Hoe beïnvloedt de benen van perifeer arterieel vaatlijdenDe cholesterol kan ook invloed hebben op onze benen, wat leidt tot een aandoening die bekend staat als perifere arteriële aandoening of PAD. Het meest voorkomende symptoom is gevoel vermoeide benen, maar er zijn ook andere symptomen zoals:

Gevoelloosheid of zwakte


Als we het gevoel verdoofd of zwakke benen terwijl we in rust zijn, kan het een teken van EAP zijn.

"Sommige patiënten zeggen vaak dat hun benen zijn zwak, en anderen voelen gevoelloosheid in de voeten," zegt Dr Schneider. Mensen die deze symptomen opmerkt, in rust en niet alleen tijdens het lopen of wanneer ze trainen regelmatig EAP lijden vaak ernstig.

Atrofie van de kuitspieren

Mensen met gevorderde EAP atrofiao een verkleining van de kuitspieren ervaren.

Microscopisch kan de ontoereikende bloedtoevoer leidt tot een vermindering van het aantal en de grootte van spiervezels.

In feite kunnen mensen met een ernstige PAD verliezen meer dan de helft van hun spiervezels in de getroffen gebieden.

Dood weefsel

Ongeveer 80% van de mensen met PAD ervaren vaak milde symptomen, is er echter een kleine minderheid die extreme symptomen hebben.

In zijn latere stadia, kan de ziekte de dood weefsel en zelfs gangreen veroorzaken.

Als er geen symptomen

De meeste mensen met PAD hebben geen symptomen. Echter, degenen die een verhoogd risico op deze ziekte moet een specialist te raadplegen en te ondergaan relevante bewijzen, aangezien er een hogere kans op hartaanvallen en beroertes voorkomen. Rokers hebben meer kans om PAD en mensen boven de 50 jaar en mensen met diabetes. Ze zijn ook meer kans om te lijden aan deze aandoening die een hoog cholesterolgehalte.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha