Hoe de PRAM te resetten op een eMacDe eMac is een low-cost computer alles-in-een desktop verkocht en op de markt gebracht door Apple in de eerste plaats tot de educatieve instellingen in de periode 2002-2006. De computer was een directe afstammeling van de originele iMac computer, en wordt gekenmerkt door de verschillende snelheden van de IBM PowerPC G4-processor. De eMac heeft een soort van intern geheugen genaamd de Parameter RAM, of PRAM. Dit geheugen slaat informatie over de configuratie van uw computer, zoals de standaard audio-volume, de harde schijf die de computer wordt gestart vanaf en de configuratie van het interne beeldscherm. Als u last heeft een aantal problemen met het starten met de eMac - in het bijzonder een leeg scherm wanneer u op uw computer - reset van de PRAM kan vaak het probleem op te lossen.

Zet de eMac.

Druk op de knop aan de voorzijde van de eMac. Zodra de computer begint op te starten, houdt u de "Option", "Commando", "P" en "R" toets. Blijf de toetsen ingedrukt totdat de computer opnieuw is opgestart en speelt het opstartgeluid voor de tweede keer. Als dit niet het PRAM van de eMac resetten, je de meeste kans hebben een eMac, dat gebruik maakt van Open Firmware op te starten. Zet de eMac uit en ga verder met de volgende stap.


Druk op de power-knop en houd deze ingedrukt. De computer begint en je begint in Open Firmware, die een "O>" prompt tekst tonen. Laat de uit-knop. Als de eMac verschijnt deze prompt, ga dan naar stap 5 als u dit bericht niet meer, ga dan naar stap 4.

Druk op de knop. Zodra de eMac begint op te starten, houdt u de "Option", "Commando", "O" en de "F"-knop totdat de computer geeft de "O>" Open Firmware prompt.

Typ het commando "reset-nvram" en druk op de "Return".

Typ het commando "reset-all" en druk op "Return". De eMac wordt opgestart, wat aangeeft dat u met succes het PRAM opnieuw hebt ingesteld.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha