Hoe maak je een telefoon model nonperishable 3D makenEen project cel 3-D is een van de projecten meest voorkomende biologieles, maar ook een van de meest gecompliceerde, als u zou moeten detail alle organellen in de cel. De cellen worden verdeeld die met een kern, formeel genoemd eukaryote cellen en die zonder een kern, genaamd prokaryotische. De structuur van de twee celtypen is heel anders, dus je moet een ander pad volgen naar het model van elk type te maken. Klei is het meest geschikte materiaal voor deze taak, aangezien het gemakkelijk te hanteren en veroorzaakt een model robuust en duurzaam.

eukaryotische cel

Het vormen van een bol klei, meet 3 cm in diameter, om de cel te maken. Snijd een kwadrant van de bol met een mes. Maak een tweede bal klei van verschillende kleur, dat is de kern en de meting van de drie-kwart inch in diameter, en verwijder een van de kwadranten ook.

prokaryote cel

Druk de kern van de hoek rechts van de cel, zodat de kern zijn vorm niet verliest. Het open gedeelte van zowel de celkern en de bol worden in dezelfde richting. Het vormen van een bol kwartduim een ​​derde kleur en drukken tegen een rechte hoek van de kern naar de nucleolus maken.


Vorm een ​​reeks lange dunne lijnen klei en buigen rond de kern aan het ruwe endoplasmatisch reticulum creëren. Een soortgelijke serie voeren, omvattende dunne lijnen maar korter klei verwijderd van de kern, het Golgi-apparaat te vormen.

Voeg twee of drie ovale vormen, ongeveer de grootte van de nucleolus naar de mitochondriën beschrijven. Strooi kleine bolletjes - een derde indeling van de nucleolus - rond de cel, die de lysosomen, en kleine balletjes - een derde formaat lysosomen '- naar de ribosomen vertegenwoordigen.

Vorm een ​​structuur die lijkt op de Golgi, maar die minder rijen klei, naast de ruwe endoplasmatisch reticulum, het gladde endoplasmatisch reticulum creëren. Maak twee organellen als sterren, die meet ongeveer de grootte van lysosomen, de centriolen creëren. Plaats de centriolen op willekeurige plaatsen onder andere organellen, de 3-D-model van een eukaryote cel te voltooien.

Maak een buisvormige vorm lange klei. Knip de vorm over zijn lengte. Dit is het cytoplasma van de prokaryotische cel.

Vorm drie regels lang dun klei, met tweemaal de lengte van het cytoplasma. Leg ze willekeurig op het cytoplasma naar de nucleoid te creëren, om ervoor te zorgen dat ze niet recht, maar zigzag vorm en grove vormen. Zij moeten echter niet nabij elk van de vier zijden van het cytoplasma.

Maak kleine balletjes van klei voor ribosomen en strooi ze over de hele cytoplasma. Bedek het cytoplasma - naast de zijkant hebben de organellen geplaatst - een dunne kleilaag, een andere kleur. Dit is de cytoplasmatische membraan.

Bedek het cytoplasmatische membraan met een dunne laag klei aan de celwand. Vervolgens bedekken de celwand met een dunne laag klei om de capsule te vormen en maken het model prokaryote cel.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha