Hoe maak je een schaalmodel van de kraan te bouwenEen kraan is een groot, krachtig apparaat gebruikt om zware voorwerpen te tillen. Er zijn een groot aantal verschillende soorten kranen, elk met een andere toepassing en gebruik. Modelbouwers het leuk om dingen te herscheppen van de echte wereld, en een model van de kraan is een complex project. Die een van deze op schaal, waarin zijn dezelfde verhoudingen als een echte kraan, voegt een ander element van uitdaging.

Onderzoek naar de aard van de kraan die u wilt bouwen. Er zijn een aantal verschillende stijlen, zoals de hamerkop, handel en portaalkranen (zie bronnen). Heeft u foto's, metingen, en lengte en gewicht statistieken nodig.

Schrijf een schaal op raster papier. Gebruik bijvoorbeeld de 1/2-inch vierkant op het papier tot 10 meter echte vertegenwoordigen. Kies een schaal die u zal toestaan ​​om te tekenen en te zien details over het plan, maar niet te groot om te werken. Indien nodig, de band van twee of drie vellen papier samen.


Teken het ontwerp van de kraan. Strikt aan schaal, dus als de kraanarm is 100 voet, gebruiken 10 1/2-inch ruimtes aan de boven- en onderkant van het stuk te trekken. Trek de gehele kraan vanuit verschillende hoeken - enerzijds, van boven naar beneden en voren naar een minimum. Teken alle stutten in de giek. Precies te zijn, omdat je deze schaal diagram zal gebruiken voor de maquette.

Snijd stukken uit koperdraad om de schaal voor het model. Als je 1/2 inch gebruiken tot 10 meter, en het stuk op de kaart beslaat 100 meter, of 5 centimeter op het diagram, snijd het stuk tot 5 centimeter lang. Gebruik de omvang en het diagram om de tijd om alle stukken gesneden te bepalen, en snijd alles uit de stukken voor het model.

Weld samen het frame van elk stuk in de vlakke delen. Verwarm het koperdraad met een soldeerbout, plaats de soldeer op de draad, waardoor het einde van het smelten en maak beide stukjes koper. Plaats de linkerkant van de belangrijkste arm van de kraan, en las de stukken samen. Herhaal dit met de rechterarm. Gebruik het diagram om het frame voor uw model te maken.

Soldeer de stutten in het kader van het model. Leg de stukken, zodat ze imiteren het patroon op de grafiek, en las de stukken samen.

Snijd stukken van de cabine in het vel van tin, met behulp van scharen. Weld samen de stukjes op de inrichting te vormen.

Monteer de onderdelen van de kraan en aan elkaar gelast. Laat de kraan om 's nachts te genezen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha