Hoe maak je een bootable CD Win XP makenGebruikers van Windows XP moet een bootable XP-cd te maken voor het oplossen van het besturingssysteem in het geval er zich problemen voordoen met de installatie van Windows. Een opstartbare cd van Windows XP zal de gebruiker toestaan ​​om de computer op te starten als de bootsector corrupt is geworden of beschadigd en de auto start niet. Het maken van een bootable cd van een bestaande installatie van Windows XP is niet een erg ingewikkeld proces.

Maak een map met de naam "XPSetup" in de root directory van de schijf C:.

Download en unzip het bestand naar de bootsector van de download pad voorzien (zie bronnen). Kopieer alle bestanden in de nieuwe map XPSetup.


Klik op de knop "Start" en selecteer "Verkennen" om Windows Verkenner te openen. Zoek de map C:/i386 met Explorer. Als de i386 directory kan worden gevonden in de wortel, een kijkje nemen in de Windows-map, die is gelegen in de wortel.

Markeer de directory/i386 en klik met de rechtermuisknop op de map.

Selecteer "Copy" (niet "Move") in het snelmenu en plakken in de map C:/directory XPSetup. Sleep de map. De mappenstructuur eruit moet zien C:/XPSetup/i386 als de map is geplakt in de installatiemap. Controleer of de bestanden zijn gekopieerd en niet verplaatst door het beheersen van de i386 map voor de inhoud ervan.

Open Kladblok en maak een nieuw tekstbestand. In de nieuwe tekst bestand, typ het woord "Windows" met de "W" en de rest kleine letters. Nemen een afsluitende ruimte, maar niet de aanhalingstekens rond het woord "Windows" niet bevatten. Druk op de toets "Enter" om een ​​nieuwe regel te maken.

Sla het bestand op als "WIN51" met de aanhalingstekens. Het toevoegen van aanhalingstekens wordt voorkomen dat de extensie txt is toegevoegd aan de bestandsnaam. Je moet nu een tekstbestand met de naam WIN51 Windows (inclusief een spatie), als de inhoud ervan.

Kopieer en hernoem het bestand WIN51, zoals bepaald door het besturingssysteem. Voor elke XP service pack is geïnstalleerd, zal het een apart bestand aan te maken. Volg de onderstaande instructies:

Windows XP Home zonder service pack: Kopieer en hernoem het bestand WIN51IC
. Windows XP Home Service Pack 1:. In aanvulling op het bestand met de naam WIN51IC, kopiëren en hernoem het bestand WIN51 "WIN51IC.SP1"
Windows XP Home Service Pack 2: ". WIN51IC.SP2" In aanvulling op het bestand met de naam WIN51IC en WIN51IC.SP1, kopiëren en hernoem het bestand WIN51

Windows XP Professional zonder service pack: Kopieer en hernoem het bestand WIN51IP
. Windows XP Professional Service Pack 1:. In aanvulling op het bestand met de naam WIN51IP, kopiëren en hernoem het bestand WIN51 "WIN51IP.SP1"
Windows XP Professional Service Pack 2: ". WIN51IP.SP2" In aanvulling op het bestand met de naam WIN51IP en WIN51IP.SP1, kopiëren en hernoem het bestand WIN51

Kopieer alle bestanden in WIN51 C:/directory XPSetup.

Open de Easy CD Creator en maak een nieuw cd-project.

Selecteer "Burn"> "Bootable CD" in het navigatiemenu aan de bovenkant.

Het volume wijzigen naam voor de nieuwe CD-project, afhankelijk van de versie van Windows XP:
Versie - Label
Windows XP Home OEM - WXHOEM_EN
Windows XP Home SP 1 OEM - XRMHOEM_EN
Windows XP Home SP 1a en SP 2 OEM - X1AHOEM_EN
Windows XP Professional OEM - WXPOEM_EN
Windows XP Professional SP 1 OEM - XRMPOEM_EN
Windows XP Professional SP 1a en SP 2 OEM - X1APOEM_EN

Kopieer alle bestanden in de directory onder XPSetup aan de reactivering van Windows te voorkomen bij het gebruik van de opstartschijf:
C: \ windows \ system32 \ oembios.bin
C: \ windows \ system32 \ oembios.dat
C: \ windows \ system32 \ oembios.sig
C: \ windows \ system32 \ CatRoot \ {F750E6C3-38EE-11D1-85E5-00C04FC295EE} \ oembios.cat

Voeg de gehele C:/XPSetup map interface van Easy CD Creator.

Plaats een lege cd in en klik op "Branden". Dit zal een bootable cd voor Windows XP te maken.

Controleer de CD bootable. Schakel uw computer met de cd in de cd-brander. Start Windows XP en druk tijdens het opstarten op F12. Geeft een lijst van de boot opties. Selecteer de optie "Boot from CD". De computer moet opstarten vanaf de cd als u correct uitgevoerd alle stappen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha