Hoe om te controleren op vrije schijfruimte op UNIX

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 13, 2015 Admin Computer 0 5


Controleer voor vrije schijfruimte op UNIX is eenvoudig met behulp van het hulpprogramma "df" van een shell. Het commando "df" is een afkorting voor "gratis op schijf." Dit in tegenstelling tot de relatieve utility "du", die de hoeveelheid schijfruimte die wordt gebruikt geeft. Hoewel het commando "df" is vrij uniform over UNIX, schakelaars, optionele uitrusting kan verschillen van systeem tot systeem. Gelukkig, het duurt maar een paar seconden om de exacte syntax te controleren op het gebruik van een bepaald systeem, de toegang tot de df manual pagina.

Breng een command shell of xterm.

Typ "man df" (zonder aanhalingstekens) bij de opdrachtprompt om de man pagina voor de df commando op uw systeem.


Gebruik maken van de man-pagina op het juiste switch-opdracht naar de vrije schijfruimte in kilobytes weergegeven te bepalen. In de meeste UNIX-systemen, het hulpprogramma "df" toont de informatie in termen van blokken in plaats van kilobytes standaard. De schakelaar om te zetten dit kilobytes is "k" op de meeste systemen.

Typ de juiste opdracht op een terminal prompt, zoals "df-k" (zonder aanhalingstekens).

Scan de uitgang voor de vrije ruimte op het volume van belang. Elk volume op uw systeem wordt weergegeven op een aparte regel. De eerste kolom geeft de naam van het volume; bijvoorbeeld "/ dev/disk0s2." De overige kolommen de totale grootte van het volume, hoeveel daarvan wordt gebruikt, hoeveel beschikbaar is, de mogelijkheid procent en, wanneer de inhoud wordt gemonteerd.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha