Hoe om Linux te installeren op een computer zonder besturingssysteem

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mei 10, 2015 Admin Computer 0 0


Linux is een gratis open-source besturingssysteem (OS). De meest voorkomende manier om Linux te installeren op een computer waarop geen besturingssysteem is een cd om Linux te installeren op een andere computer aangesloten op het internet draaiende te creëren. Dan kunt u deze cd gebruiken om de computer dat er geen besturingssysteem op te starten; de installateur van Linux zal een werkende kopie van Linux te schrijven op de harde schijf.

Meld u aan bij de tweede, werkende computer. Hebben behoefte aan een tweede computer, want je moet een webbrowser om te werken aan de CD-image te downloaden, moet u om Linux te installeren, en u hebt een programma dat cd kunt branden om daadwerkelijk maken van de Linux-installatie-cd die u wilt gebruiken moet OS-less computer. Start een webbrowser en toegang te krijgen tot de download pagina voor de Linux-distributie van uw keuze. Bijvoorbeeld, voor Ubuntu Linux (ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download), klik op de download-opties om de vrijlating en de functies van uw computer te selecteren. Klik op "Start Download", klik op "Opslaan" als antwoord op de prompt. Wacht tot het downloaden is voltooid.

Plaats de lege cd in het optische station. Registreer het bestand ".ISO" je hebt gedownload in stap 1 op de cd. Bijvoorbeeld, in Windows, kunt u dit doen met behulp van de cd-brandsoftware Nero: Kies "Nero-Burning ROM" en kies vervolgens de "CD-ROM (ISO)" modus. Volg de instructies.


Verwijder de cd uit de computer en plaats deze in uw computer zonder Windows besturingssysteem, zet hem dan op. Het installatie programma zal zijn op Linux.

Volg de instructies van de installateur, het aanvaarden van het verzuim is tot het installatie programma je vragen voor het type installatie dat u wilt. Op dat moment, het installatie programma ook om Linux te installeren als het enige besturingssysteem op de harde schijf. Bijvoorbeeld, in Ubuntu, moet u op "Install Ubuntu als enige OS" bij de optie en klik vervolgens op "Next". Blijf de instructies te volgen en accepteer de standaardwaarden als ze worden aan u gepresenteerd. Aan het einde van dit proces, de installatie-programma is voltooid, wordt de computer automatisch opnieuw opstarten en zal starten in Linux. Linux zal permanent worden geïnstalleerd op de harde schijf van uw computer.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha