Hoe maak je een overtuigende brief aan de kerstman schrijvenCombineer een aantal overtuigende schrijven praktijk met een leuke activiteit: een brief aan de kerstman schrijven. Staat educatieve standaarden omvatten overtuigend schrijven voor kinderen van alle leerjaar drie en hoger. De belangrijkste onderdelen van overtuigend schrijven - onder vermelding van een duidelijke positie, ondersteunen met bewijsmateriaal en emotionele oproepen, het organiseren van letter en aan de bezorgdheden van de lezer - ze passen perfect in een overtuigende brief aan de Kerstman. De kinderen weten niet eens beseffen dat ze aan het oefenen normen en het beleid van hun land als ze plezier hebben denken over wat naar Santa vragen voor dit jaar.

Vraag de leerlingen de vraag: "Wat als je erachter kwam dat de Kerstman uw naam heeft op zijn lijst?" Geef ze de tijd om te reageren. Noteren sommige van hun antwoorden op het bord of een stuk posterboard in de voorkant van de kamer.

Geef de leerlingen vijf minuten om alles wat ze willen kerstman hen deze kerst brengen opschrijven.


Vertel de cursisten zich voorstellen Kerstman te zeggen: "Je hebt zo slecht geweest dit jaar. Waarom moet ik meenemen gaven?" Laat de leerlingen brainstormen over wat ze zouden zeggen tegen de kerstman om zijn zorgen over hun gedrag aan te pakken en om hem die cadeautjes verdienen toch te overtuigen.

Onthult de studenten die net hebben de basis gevormd voor een overtuigend argument. Zij stelden hun positie door te spreken over wat zij zouden doen als de Kerstman niet hun namen had op zijn lijst. Zij steunden hun positie met details over wat ze zouden willen kerstman om ze mee te nemen. Tot slot, gericht zij de zorgen van de lezer, van de Kerstman in dit geval, wanneer zij dachten van manieren om hun slechte gedrag met de Kerstman te bespreken.

Laat de cursisten de juiste indeling voor een brief, als ze dat niet doen. De opties voor deze fase zijn onder andere het opzetten van een dia van het hoofd, het leveren van een model of tekening schets van de brief op het bord. Laat de cursisten waar de datum en de begroeting gaan, hoe ze hun brief scheiden in alinea's en hoe je een brief te sluiten met een handtekening op het einde.

Versterken van de structuur met de studenten, ze te laten zien dat de eerste paragraaf bevat hun houding (Santa moet geschenken te brengen). De tweede paragraaf voegt specificaties (een lijst van geschenken die ze willen) en de derde paragraaf betreft de adressen van het lezen (waarom zouden ze gaven ook al waren ze slecht te ontvangen). Voeg een laatste paragraaf, de conclusie, en vraag hen om wat in de brief samen te vatten en een andere oproep aan de kerstman voor de geschenken die ze willen.

Laat de vrijwilligers om hun brieven voorlezen, en hebben andere studenten commentaar op de vraag of het argument is overtuigend. Discussieer over onderwerpen die werken en die dat niet doen, en de redenen voor beide onderzoeken. Als de brief helemaal klaar is, informeren studenten dat ze kunnen volgen een vergelijkbaar formaat als het werken aan overtuigend essays voor lessen of tijdens de test van de staat.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha