Hoe maak je een GUI op Ubuntu installerenZelfs als Ubuntu Linux heeft een grafische user interface (GUI), de server editie niet. Desktop edities van Ubuntu komen ook in aanmerking om hun GUI van GNOME veranderen standaard voor de K Desktop Environment (KDE). Je kunt een GUI op Ubuntu installeren met behulp van ingebouwde hulpprogramma voor het bijwerken van het besturingssysteem.

Log in Ubuntu met behulp van de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Open een nieuwe terminal. Ubuntu Server zal automatisch opnemen in een terminal, terwijl gebruikers van Ubuntu Desktop de terminal kunt openen door te klikken op "Programma's" en vervolgens "Accessoires" en vervolgens "Terminal".


Type "sudo apt-get update" en druk op "Enter". Zorg voor het root wachtwoord als daarom wordt gevraagd en druk op 'Enter'.

Type "sudo apt-get ubuntu-desktop te installeren" en druk op "Enter" als u werkt met Ubuntu Server. Dit installeert de benodigde middelen voor de uitvoering van een desktop, evenals de standaard GNOME desktop. Zorg voor het root-wachtwoord als u nogmaals wordt gevraagd en druk op 'Enter'.

Typ het commando "sudo apt-get install kubuntu-desktop" naar de K Desktop Environment te installeren. Druk op "Enter" en zorgen voor de root-wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha