Hoe maak je een script in Unix te schrijvenIn Unix, de command line krijgt u toegang tot een breed scala van instrumenten, alsmede de mogelijkheid om ze te combineren om elke taak bij de hand op te lossen. Echter, er zijn momenten waarop het handig zijn om herhaaldelijk opgeroepen commando of lange reeksen van commando's in het script te zetten kan zijn. Door de gebruiker gemaakte scripts kunnen snel worden geopend vanuit de opdrachtregel, het verminderen van herhaling en complexiteit van veel programmering taken.

Maak en open een nieuw bestand met uw favoriete tekstverwerker en de naam test_script.sh.

Maak de keet lijn. Dit is het begin van een Unix script en bepaalt wat interpreter wordt gebruikt voor het script. Een keet lijn ziet er als volgt uit:
#!/Bin/sh
Vul dit is als de eerste regel. De regel van de tekst die volgt #! is het pad van de tolk te gebruiken. In dit geval is de Bourne shell, dat zich op alle Unix systemen.


Commando's toe te voegen aan het script. Commando's en logisch programmeren worden toegevoegd na de keet lijn. In dit script zullen we een bericht naar de terminal te schrijven. Vul dit in het script:
echo "Hallo testscript!"

Sla de wijzigingen in het bestand. Voor het sluiten, moet u de keet lijn en het pad naar de interpreter bevatten is correct voor uw systeem.

Maak het script uitvoerbaar. Schakel over naar de command line als je niet al in het. Navigeer naar de map waarin u het script gemaakt en voer de volgende om uw script uitvoerbaar maken:
chmod 755 test_script.sh

Voer het script vanaf de opdrachtregel door het volgende:
./test_script.sh
Je moet de tekst "Hallo testscript!" Zien afgedrukt op de opdrachtregel.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha