt om het een beetje 'van tijd, zodat de azijn gisten heel goed te worden geconsumeerd. Volg gewoon de stap voor stap instructies en je appelazijn klaar voor gebruik zal zijn.

Apple cider azijn is een natuurlijk product befaamd om verschillende voordelen voor de gezondheid, hoe je de weerstand te verhogen door het stimuleren van het immuunsysteem en maakt je huid en haar gezond te bieden. Maak azijn van de appelcider in het huis is beoefend sinds mensenheugenis. Het smaakt veel beter dan kant en klare appelazijn en is gezond ook.


Factoren te worden verzorgd:

Maak azijn en augurken in huis is geen rocket science. Echter, voordat u het proces te starten, moet u aandacht te besteden aan een aantal factoren. In het geval van het maken van appelazijn moet je voorzichtig zijn over een aantal factoren

Het kan naar het temperatuurbereik en de zuurstoftoevoer zorgvuldig controleren.
Het is noodzakelijk de bereiding regelmatig roeren om voldoende zuurstof aan het mengsel.
Ook moet je de container niet te sluiten met een deksel, bewaard voor fermenteren. Gebruik in plaats daarvan het filter gaas voor hetzelfde doel. Het zou ook het mengsel met voldoende lucht tijd tot tijd.
Temperatuur is een andere factor; je moet altijd in gedachten te houden bij het opstellen van ciderazijn thuis. De ideale temperatuur voor gisting tussen 60 en 80 graden Fahrenheit. Temperatuur minder dan of meer dan het bovengenoemde traject niet kunnen dezelfde smaak brengen wanneer gefermenteerd. Veeleer kan het preparaat alle ruïneren.
Vermijd het gebruik van een metalen container maken appelazijn thuis. Zuur in het mengsel kan reageren met het metaal van de houder en soms de azijn giftig. De metalen die de beste zijn, die kunnen worden gebruikt voor dit doel kunnen van glas, hout, staal, hard plastic of email.

Hoe maak je Apple Cider Vinegar verdienen thuis:

Keuken en Bereidingstijd: 1 uur

Opbrengst: 1 liter

Ingrediënten die nodig zijn:

 • 10 appels, bij voorkeur biologisch (Het is belangrijk om de biologische appels om alle voordelen van appelazijn krijgen verzamelen.)
 • 3 theelepels biologische suiker
 • 1 liter gefilterd water
 • 2 potjes
 • 4 papieren handdoeken
 • 2 grote elastische

Bereidingswijze:

Volg de stap voor stap procedures die hieronder worden genoemd om de azijn van de appelcider in het huis voor te bereiden:

Stap 1:

Was de appels en snijd ze in stukjes. U kunt onder andere kern, zaden en stengels. Zet het dan in een pot en voeg water en suiker aan. De gehakte appels moet de helft van de container te vullen.

Stap 2:

Roer in het water, zodat de suiker volledig is opgelost. Bedek de pot met een papieren handdoek en zet het vast met een elastiekje. Hierdoor kan de azijn bacteriën en zuurstof naar de oppervlakte te bereiken zonder te worden verontreinigd.

Stap 3:

Bewaar de fles op een koele, droge plaats en laat het rusten voor drie weken, zachtjes roeren of twee keer per dag. Zorg ervoor dat de plaats is uit de buurt van zonlicht als zonlicht kan interfereren met de werking van bacteriën. De ideale temperatuur moet ongeveer 29 graden.

Stap 4:

Na twee weken, zal je een witte geleiachtige film die drijft op de vloeistof te merken. Dit wordt de moeder van azijn, die wordt geproduceerd door bacteriën azijn. U kunt een eenvoudige hydrometer gebruiken om te bepalen of er genoeg suiker in de natuurlijke sap om een ​​harde cider te maken. Wanneer afval appel zinken naar de bodem van de pot, de harde cider is klaar.

Stap 5:

Neem nu een zeef en zeef de vloeistof in een ander vaartuig. Weer bedekken de pot met een papieren handdoek en laat voor een maand om de alcohol te zetten in azijnzuur toe te staan. Zorg ervoor dat u de pan en roer goed elke dag. Deze methode is belangrijk. Om de taak te vergemakkelijken, een herinnering instellen op uw telefoon of houden de pot op een plek waar je elke dag kunt zien. Niet overdrijven de agitatie. Als u de vloeistof niet te verstoren, kan invloed hebben op de kwaliteit ervan.

Stap 6:

Na het verlof om te rusten voor een maand, geur en smaak van de azijn te bepalen of het zal. Geen geur of smaak van alcohol aanwezig moeten zijn. Op dit punt, moet u de vereiste zuurgraad hebben bereikt. U kunt ook de zuurgraad door titratie te meten. Zo niet, laat dan is het nog een week, en de smaak weer. Als u de consistentie niet hebben verworven, laat het dan nog een week. Als u tevreden bent met het, over te dragen aan een andere kom en dek af met een deksel geschikt. Als je het per ongeluk te lang laten staan ​​en het blijkt hardop, dan filteren en verdunnen met een beetje 'van het water.

Bewaar de pot op een koele, droge plaats. U hoeft niet naar de koelkast zoals appels al zijn gegaan door het proces van fermentatie.

Op deze manier uw zelfgemaakte appelazijn is klaar. Het product is uitstekend geschikt voor gebruik tijdens het koken en salades, augurken of in de koelkast.

Enkele nuttige tips:

Ga door de suggesties die hieronder worden vermeld voor de voorbereiding van de azijn van de appelcider:

 • Van plan om azijn van de appelcider maken bij het gebruik van appels voor andere dingen, zoals appelsap, fruit salades, cake en muffins.
 • Proeven altijd de azijn met een schone lepel. Zorg ervoor dat de azijn smaakt niet zoet helemaal.
 • Versnellen van de volgende groep van het productieproces door het toevoegen van een eetlepel azijn 'moeder van azijn "aan.
 • Mis deze azijn voor voedingsmiddelen niet te gebruiken.
 • U kunt de vaste gebruiken als compost voor uw planten.

Als u hebt geprobeerd om appelazijn te maken, delen de methode met ons. Zo niet, probeer deze methode en laat ons weten wat uw ervaringen in het opmerkingenveld.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha