Hallucinatie - Types, Oorzaken en Cures U moet zich bewust zijn vanLijdt aan hallucinaties? Of is iemand die een slachtoffer van deze vreselijke aandoening kent? Hallucinaties, indien op het juiste moment niet behandeld, ze fataal. Nu dat is iets wat je niet zou willen, toch?

Zoals je hallucinaties ervaren? En wat zijn de manieren om ze te genezen? Dit bericht heeft die antwoorden. Lees verder om ze te leren kennen.


Hallucinaties - Inleiding:

Hallucinaties echt lijken, maar ze zijn de creaties van onze geest. Ze worden meestal geassocieerd met psychische aandoeningen zoals psychose en schizofrenie, en zijn ook gekoppeld aan degeneratieve neurologische ziekten zoals Alzheimer en Parkinson.

Wat is misschien wel het meest interessant feit is dat hallucinaties zijn reëel en overtuigend worden geproduceerd door dezelfde zenuwbanen in de hersenen die worden gebruikt voor de daadwerkelijke zintuiglijke waarnemingen. Dit is de reden waarom de blinde ook kunt visuele hallucinaties.

Een ander feit van hallucinaties is dat bijna iedereen van ons hun ervaring, vooral tijdens het glijden in en uit de slaap, als gevolg van extreme vermoeidheid en onder invloed van sterke emoties. Hoewel sommige soorten hallucinaties zijn tijdelijk geruststellend zoals die ervaren door mensen die na de dood van een geliefde, de meeste van de hallucinaties laat de patiënt bang, depressief en uiterst onstabiel.

Patiënten die lijden aan hallucinaties worden gedwongen om te geloven dat er iets vreemd of gevaarlijk er gebeurt in hun gedachten. . Dit is de reden waarom een ​​correcte informatie over hallucinaties absoluut noodzakelijk.

Hallucinaties zijn van verschillende types, zoals:

Auditieve hallucinaties:

De patiënt hoort de geluiden van ramen en deuren dichtslaan, muziek, stappen, enz. Hij of zij kan ook de stemmen horen. Het horen van stemmen is misschien wel de meest voorkomende vorm van hallucinatie. De patiënt hoort stemmen als er niemand fysiek heeft gesproken. Deze stemmen kunnen kritisch, gratis zijn, of kan de patiënt om iets dat gevaarlijk is voor anderen of zichzelf kunnen doen controleren.

Volgens studies ongeveer 75% van de mensen met schizofrenie ervaren auditieve hallucinaties geestesziekte (1); 20% tot 50% van de mensen die lijden aan een bipolaire stoornis hen ook; 10% van de patiënten met depressie met psychotische hallucinaties (2), en 40% van de mensen die lijden aan posttraumatische stressstoornis auditieve hallucinaties (3).

Een persoon horen van stemmen kan ook symptomen zoals de mogelijkheid om de echte gesprekken te volgen. Hij of zij kan voor zichzelf spreken/haarzelf, kunnen zichzelf isoleren van situaties, en kunnen lijken in beslag genomen en zich niet bewust van de omgeving.

Zintuiglijke tactiele/Hallucinaties:

De patiënt voelt lichamelijke gewaarwordingen, als iets kruipen over hun huid of zelfs een beweging van interne organen. Hij of zij meestal raakt, krassen of borstels dingen uit zijn lichaam, die eigenlijk zijn er niet eens.

Visuele hallucinaties:

De patiënt ziet het licht, wezens, of objecten die niet eens daar. Er is een visuele focus op de dingen die je niet kunt zien.

Geur Hallucinaties:

De patiënt ruikt geuren, of het nu fout of aangenaam. De patiënt snuift meestal en hield zijn/haar neus.

Proef Hallucinaties:

De patiënt heeft een smaak voedsel onbestaande. Dit soort hallucinatie is herkenbaar door spugen het voedsel van de patiënt.

Wat zijn de oorzaken Hallucinaties?

Er zijn vele oorzaken van hallucinaties:

 1. Drugsgebruik is een belangrijke oorzaak van hallucinaties. Het gebruik van alcohol of drugs zoals marihuana, LSD, cocaïne, PCP, amfetamines, heroïne en ketamine kunnen geneesmiddel-geïnduceerde hallucinaties veroorzaken.

Patiënten kunnen ook hallucinaties ervaren tijdens onthouding van alcohol of drugs, of wanneer dergelijke stoffen zijn plotseling gestopt.

Drug-geïnduceerde hallucinaties zijn meestal visueel, maar patiënten kunnen stemmen te horen, en kan invloed hebben op de andere zintuigen. Visuele hallucinaties omvatten het zien van lichtflitsen of abstracte vormen. Sommige patiënten kunnen ook de dieren of een persoon tijdens het hallucineren. Visuele vervormingen optreden tijdens hallucinaties, en deze invloed hebben op de perceptie van de wereld om hem heen patiënt.

Drug-geïnduceerde hallucinaties kan spontaan optreden, of ze kunnen voordoen als onderdeel van geneesmiddel-geïnduceerde psychose. Wat nog meer verontrustend is het feit dat het op lange termijn drugsmisbruik schizofrenie kan veroorzaken.

 1. Neurologische ziekten zoals delirium en dementie zijn een belangrijke oorzaak van visuele hallucinaties.
 2. Epilepsie, welk deel van de hersenen genaamd de temporale kwab betreft, is de primaire oorzaak hallucinaties van geur. Visuele hallucinaties zijn ook vaak voor bij patiënten met epilepsie. Vaker, patiënten zien de vormen knippert of lichtpuntjes.
 3. Hoge koorts, vooral bij kinderen en ouderen, is een belangrijke oorzaak van hallucinaties. Deze hallucinaties verdwijnen meestal vanzelf.
 4. Narcolepsie of gebrek aan slaap kan leiden tot hallucinaties. Als een persoon niet heeft geslapen in dagen, of niet hebben van voldoende slaap voor langere tijd, dit kan hij of zij vooraf hebben hallucinaties.

Wat is misschien niet zo bekend is het feit dat de meesten van ons hallucinaties. De meeste mensen hebben hallucinaties als ze in slaap vallen, de zogenaamde hypnagogische hallucinaties, of ze beginnen om wakker te worden, de zogenaamde hypnopompic hallucinaties.

In deze hallucinaties kunnen mensen geluiden horen of zien dingen die niet bestaan, met inbegrip van gezichten. Mensen soms denken dat ze een spook gezien.

Hypnagogic hallucinaties hypnopompic en zijn vooral vaak voor bij mensen met narcolepsie, een ernstige slaapstoornis. Deze spelen uit als dromen en zijn meestal niets aan de hand.

 1. Geneesmiddelen voor Parkinson, depressie, psychose, epilepsie en kan ook leiden tot hallucinaties. Verschillende recept medicijnen voor deze ernstige ziekten kunnen hallucinaties veroorzaken. De ouderen lopen een bijzonder risico. Hallucinaties als gevolg van drugs kan zijn dosis-gerelateerd en meestal stopt wanneer u stopt met het innemen van het geneesmiddel.
 2. Psychiatrische stoornissen zoals schizofrenie, psychotische depressie, dementie en delirium behoren tot de meest voorkomende oorzaken van hallucinaties.
 3. Zintuiglijke problemen, zoals blindheid, problemen met het gezichtsvermogen of gehoorverlies kan ook hallucinaties veroorzaken. Een aandoening genaamd macula degeneratie (4), beter bekend als Charles Bonnet syndroom, dat het verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt, kunnen patiënten gevoeliger zijn voor hallucinaties.

Charles Bonnet-syndroom komt veel voor bij mensen die lijden aan ernstige visuele problemen. Deze aandoening treft meestal oudere mensen die lijden aan blindheid, maar kan toeslaan iedereen op elke leeftijd.

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie, staar, glaucoom, diabetische retinopathie, en zijn enkele van de belangrijkste redenen achter het Syndroom van Charles Bonnet.

Studies tonen aan dat ongeveer 20 procent van de mensen die hun zicht of gehoor verliezen aanleg voor hallucinaties.

 1. Ernstige en terminale ziekten, zoals leverfalen, nierfalen, AIDS en hersenkanker kunnen ook hallucinaties veroorzaken.
 2. Migraine.
 3. Stuiptrekkingen.
 4. Hallucinaties kunnen ook optreden als gevolg van extreme vermoeidheid of recente sterfgeval.

Diagnose en behandeling van hallucinaties:

Een aantal patiënten die lijden aan hallucinaties niet om ze serieus te nemen en zoek medische hulp en zorg. Het is het beste om te bellen met uw arts onmiddellijk als u vermoedt dat uw waarnemingen zijn niet echt.

Diagnose van hallucinaties is gebaseerd op de symptomen worden ervaren door de patiënt en een lichamelijk onderzoek. Aanvullende tests om hallucinaties te bevestigen, zoals een bloedtest of een urinetest en eventueel een hersenscan.

Het wordt aanbevolen dat een persoon die hallucineert en wordt losgemaakt van de werkelijkheid medische hulp zo snel mogelijk zou moeten krijgen. Dit is waar de familieleden en vrienden van de patiënten zijn in. Op geen enkele wijze moet de patiënt met rust te laten, omdat hij of zij meer en meer zenuwachtig, paranoïde, gewelddadig zou kunnen worden, en kan ernstige schade toebrengen aan zichzelf of anderen.

Wat ook erg belangrijk om te onthouden is dat de neurologische en psychiatrische aandoeningen die hallucinaties veroorzaken snel kan escaleren in een noodsituatie.

Worden behandeld als hallucinaties?

Drugs:

Een accurate diagnose is belangrijk voor de aandoening. Behandeling voor hallucinaties volledig afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Bijvoorbeeld, als een patiënt hallucineert te wijten aan alcohol terugtrekking ernstig is, kan uw arts medicijnen die het zenuwstelsel vertraagt ​​voorschrijven. Voor psychose, een psychiatrische ziekte, behandeling kan drug als dopamine-antagonisten zijn. Ook hallucinaties geïnduceerde Parkinson worden behandeld met verschillende geneesmiddelen. Als een patiënt krijgt hallucinaties veroorzaakt door alcohol terugtrekking gegeven geneesmiddelen die hallucinaties door psychose stopt, kan dit blijken schadelijk voor de patiënt.

Visuele hallucinaties:

Na het zeggen dat de behandeling van hallucinaties, hangt af van de oorzaak, zijn er gevallen waarin patiënten die lijden aan visuele hallucinaties kunnen profiteren van therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie die zich richten en veranderen de manier waarop je denkt geweest.

Psychiaters meestal voorschrijven van antipsychotica voor psychiatrische ziekte veroorzaakt hallucinaties. Neuroleptische geneesmiddelen zijn ook effectief bij de behandeling van visuele hallucinaties door een psychotische ziekte. Deze zijn ook gunstig voor het beheer van delirium.

Enkele andere geneesmiddelen nuttig bij het behandelen en het beheer hallucinaties, voor elk type hallucinaties:

Ziekte van Parkinson:

Antipsychotica zoals clozapine en quetiapine.

Ziekte van Alzheimer:

Cholinesteraseremmers die helpen bij het verbeteren van het geheugen, het denken en het oordeel.

Epileptische aanvallen:

Anticonvulsiva, gebruikt om de stemming te stabiliseren.

Hersentumoren:

Hersenchirurgie en straling.

Migraine:

Triptan geneesmiddelen, die werken door het verhogen van de bloedvaten samentrekken. Deze ook blokkeren pijn wegen in de hersenen. Bèta-blokkers, geneesmiddelen die worden gebruikt om hypertensie en coronaire hartaandoeningen, worden ook gebruikt om de ernst van migraine te verminderen en de kans op migraine hallucinaties.

Auditieve hallucinaties:

Van auditieve hallucinaties optreden vooral te wijten aan een psychiatrische ziekte, deze worden meestal behandeld met antipsychotica. Artsen zoiets als de repetitieve transcraniële magnetische stimulatie of RTMS, die helpt om de neurale activiteit in de cortex van de hersenen veranderen en is nuttig in het verminderen van zowel de frequentie en ernst van auditieve hallucinaties ook gebruik. Artsen gebruiken deze methode samen met antipsychotica.

Cognitieve gedragstherapie of CGT, die zich richt op het observeren van en het toezicht op de perceptie van een persoon, overtuigingen, en redeneren, is zeer nuttig bij de behandeling van auditieve hallucinaties als het bevordert alternatieve benaderingen. CBT is zeer effectief bij de behandeling van patiënten die stemmen horen.

Familie therapie, waarbij de familie van patiënten samen wordt aanbevolen bij de patiënt is bijzonder nuttig zijn voor de behandeling van auditieve hallucinaties. Dit, samen met begeleiding, is een van de beste behandelingen voor auditieve hallucinaties.]

In veel landen zijn er steungroepen en zelfhulp voor mensen die lijden aan hallucinaties. Onderzoek toont aan dat deze groepen aanzienlijk het ongemak van het horen van stemmen kan verminderen. Zelfhulpgroepen om patiënten te helpen beter omgaan met de stemmen in hun hoofd.

Enkele andere benaderingen voor de behandeling en beheersing van hallucinaties:

Patiënten baat hebben wanneer zij het beheer van hun stress en verlagen hun angst. Een gezonde levensstijl, regelmatige lichaamsbeweging, goede voeding, en goed slapen gaan een lange weg in het verminderen van het probleem.

Het spreekt vanzelf dat de verslaving moet worden gestopt om hallucinaties beheren. Maar als een persoon ervaart hallucinaties omdat hij of zij is gestopt met het nemen van medicatie plotseling, geholpen kunnen worden door de toediening van specifieke medicijnen om te voorkomen dat de herhaling van hallucinaties. Revalidatieprogramma's voor het herstellen van drugs-en alcoholverslaving gaan een lange weg om hallucinaties te dammen.

Hallucinaties kan worden beheerd door goed onderwijs en begeleiding om te helpen de patiënt en zijn familie beter te begrijpen en beheren van de hallucinaties.

Psychologische begeleiding heeft een grote rol te spelen in het beheer van hallucinaties, vooral als de oorzaak van de hallucinaties van een is een toestand van psychologische en geestelijke gezondheid. De rol van de adviseur kan niet genoeg worden benadrukt. En 'de raadsman die helpt de patiënt te begrijpen wat er met hem en ook helpen met coping-strategieën.

We spraken over de behandeling van hallucinaties in detail, maar er is nog steeds een grote vraag die onbeantwoord bleef - hallucinaties kan volledig worden genezen? Het antwoord hierop is moeilijk. Herstel van hallucinaties mogelijk, maar afhankelijk van de oorzaak van de aandoening. Als men krijgt hallucinaties als gevolg van niet genoeg slaap of te veel drinken, kunnen deze gedragingen worden aangepast. Maar als de hallucinaties zijn veroorzaakt door een geestesziekte, zoals schizofrenie, medicijnen kan de toestand aanzienlijk verbeteren, maar niet volledig genezen.

Wat is in handen van de patiënt en zijn familie is de beslissing om een ​​arts te raadplegen en een behandelplan. Dit zal helpen bij het beheren van de conditie en het verbeteren van de kwaliteit van het leven.

Ik hoop dat we in staat waren om uw vragen te beantwoorden over hallucinaties. Nog meer vragen? Of heb je iets anders over hallucinaties weten? Gelieve te delen met ons in de commentaren hieronder.

(0)
(0)
Opmerkingen - 0
Geen commentaar

Voeg een reactie

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha