HOE emotioneel eten te stoppen?HOE emotioneel eten te stoppen?

Emotioneel eten kan worden omschreven als een afweermechanisme op de korte termijn verlichting in plaats van gemeenschappelijke gericht op verzachtende stress, angst, verveling en andere negatieve gevoelens door overmatige consumptie van zoet en vet voedsel 'comfort' calorierijk. Het is niet een normale reactie op fysieke honger; in plaats van een reflexmatige reactie die een vicieuze cirkel van verlangen, te veel eten, instant bevrediging, schuldgevoel, verlegenheid, onzekerheid, en eetstoornissen, eventueel, zoals boulimia en anorexia triggers. Beetje bij beetje ze verliezen de controle over je emoties, je gewoontes, en uw lichaamsgewicht. Dan is het tijd om actie te ondernemen tegen je ergste vijand!

Realiseren van de verschillen tussen emotionele honger en fysieke

Emotionele honger, veroorzaakt door een soort van ongemak, is een puls die vereist letterlijk slokken till you drop eten je hersenen vertaalt zo aantrekkelijk in termen van consistentie, geur en smaak, het aanbieden van het plezier of gemak dat leegloopt en al snel verandert in spijt. Daarentegen, fysieke honger komt langzaam en weloverwogen als louter voedingswaarde, lichamelijke behoefte.


Herken de oorzaken

Nog een goede tip over hoe emotioneel eten te stoppen is om de oorzaak te identificeren. Autonoom kunnen emotionele honger

verklaring

hoge niveaus van een stress-hormoon cortisol, dat vraagt ​​ons om te genieten van zoet, zout en vet direct stimuleren van energie en stemming. Gevoel sterker tegen de tijd zou kunnen bedrieglijk verbergen de woede, angst, verdriet of angst in verband met financiële problemen, stress op het werk, relatie conflicten of vermoeidheid. Identificeren van problemen en het bouwen van een aangepaste methode voor het omgaan met hen. Het is een denkproces. Sommige problemen zijn overweldigend en uniek, terwijl andere worden veroorzaakt door de fouten. Zelfbewustzijn zal veel helpen bij het opsporen van de hiaten in uw leven. Soms te veel eten is een nostalgische knipoog naar gelukkiger tijden rond een tafel met het eten overvloedig en glimlacht. Andere tijden, nerveus te veel eten tijdens de moeilijke sociale situaties of omgevingen die dit "misbruik" aan te moedigen. Het kan ook worden beïnvloed door de verveling, en de noodzaak om een ​​dwingende missie vinden. In alle gevallen, in contact blijven met uw huidige persoonlijke wensen.

Houd een eetdagboek en stemming

Volg uw probleemgedrag in detail uit te vinden zijn model en de trigger is een geweldige tip over hoe emotioneel eten te stoppen, omdat het kan helpen identificeren zwakke momenten, het slechte voedsel, redenen, gevoelens en betrokken situaties. Teken een grafiek spannend voor elk van uw dagelijkse eetbuien. Het is een stap voordat daadwerkelijk vervangen die met gezonde reacties.

Vinden veiliger alternatieven voor overmatig eten

Hamburgers, donuts en koekjes zijn niet het enige middel van 'geluk'. U kunt ook praten met een vriend, spelen met je hond, gaan door een modeblad, kijken naar een komedie of een duik zen! Dans, muziek, en elke vorm van beweging kan angst te verlichten. Een warme deken, een lief en ontspannen, of gewoon een prachtige omgeving kon uiteindelijk bieden veel meer comfort dan voedsel boosdoener.

Neem even de tijd om uw wensen te verwerken

Moeten de werkelijke verbruik vertraging zoveel mogelijk. Koop de tijd - zelfs vijf minuten - naar uw wens te heroverwegen, opnieuw te evalueren omstandigheden, en het stroomlijnen van uw behoefte. Pauze een beetje 'en na te denken over uw alternatieven. Je zou kunnen eindigen met een gezonde beslissing deze keer, of op zijn minst enige 'food for thought' tot de volgende wens. Om deze kleine periode van introspectie verder uit te breiden, vrij te houden van uw koelkast zonde en zet uw volgende bezoek aan de supermarkt. Blijf weg van verleidingen; niet naar huis te nemen!

Hoe je emotioneel eten te stoppen? Niet zwijgen op je emoties!

Accepteer zelfs de meest verontrustende als onderdeel van je innerlijke wereld, kon het hen uiteindelijk te controleren. Confronteer je ergste angsten en frustraties met uw heldere kant. U moet zich bewust zijn van alle dingen die je stress. Heeft wrok niet te omzeilen; ze alleen analyseren. Wat maakt je verdrietig u de weg naar wat je gelukkig maakt!

Keur gezondere leefgewoonten

Maak een blijvende inzet voor de oprichting van een routine balans tussen lichaam en geest.

Oefening, yoga, meditatie, ontspanning en de juiste ademhaling technieken zorgen voor stress controle en een betere stofwisseling. Geleidelijk kan je ook alle slaapstoornissen die nauw verbonden zijn met gewichtstoename te behandelen. Gebrek aan slaap van invloed op het niveau van twee hormonen cruciaal in je lichaam: ghrelin, die eetlust en leptine, waardoor je hersenen signalen als je vol bent stimuleert. Maar verder dan een goede en een goede nachtrust, moet je ook regelmatig dutjes en gelegenheid om decomprimeren van uw drukke schema. Als voor het eten, gewoon experimenteren met caloriearme smakelijke alternatieven. Tot slot, investeren in belangrijke vriendschappen die uw geesten op te heffen.

Jezelf niet ontnemen

Volgende goede adviezen over hoe emotioneel eten te stoppen is om jezelf niet ontnemen. Emotioneel eten wordt vaak veroorzaakt door een harde, dieet regimes dakramen die een tekort van plezier en gevoelens van achterstelling, die binnenkort zal worden genezen door middel van overeten te creëren. Vermijd overdrijving wanneer op dieet en houden een verscheidenheid op het menu.

Doe jezelf niet te straffen

Elke keer als je bezwijken aan emotionele honger, denk aan het als een kans om te leren van je fouten en verder gaan. Blijf positief en focus op tekenen van verbetering. Self-mededogen en geduld zijn de sleutels tot succes. Vergeet niet om uw inspanningen met een goede kleine gift te belonen oneetbaar of behandelen.

Resort om professionele hulp

Als er niets werkt echt op zichzelf, therapeuten zijn er altijd om u te adviseren. En waarom niet een steungroep ook meedoen?

Hoe je emotioneel eten te stoppen? Wat zijn uw beste tips?

Gezond blijven en gelukkig!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha