Hoe gelukkiger? 12 Life Lessen van Dalai LamaHoe gelukkiger? 12 Life Lessen van Dalai Lama

De Dalai Lama is de geestelijk leider van Tibet en wordt erkend door Boeddhisten als de reïncarnatie van de vorige Dalai Lama, de Dalai Lama en al worden verondersteld om manifestaties van de heiligen, die ervoor gekozen hebben om te worden herboren als menselijke wezens om de mensheid te dienen . Of u nu een boeddhist of niet, of zelfs als je niet eens religieuze helemaal niet, de Dalai Lama heeft een leven in de studie en contemplatie van de menselijke conditie besteed. Zijn opleiding voor zijn rol begon op de leeftijd van zes jaar en al zijn leringen zijn gebaseerd op zijn godsdienst. De Dalai Lama heeft een veel over geluk en hoe het te bereiken geschreven, en hier verkennen we de 12e Dalai Lama Aanwijzingen voor het leven en de dingen die hij zei dat, misschien, kunnen we allemaal iets leren van:

'Wees vriendelijk waar mogelijk. Het is altijd mogelijk '-. Dalai Lama


1. comfortabel met hun eigen grenzen en je te ontdoen van uw zorgen

'Met de realisatie van hun potentieel en het vertrouwen in hun vermogen, kan men bouwen aan een betere wereld.' - Dalai Lama

De Dalai Lama is van oordeel dat angst vaak wordt gekoppeld aan een gevoel van een laag zelfbeeld. Hij is van mening dat de beste manier om te gaan met een laag zelfbeeld is om eerlijk te zijn met jezelf en wees eerlijk met andere mensen hun eigen grenzen. U kunt meer gelukkig zijn, als je comfortabel je grenzen, terwijl het bereiken van uw groot potentieel, en u in staat om toe te geven dat het OK is als je niet weet het antwoord op een vraag of je kunt niet iets doen zijn.

2. Probeer iets van iedereen die je ontmoet leren

Als je onthouden en gebruik deze tip, iets leren van elke persoon die je ontmoet, je enorm verrijken uw leven en uw ervaring van de communicatie met de mensen interessanter wordt.

3. Bouw een goede, hechte en diepe relaties met anderen draagt ​​bij tot psychologisch welzijn

'We kunnen leven zonder religie en meditatie, maar we kunnen niet overleven zonder menselijke genegenheid.' - Dalai Lama

De Dalai Lama niet in eenzaamheid te leven; Hij heeft nauwe relaties met veel mensen om hem heen en zei ook dat het soms bespreekt aangelegenheden van de staat met de schoonmakers, die zijn plannen te reinigen. Hij is van mening dat het hebben van nauwe relaties met andere mensen lichamelijke en geestelijke welzijn van een persoon bevordert.

4. Niet vasthouden aan negatieve gedachten en gevoelens, laat het gaan en te neutraliseren die positief

'Mijn geloof helpt me overwinnen van deze negatieve emoties en vind mijn evenwicht.' Dalai Lama

De grootste obstakels voor geluk zijn de gevoelens van woede en haat, en als je voelt die emoties, die vaak beslissingen die alleen situaties verergeren. Voor de gemoedsrust en innerlijk geluk, is het beter om te proberen om deze gevoelens in plaats verwijderen om onszelf en zich richten op het goede.

5. Accepteer de verandering als een natuurlijk onderdeel van het leven, maar blijf trouw aan uw waarden

Niets blijft is de aard van de wereld. We kunnen niet blij zijn als we voortdurend vechten de verandering, want het is een zinloze oefening. We kunnen direct de verandering, tot op zekere hoogte, maar we kunnen het niet stoppen en te bestrijden is het alleen gaat ons ongelukkig maken. Omarmen en veranderingen te accepteren als een natuurlijk onderdeel van het leven, terwijl de resterende trouw aan je kernwaarden.

6. Ontwikkel je innerlijke geluk en de gemoedsrust elke dag

De externe factoren kunnen slechts een korte termijn effect op onze staat van geluk te hebben; Het kan niet brengen plezier op lange termijn. Het winnen van de loterij, bijvoorbeeld, zal een directe afvoer van vreugde, maar het is slechts een 'hoog', dat niet lang meer zal duren. Je kunt je geest trainen om te cultiveren rust, positieve gemoedstoestand en verwijder de negatieve aspecten, om wat 'tijd alleen elke dag door te brengen, en dit zal een lange termijn, duurzame geluk en rust te nemen, zodat je zult in staat zijn om meer voldoening en gelukkig leven te leiden. Vergeet niet dat de stilte kan het beste antwoord soms.

7. Leer van je fouten; wanneer je faalt, zijn ze niet de les te leren

We leren meer van onze fouten dan wij van onze successen. Als we ontevreden of lijden vanwege een fout als is het belangrijk om de oorzaak van ongeluk herkennen en leren. De Dalai Lama heeft gezegd dat het lijden is een soort van feedback over hoe we ons leven, dat ons vertelt wat we moeten veranderen.

8. Wees meelevend en vriendelijk voor anderen, en willen alleen het beste voor hen in het leven

"Ons belangrijkste doel in het leven is om anderen te helpen. En als je hen kan helpen, in ieder geval niet te kwetsen '-. Dalai Lama

Empathie met andere levende wezens, evenals de aarde, is een belangrijk onderdeel van je geluk. Als je medeleven, vriendelijkheid en een wens kan laten zien voor alle wezens op een leven dat vrij is van het lijden te leven, dan zal je het voordeel van jezelf goed gevoel dat je krijgt van het helpen van anderen.

9. Het vinden van je spirituele reis en verlichting

"Mijn religie is zeer eenvoudig. Mijn religie is vriendelijkheid '-. Dalai Lama

Spiritualiteit is het belangrijk om geluk, maar dat betekent niet noodzakelijk naar aanleiding van een formele religie. Spiritualiteit kan betekenen dat vast te houden aan de fundamentele menselijke kwaliteiten en de zorg voor elkaar, vriendelijkheid, liefde, vrijgevigheid en mededogen. Terwijl de Dalai Lama zegt dat alle grote religies kan helpen om dit niveau van spiritualiteit te bereiken, en dus gelukkiger, maar het is ook mogelijk voor agnosten en atheïsten zelfs om het te realiseren.

10. Niet graven in het verleden, terwijl de bespreking met uw dierbaren, geschillen snel op te lossen; Je hoeft niet altijd gelijk zijn!

'Thuis is waar je je thuis voelt en worden goed behandeld. " - Dalai Lama

In discussies en meningsverschillen met de familie en geliefden, gaan alleen met de huidige situatie en probeer niet te verdiepen in het verleden; vergeven en loslaten van het verleden en zich richten op het huidige moment. Proberen om conflicten snel op te lossen en een liefdevolle omgeving in uw huis te houden.

11. Kijk voor het goede in alle omstandigheden

'Ik vind hoop in de Darkest of Days, en de focus in de helderste. Ik wil niet het universum 'oordelen -. Dalai Lama

'Kijk eens naar situaties vanuit alle hoeken, en het wordt meer open.' - Dalai Lama

Als je kijkt hard, kun je iets goeds in elke situatie, zelfs in uw problemen. In plaats van alleen te kijken naar een negatieve situatie, als geheel negatief, in plaats daarvan kijken naar wat je kunt krijgen van deze ervaring, wat kan worden getrokken uit deze situatie, zoals je kunt veranderen voor een betere ...

12. Ontwikkel een lange termijn perspectief op het leven; discipline en trainen van de geest om zich te concentreren en stilstaan ​​bij de positieve dingen

'Het is heel belangrijk om een ​​goede houding, een goed hart, zo veel mogelijk te genereren. Vanuit deze, geluk in zowel de korte en lange termijn voor zowel jezelf en anderen zullen komen '-. Dalai Lama

Als we alleen richten op snelle oplossingen en hoge snelheid, is het moeilijk om goede gewoonten die zal leiden tot geluk op lange termijn te ontwikkelen. Krijg geluk is een proces van eliminatie van de dingen die we doen en de gedachten die we hebben die ons ongelukkig, en ze te vervangen door de positieve dingen met de staten van liefde, vreugde, enthousiasme en mededogen, maar dit kan alleen volledig worden bereikt in de periode en de praktijk op lange termijn.

Welke andere dingen die we kunnen leren van de Dalai Lama?

Voel je vrij om je wijsheid of het leven levenslessen te delen in de commentaren hieronder.

Wees blij!

(0)
(0)
Opmerkingen - 3
  4   0
Juni- 18, 2015 | 16:56:37 | later 2 uur

Het ergste is om te vergeten dat geluk is het belangrijkste ingrediënt van de volledige leven ...

  1   1
Juni- 18, 2015 | 23:19:56 | later 8 uur

Wow goede adviezen!

  4   0
Juni- 19, 2015 | 00:37:49 | later 10 uur

Grote levenslessen!

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha