Hoe om goed te eten kun je een goede nachtrust te geven?CC licentie (BY) flickr foto gedeeld door Lisa Rosario

Na een lange dag op kantoor of hogeschool, iedereen wil een goede en rustige slaap. Een goede nachtrust's zorgt voor een gezonde geest en lichaam, dat je klaar bent voor de uitdagingen van de volgende dag maakt. Goede slaap zes tot acht uur is erg belangrijk.

Waarom is het een goede nachtrust is essentieel?


Het houdt je hart gezond:

Ontbreken van een goede nachtrust verhoogt de bloeddruk en cholesterol

Het voorkomt het risico van kanker:

Mensen die te laat slapen 's nachts hebben een hoger risico op darmkanker en borstkanker

Vermindert stress:

Als we worden beroofd van slaap, ons lichaam en geest ervaart veel stress, zoals het niveau van stresshormonen toeneemt.

Vermindert de ontsteking:

De stress-hormoon in het lichaam toeneemt, en dus de mate van ontsteking toeneemt.

Het maakt je meer Opgepast:

Een goede nachtrust maakt je enthousiast en alarm

Scherp uw geheugen:

Kwaliteit van de slaap zorgt ervoor dat u efficiënt te onthouden en te verwerken dingen.

Helpt je gewicht te verliezen:

Studies hebben aangetoond dat mensen die slapen minder dan 6 uur per dag, meestal meer gewicht en obesitas veroorzaken.

De schoonheid van de slaap is essentieel:

De sleutel tot de gezondheid van het haar en de huid is een perfecte schoonheid slaap gedurende 8 uur. Gebrek aan slaap veroorzaakt donkere kringen, gezwollen ogen, doffe huid en haar.

Maar velen van ons geconfronteerd met het probleem van het gebrek aan slaap. Hoewel we ons best doen, sommige mensen eindigen met slapeloze nachten. Studies hebben aangetoond dat bepaalde voedingsstoffen hebben een rol in de korte en de lange duur van de slaap.

Bron: gettyimages

Mensen die eten een verscheidenheid van voedingsmiddelen (kortom een ​​gezonde voeding) hebben een gezond slaappatroon en het juiste antwoord op hoe om beter te slapen.

Hoe om goed te slapen met de juiste eetgewoonten

Hier is een lijst van de verschillende slaapstoornissen en de verschillende voedingsstoffen die ermee verbonden zijn.

Korte slaap:

Korte slaap is een probleem dat ontstaat wanneer het lichaam niet genoeg water te krijgen met de volgende vitaminen.

  • Vitamine C

Goede bronnen van vitamine C zijn aardbeien, sinaasappels, grapefruits, citroenen, papaya, krenten en paprika. Een voldoende hoeveelheid vitamine C bouwt een sterk immuunsysteem en helpt bij het bestrijden ziekten.

  • Selenium

Is noten, vlees en vis, selenium is een sporenelement dat belangrijk is voor alle functies van het lichaam en is van vitaal belang voor immuniteit. Vegetarische bronnen omvatten tarwekiem, champignons, ui, gerst, rijst, haver en.

Zeer korte slaap:

Studies hebben aangetoond dat het zeer korte slaapstoornis geassocieerd met een lager verbruik van wat volgt.

  • Water

Zoals bekend vormt het water 75- 80% van het totale gewicht van het lichaam en is essentieel voor alle lichaamsfuncties zoals de spijsvertering, metabolisme en de verwijdering van giftige stoffen uit het lichaam. Dus voor een goede nachtrust's, moet u minstens 10 glazen water per dag te drinken.

  • Lycopeen

Dit is een krachtige antioxidant die de vorming van vrije radicalen in het lichaam voorkomt. Het voorkomt ook de oxidatie van cholesterol waardoor de vernauwing van de bloedvaten voorkomen. Lycopeen is gevonden in tomaten, watermeloen en guave.

  • Totaal Koolhydraten

Ons lichaam heeft een goede balans van eenvoudige en complexe koolhydraten voor een goede werking. Terwijl eenvoudige koolhydraten vrijlating suiker, complexe koolhydraten energie vrij langzaam voordat ze uiteindelijk worden opgenomen in het bloed. Glucose en suiker zijn eenvoudige koolhydraten, terwijl tarwe en andere zetmeelrijke voedingsmiddelen bevatten complexe koolhydraten. Men moet een kleine kom pap hebben voordat je naar bed voor een goede nachtrust. Melk en haver bevatten aminozuren, die helpen om slaap op te wekken.

Lange slaap:

Dit verschijnsel gaat gepaard met onvoldoende inname van totaal carbohydratess en andere voedingsstoffen, zoals

  • Theobromine

Gevonden in thee, chocolade en cacao producten in alle. Theobromine is een cardiale stimulant en verlaagt ook de bloeddruk. Regelmatige consumptie van groene thee en donkere chocolade kan je een goede nachtrust te geven.

  • Caprinezuur

Het is een verzadigd vet, gevonden in zuivelproducten, noten, zaden en oliën. Dit is goed voor het hart en heeft ook antibacteriële eigenschappen. Neem kleine maar regelmatig hoeveelheden van deze producten in uw dagelijkse voeding.

Voeg deze voedingsstoffen in uw normale dieet om een ​​goede nachtrust te genieten. Regelmatige inname van de ingrediënten is de beste nachtrust tips die je ooit kunt krijgen.

Tot die tijd, zorg en bewaar deze elegante !!!!!!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha