Hoe kan ik een console kabel op Ubuntu gebruikenSommige netwerkapparaten kan worden gecontroleerd door middel van een seriële "console". De console poort volgt meestal de standaard RS-232 seriële communicatie over korte afstanden. U kunt deze apparaten op de console poort openen door ze te verbinden met een general-purpose computer met een terminal emulatie programma. Met name is het mogelijk om een ​​terminalemulatieprogramma installeren op Ubuntu Linux hiervoor.

Druk op "Ctrl-Alt-F1" om Ubuntu verschijnt een inlogscherm in de tekst mode. Meld u aan bij de computer Ubuntu als een normale gebruiker. Het besturingssysteem zal een opdrachtprompt in de tekst mode (een "shell") beginnen.

Typ het volgende commando in de shell:


sudo apt-get install minicom

Druk op de "Enter", typt u het wachtwoord in en druk op "Enter". Ubuntu downloaden van de "minicom" softwarepakket eerste, en installeer deze op uw computer zodra het downloaden is voltooid.

Verbind de seriële poort van de computer naar de console poort van het apparaat dat u wilt bedienen met de console-kabel.

Bepaal de naam van Ubuntu toegewezen aan de seriële poort van de computer door het volgende commando in de shell:

dmesg | grep tty

Druk op de "Enter". Zoeken naar een naam in de vorm "ttyS," gevolgd door een numerieke cijfer in de productie van "grep". Maak een notitie van de naam; Ubuntu is de naam voor de seriële poort.

Typ de volgende opdracht om de terminal emulator te configureren voor uw specifieke systeem parameters:

sudo minicom-s

Druk op de "Enter". Selecteer "Serial port setup" met behulp van de pijltjestoetsen, druk op de "A" tot u de naam van de seriële poort te wijzigen om de verkregen in stap 4 Druk op de toets "E" herhaaldelijk om te veranderen "lijnsnelheid" van 9600 waarde Selecteer "Ga uit Minicom" met de pijltjestoetsen en druk op "Enter". Op dat punt, "minicom", is volledig geconfigureerd.

Start de terminal emulator tijdens het uitvoeren van het commando "minicom" op de schil van Ubuntu. Daarna zal elke toetsaanslag naar de slave-apparaat op de console-kabel totdat u "minicom" af te sluiten.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha