Hoe om oude mappen in Windows CMD verwijderen

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Juni- 5, 2015 Admin Computer 0 0


Hoewel bijna alle bestanden operaties in Windows zijn gemaakt met behulp van de Windows Verkenner, in sommige gevallen kan het nodig zijn om operaties uit te voeren bij een opdrachtprompt van Windows werkt in DOS-modus. Dit is met name relevant als de computer niet start, en je moet de rescue-mode van Windows gebruiken.

Om mappen vanaf de command prompt te verwijderen, kunt u het commando "rd", dat is de afkorting voor directory verwijderen gebruiken. Wanneer u het commando zal de gekozen map en alle bestanden of mappen die het bevat te verwijderen.

Klik op de Windows "Start" en selecteer "Command Prompt" in het menu 'Accessoires' op de opdrachtprompt in Windows te starten.

Bewerken van een map buiten de map die je gaat verwijderen; anders wordt de map is vergrendeld en zal niet in staat om het te verwijderen.


Typ "rd \ pad \ naar \ directory/s", ter vervanging van "\ pad \ naar \ map" met het pad naar de map die u wilt verwijderen, bijvoorbeeld:

rd C: \ mijnmap/s

Dit zal de map "mijnmap" van de bestuurder C. Verwijder de schakelaar "/ s" instrueert Windows om de inhoud van de map te verwijderen, indien deze niet leeg.

Druk op "Y" om te bevestigen, en de map en de inhoud zullen worden verwijderd.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha