Hoe kan ik een NTFS-partitie in Linux formaatNTFS staat voor New Technology File System, en het is een bestandssysteem dat wordt gebruikt door het Windows-besturingssysteem. Als je Linux en Windows op uw systeem opgezet als een dual boot, wat betekent dat je een partitie op de harde schijf die NTFS. U kunt de partitie met behulp van een Linux-instrument wijzigen. Merk op dat u het risico van verlies of beschadiging van de gegevens op uw NTFS-partitie door het formaat draaien. Maak altijd een back-up van belangrijke gegevens voordat u een partitie.

Plaats de Ubuntu Live CD en start het systeem opnieuw. Als u niet beschikt over een live-cd, volg de links naar bronnen op het creëren van een. Dit is een live-versie van Ubuntu Linux en stelt u in staat om de harde schijven te configureren, zonder het risico van schade aan de essentiële gegevens over de huidige partities.

Druk op de juiste toets om het systeem-BIOS tijdens het opstarten te starten. Eenmaal daar, ga naar de "Boot Order" en dan "CD-ROM" te zijn "Primary". Opslaan en opnieuw opstarten. Dit begint in de Live CD.


Ga naar "Systeem", klik op "Administratie" en open "Partition Editor." Klik rechts op de NTFS-partitie en kies "Move/Resize." Sleep de pijl om de partitie groter of kleiner te maken en klik op "Move/Resize" weer. Klik op "Apply" om de partitie te verkleinen.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha