Het is altijd een SUN TAN echt goed voor U?Het is altijd een SUN TAN echt goed voor U?

E 'was slechts ongeveer twintig jaar geleden, die een diepe, brons tan werd gezien als een teken van een goede gezondheid en de mensen zou plaatsen op de stranden voor uren, op zoek naar de perfecte tan. Daarna leerden we meer over de effecten van de zon kan hebben op onze huid en hoe het kan huidkanker en vroegtijdige veroudering veroorzaken. Aan de andere kant moeten we het zonlicht in ons lichaam om vitamine D te produceren, dus wat is de waarheid over een bruine kleur? Het is echt zo slecht voor ons, of we kunnen iets goeds doen? Hier zijn de feiten over de zon tans, goed en slecht, zodat u kunt beslissen of u denkt dat een beetje 'huidskleur is goed voor je is, of als u de hele tijd te dekken?

1. Te veel blootstelling aan ultraviolette straling kan huidkanker veroorzaken

Vele studies hebben aangetoond dat het verband tussen de blootstelling aan ultraviolet licht en ontwikkeling van huidkanker. Of het is door blootstelling aan de zon, of liggend op een bed, overmatig zonnen doet, zeker, verhogen de kans op het ontwikkelen van huidkanker.


2. Te veel zon veroorzaakt vroegtijdige veroudering en creëert-leerachtige uitziende huid

Er is ook discussie over of blootstelling aan ultraviolet licht veroorzaakt voortijdige huidveroudering. Na verloop van tijd, teveel zonlicht veroorzaakt wat foto veroudering, waardoor het lijkt leerachtige huid en maakt rimpels genoemd.

3. De zon is niet de enige manier om vitamine D te krijgen

Het is waar dat de blootstelling aan de zon schept vitamine D in het lichaam, maar vitamine D kan worden verkregen door middel van voedsel, zoals eigeel, zalm, tonijn, vis lever olie en verrijkte voedingsmiddelen. Deskundigen lijken het erover eens op dit punt, met een beetje 'te zeggen hebben ze tien minuten van de dagelijkse blootstelling aan de zon is de gezondste manier om vitamine D te krijgen, terwijl anderen er niet mee eens.

4. Zonlicht voorkomen seizoensgebonden affectieve stoornis

De andere zijde van de stelling dat bruinen huidkanker en vroegtijdige veroudering veroorzaken dat de zon ons talrijke gezondheidsvoordelen, en een daarvan is dat het voorkomt seizoengebonden affectieve stoornis, een vorm van depressie die wordt veroorzaakt door onvoldoende blootstelling aan zonlicht.

5. Het zonlicht kan het risico van bepaalde typen kanker

Hoewel overmatige blootstelling aan zonlicht huidkanker, vitamine D die zonlicht creëert in het lichaam vermindert het risico van andere soorten kanker kunnen veroorzaken. In een studie die werd uitgevoerd door het Amerikaanse National Cancer Institute, vonden de onderzoekers dat mensen die frequente blootstelling had aan de zon waren veel minder kans om te overlijden aan darmkanker of borstkanker.

6. Het zonlicht maakt u zich beter voelt

Er is een goede reden waarom iedereen is vrolijk en vol energie op een zonnige dag en dit is omdat het zonlicht verhoogt de productie van de gelukkige hormoon serotonine van het lichaam. Regelmatige blootstelling aan zonlicht kan ook afweren depressie in een gematigd persoon.

7. Zonlicht kan diabetes te voorkomen

Het werd ook ontdekt dat vitamine D kan helpen voorkomen dat diabetes. Een studie in Finland bleek dat kinderen die een vitamine D-supplement nam voor meerdere jaren tachtig procent reductie in hun risico op het ontwikkelen van type 1 diabetes, toen ze ouder werd en een gebrek aan vitamine D heeft gehad Ook is verbonden met type 2 diabetes.

8. Het zonlicht helpt voorkomen multiple sclerose

De precieze oorzaken van MS zijn niet bekend, maar de ziekte van het centrale zenuwstelsel veel voor bij mensen slechts beperkte blootstelling aan zonlicht hebben. Het is een feit dat veel minder mensen het ontwikkelen van MS in warme zonnige landen, dat in landen waar het klimaat koeler en is er minder zonlicht.

9. Zonlicht stimuleert het immuunsysteem

Blootstelling aan de zon is ook aangetoond dat de productie van witte bloedcellen in het lichaam, die het immuunsysteem stimuleert en verbetert het vermogen om infecties en ziekten te bestrijden verhogen.

10. Het antwoord is matiging

Vitamine D-deficiëntie en de ontwikkeling van ziekten, zoals SAD stijgt in westerse landen, omdat we teveel tijd besteden aan het vermijden van de zon. Velen van ons werken in kantoren de hele dag sluiten we alle ramen en zet de airconditioning in de zomer en, als we op vakantie gaan, blijven we uit de zon om brandwonden te voorkomen. Het antwoord, dus lijkt het erop dat een lichte tan is echt goed voor je, maar liggen in de zon tot u de kreeft roze zeker draaien is het niet!

Het blijft gezond!

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha