Hoe de bootsector van Windows XP RepairDe bootsector van Windows XP is een bestand op de harde schijf van de computer waar de instructies van het besturingssysteem opstart wonen. Het heet de Master Boot Record of MBR voor kort. Als deze sector van de harde schijf is beschadigd of verwijderd, kunt u de computer niet meer opstarten. Het oplossen van dit probleem vereist een herstel van de MBR via een hulpprogramma op de installatie-cd van Windows XP.

Plaats de XP-installatie-cd in uw computer en start de computer opnieuw. Terwijl de computer wordt opgestart, drukt u op de "DEL" of "F12" op het menu Start van uw computer te openen. Als uw computer een andere toets drukt, wordt weergegeven op het scherm van de computer wordt gestart.

Selecteer de optie "Boot from CD", druk op "Enter" en druk op "R" om de "Recovery Console" in te voeren.


Druk op "1" om het besturingssysteem. Als u wordt gevraagd om een ​​beheerderswachtwoord, typt u het wachtwoord van een beheerdersaccount op de computer en druk op 'Enter'.

Typ "fixmbr" in de recovery console en druk op "Enter". De reparatie programma detecteert automatisch de MBR van de primaire harde schijf en de computer reparaties, verbouwingen of vervangt de MBR op die schijf, afhankelijk van hoe ernstig de MBR is beschadigd.

Typ "exit" in de recovery console en druk op "Enter". Dit start de computer zodat u normaal kunt opstarten en toegang tot het besturingssysteem.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha