Hoe maak je een computer met opdrachtprompt te defragmenterenNa het veelvuldig gebruik van een computer harde schijf zal "gefragmenteerd" in de zin dat de stukken van bestanden worden gelaten niet georganiseerd op de schijf geworden. Fragmentatie kan de snelheid van de computer drastisch te verminderen, de computer is voortdurend op zoek naar informatie verspreid. Bijvoorbeeld, als je een map in je fysiek kantoor, en de inhoud ervan verspreid over de kamer, het mengen met andere mappen of bestanden, het zou moeilijk zijn om de documenten die u zoekt snel te vinden. Defragmenteren van een computer in wezen zet alle bestanden in de plaats, zodat de computer sneller en efficiënter te werken.

Open het menu Start en klik op "Uitvoeren."

Typ "cmd" in het vak Uitvoeren om de opdrachtprompt te openen. Windows Vista en 7-gebruikers kunnen het type "CMD" rechtstreeks in het tekstvak op het menu Start om de opdrachtprompt te openen.


Typ "Defrag C: f" (zonder de aanhalingstekens) in de opdrachtprompt en druk op Enter. Als u wilt naar een andere dan C-schijf te defragmenteren, vervang "C" met de stationsletter.

Sluit de opdrachtprompt als de defragmentatie is voltooid, die, afhankelijk van hoe de computer gefragmenteerd is, kan enkele uren duren.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha