Hoe maak je een kabel tester gebruiken

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
April 2, 2015 Admin Computer 0 1


Kabel testers zijn verkrijgbaar in vele vormen en kan meerdere functies hebben. Typisch, een batterij tester om te controleren op lekken isolatie en crossover-kabels. Tester kabels voor het grootste deel zijn eenvoudig te gebruiken, en kunnen speciale adapters voor sommige soorten bekabeling hebben. In een snuifje, kan bijvoorbeeld een ohmmeter ook worden gebruikt voor de meeste kabels testen. Sommige computer kabels en audio kan worden getest met een tester gespecialiseerd om de normen voor bepaalde soorten installaties voldoen.

Verwijder alle kabels uit elke bron van elektriciteit. De kabels te testen moet vrij zijn van elke andere kabel pakketten zijn. Met andere woorden, de kabel niet liggen naast andere kabels voert elektrische signalen, omdat storende spanningssignalen kunnen worden geïnduceerd in het meetsnoer en geeft onjuiste metingen.

Inspecteer de kabel op tekenen van fysieke schade. Dit kan een hoop tijd en geld besparen als de kabel visueel wordt gecontroleerd op scheuren of gebroken connectoren. Kabels in deze toestand moet worden vervangen.


De short-run einde van de kabel aan op een aarde. Sluit een alligator clip voor elektrische aarde aarden. Sluit het andere uiteinde van de clip een van de metalen pennen van de kabel. Dit zal eventuele statische spanning zwerven die kunnen worden opgeslagen in de kabel ontladen. Voer dit op elke metalen pin connector. Sommige isolatie diëlektrische staat om een ​​lading op te slaan in sommige soorten afgeschermde kabels. Deze opbouw van statische elektriciteit kan de tester beschadigen of geven onjuiste metingen.

Steek het netsnoer in de tester. Gebruik een kaart die compatibel is met de tester en de kabel. Sommige fabrikanten maken gebruik van gepatenteerde connectoren voor hun eigen merk van de tester. Typisch zal de beide uiteinden tegelijk worden aangesloten. Dit controleert op de aanwezigheid van gekruiste draden, continuïteit verbinding en losse draden of gebroken.

Schakel het apparaat tester. Selecteer het type test die u wilt uitvoeren op de kabel door het draaien van de voorste instelwiel. Druk op de testknop. Sommige testers hebben een LCD-scherm om de resultaten te tonen. Anderen kunnen een analoge meter, meter hebben en goedkoper kan gewoon een rood en groen licht.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha